Joulukalenterin 18. luukku

2 kommenttia:
Tässä luukussa esittelen parille ystävälle joululahjaksi väkertämäni korut, sekä koruille sopivan paketointivinkin. Itsetehdyt korut ovat mun mielestä ihania, niistä saa usein helposti sekä omaperäisiä että hienoja. Mulla on kokemusta hopeakorujen teosta, mutta tällä kertaa mentiin lähinnä "rihkamalinjalla". Mutta sehän ei muuta sitä, etteikö koruista voisi tulla nättejä. :)

Korut vievät usein vain vähän tilaa, ja kun korut tekee itse, niille ei ole mitään valmista säilytysrasiaa. Mulla on tapana tehdä lahjaksi tarkoittamilleni koruille itse sellaisesta vähän tukevammasta paperista pienet rasiat, jonne sijoitan korut. Tuollaiset rasiat on myös paljon hauskempi paketoida, eikä niiden ulosanti heti paljasta, että lahjan sisältönä on juuri koru.

Leikkasin A4-kokoisesta paperista neliön mallisen palan. Aloitin tekemällä rasiaosan mittaamalla sopivan kokoiset reunat, jonka jälkeen piirsin taitos- ja leikkuukohdat ja taitoin ne viivottimen avulle. Tein kannen vähän tukevamman kaavan mukaan (ja pari milliä suuremmilla sivun leveysmitoilla), se selittyy varmaankin paremmin kuvien avulla. Ja käytin liimaa näiden tekemiseen, ei ihan pelkällä taittelulla tällä kertaa.

Rasian säilytysosassa taitoin tämän vaiheen jälkeen nuo kulmaosat ja liimasin ne kiinni seinämiin.
Kannessa sen sijaan jatkoin vaiheita taittamalla reunat kaksin kerroin ja liimaamalla taitetut kulmapalat piiloon seinämien sisään.


Toiselle kaverille tein pääkallokaulakorun sekä -korvakorut, toisen kaverin lahjaa täydensi avainriipuksellinen kaulakoru.


Nuo korviskoukut tein joskus vuosi sitten hopealangasta.
Pumpuli on siistiä ja pitää korut tukevasti paikoillaan rasiassaan, etteivät pääse pyörimään rasiassa miten sattuu.


Sellaista tällä kertaa. Toivottavasti kyseiset kaverit eivät nyt kurki tätä luukkua etukäteen, kun pyysin olemaan katsomatta, ettei lahjoista katoaisi yllätys. :D
2 kommenttia:
  1. Oi onpa kivoja!! pitäis itekki taas ryhdistäytyä ja tehä koruja enemmän... yhen sain äitille lahjaks onneks väkerrettyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mullakin vähän tuo korujen tekeminen jäänyt, onneksi näiden suhteen sain ryhdistäydyttyä. :D

      Poista