SLIDER

Syksyinen omenaherkku

Viime viikonloppuna kun piipahdin Espoossa, mun pikkuveli toivoi, että leipoisin hänen kanssaan (tai oikeastaan hänelle, mutta sain sen käännettyä yhteiseksi leipomishetkeksi) "jotain semmosta omenakauraherkkua mitä kaverin luona oli ollut". No mikä ettei, kun toinen niin nätisti nappisilmät suurina pyytää. Ovathan kotimaiset omenatkin juuri parhaimmillaan, eikä kauraomenapaistos tosiaan ole mikään paljoa aikaa tai vaivaa vaativa leipomus vääntää vaikka ihan tavallisen sunnuntai-illan iloksi!

(Käytettiin tätä ohjetta mutta muokkailtiin sitä pikkasen.)

kauraomenapaistos

Ainekset:
3 omenaa (tai enemmän)
2 desiä kaurahiutaleita
Suunnilleen 75g voita
Puoli desiä sokeria
Loraus siirappia
Kanelia

idkauraomenapaistos kauraomenapaistos

Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, siirappi ja oman maun mukaan kanelia. Pilko omenat ohuiksi viipaleiksi, voitele piirakkavuoka ja levitä omput sinne pohjalle. Ripottele viipaleiden päälle kanelia ja sokeria (sokerin määrä riippuen omenoiden happamuudesta, makeat omenat eivät välttämättä tarvitse sitä ollenkaan), ja levitä sen jälkeen kaurahiutaletökötti tasaisesti omenoiden päälle. Tortun pinta laskee uunissa, joten ei haittaa vaikka täytteet hipoisivat reunoja – me ainakin oltaisiin voitu laittaa vähän enemmänkin noita omenoita.

kauraomenapaistos kauraomenapaistos

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla ensin 10 minuuttia, laita sen jälkeen uuni pois päältä ja anna tortun hautua jälkilämmöissä vielä toiset 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Meillä tämän kokoinen torttu syötiin neljään pekkaan kertaheitolla, eli voi sanoa maistuneen hyvin kaikille!

4 kommenttia

  1. Tänään pääsee testaukseen tiistai-illan herkuksi, on niin herkullisen näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee suosittelen! :) Tää on tosi hyvä jälkkäri, ei mikään liian raskas vaan enemmän semmonen raikas!

      Poista
  2. Noms näyttää ihan mielettömän hyvältä! Mä oon testaillut montakin erilaista kaura-omenapaistoksen ohjetta ja tää vaikuttaa myös kokeilemisen arvoiselta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni, kiva kuulla! :D Oli tosiaan hyvää!

      Poista

© Helmihytti • Theme by Maira G.