SLIDER

DIY - Pöytäalusta korkeista, liimattava versio

diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat

Kirjoitin tuossa kuun alussa tekemistäni korkkialustasta, jonka annoin vanhemmilleni lahjaksi. Se oli kohtalaisen pieni, ja koska keräämisestä korkeista jäi vielä paljon yli, päätin toteuttaa niistä meidän kotiin sopivan alustan, mutta vähän eri tavalla kuin viimeksi.

Ekalla kerralla leikkasin korkit poikittain ja liitin ne toisiinsa rautalangalla, kun taas tällä kertaa leikkasin ne poikittain ja liimasin kiinni muovialustaan.

Sopivaksi paikaksi keksin pesukoneen päällisen. Meidän kylpyhuone on sävyiltään aika vaalea, ja se oli suoraan sanottuna ihan liian hailakka mun makuun. Tuossa meidän pesukoneen päällä on vähän kuoppamainen syvennys, johon sopi täydellisesti mitoittaa tällainen korkkipäällinen.


Tarvikkeet:
–    Viinipullon korkkeja (tähän 34 cm x 55cm kokoiseen alustaan meni yhteensä 84 korkkia)
–    Mattoveitsi / terävä keittiöveitsi
–    Palanen IKEAn laatikonmattoa (eli esim. tällaista muovimattoa)
–    Kuumaliimapistooli ja kuumaliimaa (näitä löytyy edullisesti esim. Tigerista)
–    Mittanauha, sakset, alusta, teippiä, yms.

diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat
Yllä shampanjapullon korkit, alla viinipullon korkit. 
Vasemmalla normaalit kuivat korkkit, oikealla keitetyt ja vedestä turvonneet korkit.


Ohjeet:
1. Keitä korkkeja kattilassa noin 10 minuuttia. Tällöin ne turpoavat, eivätkä murene yhtä helposti leikatessa. (Huom. Korkit pyrkivät kellumaan, joten kannen käyttö on tarpeen.)
2. Leikkaa korkit halki.
3. Anna korkkien kuivua takaisin normaaliin kokoonsa.

diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat

4. Mittaa ja leikkaa muovimatosta oikean kokoinen kappale.
5. Merkitse leikatun alustan avulla pöytään tai jollekin kovalle alustalle haluamasi korkkialustan mitat, ja asettele korkit siihen sopivaan järjestykseen. Pätkäise korkkeja tarvittaessa lyhyemmiksi sopivista kohdista, jos pituudet eivät meinaa mennä tasan etkä halua epätasaisia reunoja.
6. Aseta muovialusta korkkien viereen niin, että se pysyy paikoillaan (esim. teippiä avuksi jos meinaa kupruilla).
7. Liimaa korkit paikoilleen.

diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat id diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat diy korkki kierrätys sisustus pöytäalusta korkkilevy lasinalunen cork recycle table mat

Tuosta tuli just sellainen kuin ajattelinkin, ja paljon pienemmällä vaivalla kuin edellinen. Tää ei toisaalta toki kestä samalla tavalla kuumaa tai märkää kuin ensimmäinen versio, koska materiaaleina on liimaa ja muovia, joten esim. pannunaluseksi tätä ei voi muuttaa. Mutta kyllä tuohon vaikka kuuman kihartimen voi hetkeksi asettaa, jos tarve vaatii. Ja onhan tuo vaan paljon nätimpi kuin valkoinen muovinen pesukoneen kuori.

Mun mielestä tän avulla koko kylppäristä tuli kertaheitolla paljon persoonallisempi! Sopisko teillekin tämmönen pesukonesomistus, vai minne mieluiten sijoittaisitte vastaavanlaisen korkkialustan? :)

12 kommenttia

 1. Upea, mä teen kyllä kans tommosen, just samaan paikkaan, kiitos neuvosta.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno! :) Mistä ostat noita korkkeja, vai keräiletkö vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keräsin niitä mun vanhempien avulla ainakin vuoden tai pari. :) Jonkinlaisia pullonkorkkipusseja oon nähnyt myynnissä esim. Prismassa, mutta ne vaikutti määrään verrattuna aika hintavilta.

   Poista
 3. Voi että onpa hieno! Pakko alkaa itsekin laittamaan pullonkorkit talteen :) + Mistä nuo pyyhkeet on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa, niiden keräämisessä voi mennä tovi! Pyyhkeet on H&M Home:sta. :)

   Poista

© Helmihytti • Theme by Maira G.