SLIDER

Ruman pienkodinkonenurkan kohennus - DIY Huijaushylly

30. lokakuuta 2016

diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio

Meidän keittiö on edistynyt mukavasti. Ruokapöytä saatiin tehtyä vajaa pari kuukautta takaperin, ja ne, jotka ovat yhtään mun snäppiä seuranneet (@helmihytti), ovat saattaneet nähdä, miten kattoon on saatu aika tunnelmallinen lamppu ja ikkunan ylle verhotanko (tai oksa) odottamaan, että olisi hyvä hetki aloittaa macrame-verhojen solmiminen.

Sen verhotangon reikiä poraillessa kiinnitin huomiota meidän keittiön pahimpaan ongelmanurkkaan. Se on ikkunan vieressä oleva kohta, johon on pistorasiapaikan takia kerääntynyt kaikki meidän pienkodinkoneet, joita säännöllisesti käytetään. Varjoisa, mustanpuhuva, muovisuutta huutava kasa. Siis yäk.

diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio

Kuvasta näkee millainen tilanne siinä nurkassa oli – salamavalolla kuvatessa ei ihan niin pimeä, luonnonvalo ei olisi riittänyt edes erottamaan laitteita toisistaan.

Niin paljoa meillä ei ole ylimääräistä rahaa, että voitaisiin tosta vaan lähteä vaihtamaan toimivia koneita uusiin ihan vaan siksi, ettei niiden muovipinta miellytä mun silmää tai näppituntumaa. Kasan sijaintia ei myöskään voi kätevästi siirtää. Mikrolle ei ole muuta paikkaa, sillä toisin kuin uudempien rakennusten keittiöissä, 50-luvun kodeissa ei vielä mikroja nähty, eikä niille rakennettu valmiiksi omaa hyllyä. Lisäksi pistorasiapaikkoja tehtiin aikoinaan todella vähän, joten meilläkin tuo mikro piilottaa taktisesti taakseen pitkän rivin jatkojohdon pistokkeita.

diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio

Olin miettinyt, jos siihen mikron yläpuolelle saataisiin pari hyllylevyä kiinni, niin ehkä sen nurkan painoa saataisiin vähän tasapainoitettua. Mutta noiden kodinkoneiden pitäisi sitten olla siellä hyllyllä tai mikron vieressä rivissä... Äh. Hommaan liittyi aika paljon valinnanvaikeutta niiden hyllyjen tyylin, koon ja kiinnitystavan puolesta, kunnes keksin, että jos nyt alkuunsa tekisi vaan sellaisen hyllyä muistuttavan tason. Puisen feikkihyllyn, katkaisemaan sen mustan muovisen kodinkonemassan.

Se sitten toteutettiin, eikä ollut mikään iso operaatio. Mittasin meidän pöydän jämälaudoista poikki- ja vaakalaudat, naulattiin ne yhteen ja petsattiin samaan sävyyn kuin ruokapöytä, ja vahattiin läpinäkyvällä vahalla.

HUOM! Jos kokeiletta tätä samaa, huomioikaa mistä kohtaa teidän mikro tuulettuu. Meillä ne aukot on sivussa, mutta joissain mikroissa ne on päällä, ja silloin pitää asettaa puut niin, etteivät ne estä ilman virtaamista. Mikroaaltouunin ympärillä on oltava riittävästi ilmankiertotilaa, sillä puutteellinen ilmanvaihto heikentää laitteen jäähdytystä ja lyhentää sen käyttöikää.

diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio id diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio diy keittiö hylly taso ilman kiinnitystä mikro inspiraatio

Vaikka nurkka on edelleen hämärä (varsinkin talvea kohti valon vähetessä), eikä se muovin määrä mihinkään käytännössä vähentynyt, kokonaisuus ei näytä enää ihan yhtä pahalta kuin aikaisemmin. Ja koska tuo levy pysyy paikallaan tukevasti ilman mitään kiinnitystäkin, niin jos tää ei jääkään lopulliseksi ratkaisuksi, levyn voi siirtää helposti muualle.

Mitä te tuumaatte, paraniko tilanne? Löytyykö teiltä keittiöstä tai muualta vastaavia ongelmakohtia?


// PS. Vika päivä äänestää Blog Awardseissa, eli vielä ehdit käydä klikkamassa oman äänesi kuuluviin täällä! Kiitos! 

Vinkit kirppis-, vintage- ja design-kierrokseen Tukholmassa

26. lokakuuta 2016

tukholma parhaat kirpputorit Bacchus Antik 2hand design retro
(Bacchus Antik)

Kerroin viime viikolla meidän Tukholman alkusyksyn risteilystä, jossa käytin päivän verran kierrellessäni itsekseni Tukholman niin kirpputoreja, sisustus-liikkeitä sekä retro- ja design-liikkeitä, kaikenlaisia. Niitä kaikkia löytyy Tukholmasta vaikka millä mitalla, ja mun kierros kulki Normmalmilta parin pyörähdyksen kautta Södermalmille. Keräsin tähän niistä sen retken verran katsausta ja ideoita vastaavaa reissua funtsiville ja muille kiinnostuneille.

Mitä minä yksin Tukholmaa ihmettelemässä

18. lokakuuta 2016

tukholma risteily visitsweden viking line luksus food garden

Elo-syyskuun vaiheessa olin Tukholman risteilyllä pienen bloggaajaporukan kanssa. Siitä kirjoittaminen lykkääntyi tän syksyn alkuunpotkimisen tuoksinnassa, kun olin liian väsähtänyt koneen ääressä istumiseen, että olisin saanut käytyä reissukuvia läpi. Nyt päivien pimetessä se olikin aika rattoisaa puuhaa, katsoa näitä kesäisiä lämpimiä tunnelmia ja haaveilla, että vitsit kun pääsisi taas kokemaan jotain vastaavaa!

© Helmihytti • Theme by Maira G.