Ihan uusi tuttavuus oli tällä kertaa keksipohjainen valkosuklaavaniljavaahtokakku. Riittääkö mausta kertomaan, jos sanon vain että NAM?
Ohjeena käytettiin omaa sovellusta tästä linkistä alas rullaamalla löytyvästä ohjeesta, mutta kirjoitan näitä pointteja tähän ihan itekkin, selkeyden vuoksi. :)

Tarkennukset vaiheiden 1 ja 2 välille:
Pohjasta
1,5 pötköllistä tavallisia dominokeksejä murskattuina + about 50 grammaa voita.Täytteestä
2 dl kermaa + 2,5 dl Flora Vanillaa- vatkattiin vaahdoksi
200g tuorejuustoa + 1 levy sulatettua Pandan valkosuklaata
- sekoitetaan keskenään ja kaadettiin sitten vaahtoon sekaan, sekoitetaan
4 liivatelehteä + (vähän reilut)2 rkl maitoa
- laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi
- lämmitetään maito esim. kattilanpohjassa (varo ettei maito pala pohjaan)
- puristetaan käsin liivatelehdistä turhat vedet pois ja sekoitetaan puristetut liivatelehdet maidon sekaan (ei pidetä enää kattilaa hellalla)
- kaada liivateliuos muun vaahdon sekaan ohuena norona sekoittaen samalla kuohkeasti.
Ja sitten tää toinen, mun ja äidin ns. bravuuri, alla olevan ohjeen mukainen normaali, yksinkertainen suklaakakku.
Kuivat ainekset:
3dl sokeria2,5 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
Loppuosa taikinasta:
150 g voisulaa2 kevyesti vatkattua munaa
1,5 dl kuumaa vettä
Muut:
korppujauhoa ja vähän sulaa rasvaa tai margariiniaFazerin sininen suklaalevy
Ohjeet:
1. Sekoitetaan kuivat ainekset keskenään2. Lisätään voisula, vatkatut munat ja vesi (Taikinan tulisi olla alla olevan kuvan mukaista, tai vielä löysempää.)
3. Kaada löysä taikina voideltuun, korppujauhoitettuun vuokaan
4. Paista 175°c uunin alatasolla noin 40 minuuttia
5. Jäähdytä vähän
6. Sulata suklaalevy vesihauteessa ja levitä kakun päälle
7. Anna kuorrutuksen jäähtyä jonkin verran (Tässä vaiheessa lisäsimme itse tuohon myös sulasta valkosuklaasta tehdyn koristelun)
- Liian löysänä lämmin suklaa tarttuu syödessä kiinni kitalakeen
- Liian kylmänä suklaa jämähtää liian kovaksi ja kakkua on vaikea leikata siististi
8. Nauti ♥


Sitten vähän nautintokuvia muista ihanista kotikutoisista herkuista, joilla söin itselleni pallomahan ja ähkyn. Ja synttärifiilistely kuvia.

Aaaah, graavilohileipiä ♥







Iskikö kellekään nälkä, herkkuhimo tai leipomisinnostus? :D
uh luojan kiitos söin just itteni täytee enneku lukasin : DDDD muuten oisin rynnänny samantien mein jääkapille ettii jtn hyvää.. : DDD
VastaaPoistaHahhaha :D
Poistapakko ottaa kummatki kakkuohjeet talteen ja testata joku päivä! kuulosti aivan järkyttävän hyvältä. :D
VastaaPoistaNe ON aivan järkyttävän hyviä! :D Kannattaa kokeilla!
PoistaKai tuota suklaakakkua nyt kostutetaan jotenkin? :D
VastaaPoistaEi, se tehdään ihan noilla aineksilla kuin mitä tuohon olen laittanut. :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaoli niin täynnä kirjoitusvirheitä että oli pakko poistaa :D
Poistatekis mieli leipoo näiden kuvien jälkeen, mutta mun taidoilla keittiö räjäishtäis tai muuta vastaavaa :D
http://operaatiojalokivimeri.blogspot.com
Haha, ei kai nyt sentään :D
Poistaei voi muuta sanoo ku et nam :D
VastaaPoistaEi niin! :D
Poistaaaa hitsi kui hyvännäkösiä noi kaikki herkut ! :d
VastaaPoistaJoo ittellekki tulee nälkä näin jälkeenpäin katsoessa. :D
Poista