# Aavikon kukka

4 kommenttia:
Kerrankin sai nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, ilman minkäänlaista stressin häivähdystäkään. Vaikea ajatella, että normaali työnteko voisi olla rankempaa kuin opiskelu. Mun peruslaiskalle luonteelle yo-kokeisiin lukeminen on todellinen haaste, varsinkin kun ajan käydessä vähiin ei enää ole saumaa nukahtaa uupumuksesta naama kirjan päälle. Tajusin sen joskus pari viikkoa ennen kirjoituksia, ja mikä oli ratkaisu? Aloitin (väliaikaisesti) juomaan kahvia. Tai no, tuskin sitä todelliset kahvin juojat edes kahviksi kutsuisivat, sen verran paljon mä sitä maitoa kaadoin sekaan.

Toiseksi ongelmaksi muodostuu se, etten saa kotona mitään opiskeluun liittyvää aikaiseksi. Oon überhuono pääsemään alkuun minkään kanssa, kun ympärillä on lähes joka huoneessa tv tai tietokone tai molemmat. Tai sitten jotain muuta hälinää. Kuten broidi ja sen uudet akustiset mölytoosat (rummut), jotka jonkun neronleimauksesta sijoitettiin mun seinän toiselle puolelle. Jipii? Not.
2609201201
Ratkaisu tähän on sijoittaa kaikki opiskelu kirjastoon. Ainakin tällä hetkellä koen oman opiskelijaminäni maitokahvia termarissa mukana kuljettavaksi nolifehenkilöksi, jolla on kolme kotia: koulu, kirjasto ja sitten "se mesta missä saa ruokaa ja jossa on oma sänky".

Onneksi yo-kokeet on kuitenkin tällä erää ohi, ja mullakin on edessä muutama vapaapäivä ennen kuin ensi torstaina lähdetään kohti Kiinaa.
2609201202
Toinen Nellyltä (ensimmäistä kertaa) tilaamistani mekoista, toinen oli niin kamala että lähti saman tien palautukseen... Oli liian kiire, että olisin ehtinyt kuvata sen täydellisen, zalandolta tilaamani takin, mutta tuossa asussa meitsi viiletti viime lauantaina stadin yöelämässä. ;)

Sitä ennen mulla olisi ajatuksena yrittää hoitaa eteenpäin tuota kohta ikuisuusajokouluksi pian muodostuvaa hommelia, ottaa vähän iloa irti tästä täysi-ikäisyydestä, ostaa jotain tuliasia sille kiinalaiselle perheelle, jossa tuun sen viikkoni viettämään, hommata se kameraobjektiivi sekä vähintäänkin rentoutua. Kuten tänään, kun nukuin yhteen iltapäivällä ja loppu päivän olen hyvin tehokkaasti kuluttanut makaamalla sängyllä lukien Aavikon kukkaa (puhun tästä alempana lisää) ja netistä BB-lööppejä (turhinta paskaa mitä tiiän, nimim. ihan pikkuruisesti vain addiktoitunut).

Ajattelin myös, että voisin vaikka jossain vaiheessa keksiä itelleni uuden harrastuksen. Aloittelen varmaan hissuksiin ihan vain yleisliikunnalla jossain läheisessä liikuntakeskuksessa, mutta sittenkun pahin rapakunto on saatu ravistettua pois, mulla on kaksi uutta ja vähän vaativampaa mielenkiinnonkohdetta, joita haluaisin kokeilla: tankotanssi ja kuntonyrkkeily.

Periaatteessa mulla on taustaa kummallekin lajille. Harrastin ala-asteella monia vuosia kilpajoukkuevoimistelua, jonka lopettamisen jälkeen harrastin kolmisen vuotta karatea, jossa etenin vihreälle vyölle ennen kuin väsähdin.
2609201203
Että sellainen senkärangaton apina.
2609201204
Ei oo ihan 180 asteen kulmassa. :(

Niiden välissä ja jälkeen mulla oli satunnaisia tanssikausia Step Up:illa, jotka tosin kaatuivat aina noin puolen vuoden sisään omaan tylsyyteensä ja kalliisiin hintoihinsa. Tällä hetkellä mä en oikein voi sanoa harrastavani erityisesti mitään muuta kuin bloggaamista ja sen sellaista satunnaista, ja se vähän häiritsee. Noista tankotanssista ja kuntonyrkkeilystä en vain vielä ole päässyt päätökseen, että kumpaa kokeilisin ensiksi. :)

2609201205
Tuosta Aavikon kukka -kirjasta vielä vähäsen. Lyhyesti sanottuna kyseessä on elämänkerta afrikkalaisesta paimentolaistytöstä, Waris Diriestä, joka karkaa pakkoavioliittoa ja päätyy monien käänteiden kautta Lontooseen palvelustytöksi, ja luo lopulta mallinuran ja päätyy myöhemmin YK:n erityisrauhanlähettilääksi.

Eniten ajatuksia herättävä kohtia ovat ne, kun käsitellään naistenoikeudet ja ympärileikkaukset. Miksi tehdään ympärileikkauksia, jotka aiheuttavat niin paljon henkistä ja fyysistä tuskaa?  Pari lainaista, jotka kiteyttävät hyvin vastauksen:

"Heimosotien, kuten ympärileikkaustenkin, syynä on miesten itsekkyys ja vihamielisyys. Ikävä sanoa, mutta se on totta. Kumpikin johtuu siitä että heitä vaivaa reviirin, omistuksen, pakkomielle. Naiset kuuluvat heidän omistukseensa sekä kulttuurisesti että oikeudellisesti. Jos miehiltä poistettaisiin kivekset, Somalia olisi paratiisi. Miehet rauhoittuisivat ja ymmärtäisivät elämää paremmin. Kun testosteroni ei alituisesti kuohahtaisi, sodat, tappaminen, varkaudet ja raiskaukset loppuisivat. Jos miehiltä poistettaisiin sukupuolielimet ja heidät jätettäisiin oman onnensa nojaan, niin että he joko kuolisivat verenvuotoon tai selviäisivät, he ehkä ymmärtäisivät, mitä ovat tehneet naisille."

"Äidilläni ei ollut mitään sanomista ympärileikkaukseen, sillä naisena hänellä ei ollut valtaa tehdä päätöksiä. Hän teki minulle saman, mikä oli tehty hänelle, hänen äidilleen ja äidinäidilleen. Isäni taas oli täysin tietämätön siitä kärsimyksestä, jonka hän minulle aiheutti. Hän tiesi että jos somaliyhteiskunnassa haluaa saada tyttärensä naitetuksi, tyttö on ympärileikattava, muuten yksikään mies ei huoli tätä. Vanhempani olivat kumpikin oman kasvatuksensa, omien perinnäistapojensa uhreja. Nuo tavat ovat säilyneet samanlaisina vuosituhansia."

Syy ei siis ole uskonnollinen, vaikka voitaisiin väittää tai usein väitettäänkin. Kyseessä on ikiaikainen perinne, joka on saanut alkunsa ties mistä syystä - ei missään koraanissa tai muussa käsketä silpomaan kenenkään sukupuolielimiä edes minkäänlaisen riitin tähden. Naiset tahdotaan omistaa ja uskollisuus varmistaan, jonka takia ei ainoastaan poisteta naisten mahdollisuutta seksuaaliseen nautintoon, vaan altistetaan heidät myös kamalille terveydellisille haitoille jotka ympärileikkaus epämääräisissä olosuhteissa epämääräisillä välineillä aiheuttaa. En nyt ala niitä tässä luettelemaan, googlaamalla löytyy ihan helposti.

Mutta siis upea, järkyttävä ja ajatuksia herättävä kirja, jota tosissaan suosittelen lukemaan. Itse hotkin nuo lähes 300 sivua yhdessä päivässä, kun en pystynyt lopettamaan kesken. Sitä jää miettimään, mitähän itse pystyisi tekemään sen eteen, että tullainen loppuisi, mutta tuloksena ei ole ajatuksen ajatusta.
4 kommenttia:
 1. aaaaaaaaaa pikkusammakko helmi ! nyt mun rupes tekee mieli kattelee vanhoi jumppavideoit... :D mut tankotanssii suosittelen, kerran koittanu ja se oli ihan sika kivaaa ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :----D Multaki löytyy niitä videoita jonnekin sinne tokaan palloon asti, sen jälkeisistä ei oo. :( Nyyh, haluisin niistäkin jotkut kisa-dvd:t talteen... Kiitti suosittelusta, pidän mielessä. :)

   Poista
 2. Sulla on upea blogi ja hienoja kuvia!:-) pakko jäädä seuraileen!

  VastaaPoista