# Puheripuli

2 kommenttia:
Tällänen lyhyt ei sittenkään niin lyhyt mutta silti onneton ja kuvaton (lukuunottamatta paria netistä poimittua tunnelmakuvaa) stressioksennus/väli-info. Englannin yo ohi, jäljelle jäänyt olo on sekä kevyt että kamala. Hyvä juttu on se, että sain sentään vastattua ainakin lähes kaikkeen jotakin, vaikka siansaksaa jos ei muuta keksinyt - eikö se ajatus kuitenkin ole aina tärkein... (ei.)


 
Ite kokeessa mulla oli yli puolet ajasta kylmä (vaikka vaatetta oli ihan reippaasti), eväitä oli messissä vähän liian snadisti, unohduin välillä zombeilemaan ja lopulta myös aika meinasi loppua kesken.

todellakaan kuvitellut istuvani siellä kokeessa täyttä kuutta tuntia. Sen sijaan kuvittelin jotenkin hämysti, että koe se loppuis vasta klo 15:15, ja siinä varttia vaille kolme tajusin, että jumalauta, 15 min aikaa jäljellä ja mulla on aineesta vasta pari lausetta puhtaaks kirjotettuna ja monivalinnat täydentämättä!!

Olin kuvitellut ehtiväni leikiten tarkistamaan koko roskan sitten kaikessa rauhassa ja jättänyt siksi ne monivalinnatkin avoimiksi, että jos vaikka saisin jonkun valaistuksen ja oppisin kieliä tai pelkästään enkun siinä kesken kokeen. Sitä loppuainettakin olin suunnitellut iät ja ajat, puhumattakaan niistä luetunymmärtämisistä, jotka ainakin yritin tehdä extrahuolella ja -tarkkuudella - sille sen sijaan ei enää tossa vaiheessa voinut mitään, että mun sanainen arkkuni ei kata englantia järin laajasti.


No sain siitä pelästyksestä sitten ihan kauheen adrenaliinitäräyksen, kirjoittava käsi täris jonkin aikaa ja tekstin nopea tuottaminen saikin sitten tuplahaasteen, mutta loppujen lopuksi sain itteeni niskasta kiinni (tai oikeastaan käden hallintaan) ja lähes kaiken tarvittavan paperille. Vaikka toki sinne jäi pari sellaista juttua, mitä näin jälkeenpäin tiiän, että olisin muuttanut/lisännyt.

Siinä vaiheessa kun rehtori huusi aikaa olevan jäljellä enää minuutti, mä laskin vimmatulla vauhdilla esseen sanamäärää ja sain tulokseksi osapuilleen 229. Ei niin että sillä olisi mitään merkitystä, sattuipa vaan painumana mieleen, kun oli taas kokoajan pelkona että menisi yli maksimirajan.

Mutta kai toi meni ihan 'okei' suhteessa lukemismäärään (nimim. vikan illan panostaja), oma tavoite on M mutta ei mulla hirveen suuria odotuksia ole edes sen suhteen. Ottaen huomioon että se kuuntelukin meni aika persiilleen.


Tässä sitten pohtin, että jos kerta joku enkun koe meni näin tiukille, niin miten ihmeessä mä ehdin tekemään yhteiskuntaopin kokeessa vaadittavat 6 esseevastausta, jos aikaa joka tehtävään on käytännössä vaan tunti? Taitaa mennä taas epäreiluks taisteluks minä vs. huono muisti ja liian lyhyt koeaika.

Oon niin kateellinen niille, joiden yo-reaali on vasta viikolla, mullekin kelpais täydellisesti viikko tehokasta lisälukuaikaa. Mut ehei, tässä on vaan about 33 tuntia siihen, että pääsen panikoimaan murtamaan omaan päähäni maalaamani kulissit siitä, että mä muka tajuaisin yhteiskunnasta, politiikasta ja taloudesta jotakin.
(kuvan lähde)
Tiiän, tää kaikki kuulostaa taas "ihanan positiiviselta", mutta mä rupeen tässä hiljalleen oppimaan, että tää mun "olen laiska mutta haluan hyviä numeroita" -luonne ei oikein natsaa, kun oon kallistunut liikaa tolle "olen laiska" puolelle ja sitä toteutettuani kuitenkin petyn raskaasti aina, kun en sitten saakaan mitään kivoja tuloksia mistään (ihan niinkuin se siinä vaiheessa olisi muka joku yllätys). Vaikuttaa siltä, että ristiriitaisuudetkin voi olla elämäntapa, ja että muun muassa mä oon niiden suhteen aika kehittynyttä sorttia...

ps. Mun OLI tarkoitus selittää meidän Kiina-projektin etenemisestä (viisumit tehty & kolmen kiinalaisen ruokalajin illallinen sis. alkukeitto, wokki, friteeratut banaanit tehty ja syöty kurssiporukan seurassa tänään illalla koulussa), mutta tuli niin paljon tota muuta jauhamista että taidan nyt jättää sikseen. :)
Meidän kultturellin iltaman alkuruoka. Muistakin olisin ottanut kuvaa, jos olisin tajunnut ennen kuin siinä vaiheessa, kun lautanen oli jo tyhjä. :P

Tuolla "Kiina-prokkiksella" on muuten myös oma bloginsa jota kirjoittaa niin meidän mahtavat humanistimaikat kuin Kiina-kurssilaiset, mutta odottelen vielä että sen osoite vaihdetaan selkeämmäksi (jotain suuntaan theprojectchina2011.blogspot.fi ---> theprojectchina.blogspot.fi). Jos sinne välttämättä tahtoo kuitenkin mennä tsekkailemaan vaikka viime vuoden Kiina-ryhmäläistän matkasta kirjoitettuja juttuja, niin mun blogger-profiilista löytyy linkkiä. :) Palailen aiheeseen!
2 kommenttia:
  1. Haha, itse teen 6 käsitevastausta + 2 esseetä alle tuntiin :DD Mutta kaikki tekee eri tyyliin ja nopeuteen. Tsemppiä kirjoituksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten toi on mahdollista...... :D Tai nojaa, mä oon varmaan hiukan liian perfektionisti, käytän liikaa aikaa suunnitteluun ja sellaseen... Kiitos! :)

      Poista