CHINA, part 5 - Keisarin(nan) kesäpalatsi

7 kommenttia:
Tästä tulee nyt lähinnä tällainen kuvapamauspostaus lyhyiden lausahdusten kera, sen lisäksi että jouduin jälleen halkaisemaan päivän kahtia suuren materiaalimäärän takia. Seuraavassa osassa juttua loppupäivästä, eli aiheesta "kävästiinpä porukalla ravintolassa vetämässä navat täyteen Pekingin ankkaa" ja kiinalaisen ystäväkoulumme 30-vuotisjuhlista.

Tietoisku: Kesäpalatsi on suunnilleen 294 hehtaarin kokoinen alue, josta kolme neljäsosaa on vettä (eli järveä). Merkittävimmät paikat ovat "Pitkän iän kukkula" ja "Kunming-järvi". Palatsi on aikojen saatossa ehditty hävittää jo pariinkin otteeseen (toisen oopium sodan ja boksarikapinan aikana) mutta kummankin jälkeen leskikeisarinna Cixi rakennutti sen uudestaan takaisin loistoonsa.

Nykyään kesäpalatsi on suosittu kesäinen turistikohde ja mekin saatiin vierailullamme nauttia aivan ihanasta, aurinkoisesta säästä, vaikka lämpöä olikin ehkä vähän enemmän kuin tarpeeksi.

"Seuratkaa tuota punaista Tikkaa (rehtoria)!"

Tässä näkyy aikanaan nuorelle keisarille rakennettu "kauppasatama" -tyylinen "leikkipaikka". 
Vähän niinkuin renessanssiajan Ranskassa, kun aurinkokuningas Ludvig XVI:n vaimo Marie Antoinette rakennutti itselleen maatilan, jossa pääsi leikkimään "maalaiselämää" ja pakenemaan hovikuria sun muuta. Eli samanlainen merkitys tällä.

Portista sisään...

Kesäpalatsi sijaitsi kauempana vähän kauempana kaikesta kaupungin hälinästä, ja sijaitsi sen verran korkeammalla että ilmakin olin raikkaampaa (ja koska puita oli enemmän).

Osa meidän porukasta meni mukaan kiinalaisten vanhusten mummojumppaan, jota tanssahdeltiin sellaisen perinteisen kiinalaisen pimpelipomppa-musiikin tahdissa.


"AAAH olen keisari!"

"Hyvä hyvä pidä toi poseeraus!"

"Peace mään!"


Osaporukasta osti tuollaiset hauskat paperihatut © Elisa

Välillä vähän pelattiin historia-aiheisia leikkejä.


Yksi asioista, joihin kiinalaisella keisarinna Cixillä oli pokkaa tuhlata rahansa (eli törsäsi tuohon laivamaiseen marmoriterassiin Kiinan laivaston uudistukseen varatut rahat).

Meidän hiukan halvempi paatti, kuin ylläoleva liikkumaton marmorilaiva.


Kunming-järven maisemaa, liikuttiin paatilla järven yli kesäpalatsin toiselle puolelle. Oli paljon pikkupursia ja polkuveneitä. Veden puhtaudesta en menisi takuuseen.

Titanic!

Laivameinikiä, älkää kysykö mitä siinä on tällä kertaa meneillään... © Elisa

Kauniit oli maisemat.

Kerrankin joku onnistunut kuva mustakin. :)

"Ne jyrää meitin!"

Kiinalaisten käsitys puutarhasta...

Sitä ei voi alittaa, sitä ei voi kiertää, täytyy mennä siltaa myöten... Mutku kiinalaiset sillat on pelottavia... :S
"Kiinassa on vuoden sisällä romahtanut ainakin kuusi isoa siltaa. Romahdusten syyksi epäillään huonoa rakentamista." (hs.fi)

Sillalla oli paljon leijanlennättäjiä. Kiinassa taisi muutenkin olla tuossa vastikää joku kilpailu leijanlennätyksen mestaruudesta.

:)

*BANG* © Elisa

Hyvin puhtaan näköinen joki....

Nyt kello on taas niin paljon, että jos oon kirjoittanut jotain outouksia, olkaa hyvät ja painakaa villasella. En varmaan koskaan tuu parantamaan tapojani tästä yöpostailusta...

Mutta käytännössähän nyt on jo perjantai, eli historian esitelmän sun muiden koulujuttujen tekoa lukuunottamatta lähestulkoon vapaus, sekä enää viisi päivää ennen kuin pakataan kimpsut ja kampsut ja matkataan historian ryhmän kanssa Liettuaan kolmen päivän opintomatkalle. Aijai, kuinka tää elämä on yhtä matkantekoa... ♥ 

Matka jatkuu seuraavassa postauksessa!

ps. Söin tänään yhteensä 45cm subwayta, taitaa tulla nälkä uudestaan seuraavan kerran vasta ensi vuonna... O ihmetteli, miten tän kokoseen ihmiseen voi mahtua niin paljon ruokaa ilman, että se edes näkyy missään. En tiedä, ehkä se on mulla geeneissä, koska äitikin on pieni ja laiha, mutta toisaalta samalla meidän perheen suursyömäri (vaikka perheestä kuinka löytyisi miehiäkin kolmin kappalein...).
7 kommenttia:
 1. Sofia: Äläpä. :D

  --ellielisabeth: Kiitos paljon. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva tää sun blogi :)! tuun varmasti jatkossakin seuraamaan tätä. Ja oot muuten iha hirmukaunis! Ja noi hatut.. :D:DD

  VastaaPoista
 3. Lovely blog! Check out mine? :)

  http://aimerose.blogspot.com/

  VastaaPoista