# Alaston totuus naamion alla

16 kommenttia:
Moni on varmaan jo nähnyt tällaisia postauksia sen verran että tursuaa korvista ulos, mutta otan tähän silti osaa. Veeran aloittama haaste leviää kuin kulovalkea, mutta ei syyttä. Ja itseäni ainakin kiinnostaa tietää, minkälaisia ihmisiä meikkinaamioiden ja kuvanmuokkauksien takana lymyilee, kuinka perusteellisesti ihmiset muokkaavat kuviaan ja kuinka rohkealla kuvalla he tähän haasteeseen vastaamaan.

Miksi meikittömien kasvojen näyttäminen muille on edes niin iso asia? Musta tuntuu, että se on kuin laskisi kilpensä, jonka on nostanut suojaksi ulkonäköpainostavaa maailmaa vastaan, paljastaisi heikon kohtansa niille, joilta varmasti voisi kuulla myös sen pelätymmän palautteen: näytät paremmalta meikin kanssa. Harva se kyllä on, joka näyttää ilman meikkiä kauniimmalta kuin meikin kanssa, sillä yleensä koko pakkelin ideana on korostaa omia hyviä puolia.

Kuvien muokkaaminen on hienosäätöä. Kuvavirheiden korjaaminen tarkoittaa mulle vähän samaa, kuin kirjoitusvirheiden korjaaminen. Oon monessa asiassa perfektionisti, mutta en jaksa kaunistella asioita tai tehdä epätäydellisestä täydellistä. Kukaan ei ole täydellinen.

pettämätön peitevärini - MaxFactor
meikkivoide ja puuteri - Maydeline

Finnit ovat aina olleet mun heikko kohta, ja iho kokonaisuutena on ollut aina se osa mun kroppaa, jota oon eniten vihannu. Punatukkasen geenien vuoksi se en ole minä, joka ruskettuu helposti aurinkoisina päivinä. Kasvojen herkästi likaa keräävien ihohuokosten takia oon joutunut sietämään mustapäitä ja finnejä jo kymmenvuotiaasta asti. Tuon ikäisenä olin pikkuinen kilpajoukkevoimistelija, joka oli joukkueen lyhin mutta jolla oli joukkueen pisimmät hiukset. Valmentajan meikatessa mulle esitysmeikkiä, hän näki punaisen näpyn naamassani ja huudahti "Miten noin nuorella voi olla finnejä!", jonka jälkeen asiaa taivastelemaan liittyi suurin osa koko paikalla olleesta porukasta.

Aika hyvin syöpynyt mieleen. Eivät ne minua siihen aikaan häirinneet. Siitä asti oon kuitenkin kironnut nämä ikävät vanhemmilta perimäni geenit. Ja sen, ettei äidin kosmetologikoulutuksesta ollut oikeastaan mitään käytännön hyötyä - kehoitus "älä puristele niitä finnejä" meni yhtä kuuroille korville kuin äidin omassa nuoruudessa konsanaan.

Ripsarit vasemmalta oikealle: IsaDora (se jota käytän tällä hetkellä), Lumene (se jota käytän yleensä), Lancome (se jota käyttäisin jos olisi rahaa), 
eyeliner - Lumene
luomiväri jolla värjään hiukan kulmiani - Deliplus (aika uusi juttu, sillä vielä vähän aikaa sitten en tehnyt kulmakarvoilleni yhtään mitään)

Pahinta aikaa oli yläaste. Rohkeutta ei ollut esitellä naaman T-aluetta peittäviä epäpuhtauspatteja, joten alettiin hiljalleen turvautua meikkiin. Otsatukan leikkaaminen oli myös yksi järjen riemuvoitoista: hiostava reuhka otsalla oikein viljeli niitä patteja. Mä en ole koskaan kärsinyt kuivasta ihosta, lähinnä vaan liian rasvaisesta.

Muutama vuosi sitten sain joululahjaksi ensimmäisen ihonhoitotuotepakettini. Kyseessä oli se kaiken maailman julkkisten voimin ostosteeveessä mainostettu Proactiv Solution. Vaikea sanoa, oliko siitä mitään hyötyä vai ei. Ja jos oli, niin en halua edes kuvitella, miltä mun naama olis näyttänyt ilman noiden tököttien käyttämistä.
Huonolaatuinen kuva kasvojen hoitotuotteista:
meikinpoistoaineeni - Aqualan L
yövoiteeni - Proactiv Solution
täsmähoito finneihin - The Bodyshop
päivävoiteeni - Neutrogena

Nyt oon jo pitkän aikaa ollut hyvin sinut oman itseni ja enemmän tai vähemmän näppyläpitoisen pärstäni kanssa. Mulle ei olis mikään ongelma mennä kouluun ilman meikkiä, mutta jotenkin musta tuntuu, että herään paremmin, jos kasin aamun herätyksen tokkurasta huolimatta sohin ripsaria simmuihin ja hutasen puuteria poskiin. Ainakaan en ihan niin helposti hiero unisia silmiäni, jotteivat meikit leviä - tai mitä nyt joskus epähuomioissani.

Tosin tässä lukioaikanani olen kyllä saanut huomata, ettei iho ole enää yhtä pahassa kunnossa kuin yläasteella. Tai sitten kyse on siitä, että kaikki finnejä suoltaneen ihoalueet ovat jo arpeutuneet kokonaan umpeen... Ihon epätasaisuuksia ja arpien väriläiskiä löytyy, mutta finnejä ei enää tule samalla syötöllä kuin ennen. En tiedä, mikä on syy, sillä mistään kokeilemastani hoitotuotteesta ei ole ollut mitään näkyvää hyötyä.

Syy saattaa olla nykyinen kevyempi tapani meikata (en käytä kesäisin ollenkaan meikkivoidetta tai puuteria), about parin vuoden ajan syömieni e-pillereiden "aknea parantava" vaikutus, Proactiv Solutionin tuotteiden jämien epäsäännöllinen käyttö vai jotkut muut voiteet. Talvisin iho menee yleensä aina pahempaan kuntoon (yksittäinen viikon aurinkomatka kesken talven auttaa ihoa parantumaan silmin nähtävästi), samoin kuin aina tiettynä aikana kuussa. Kuten vaikka vaihteeksi nyt. Ja silti mä näytän teille, miltä mä näytin tänään, kun heräsin kello 15 iltapäivällä pitkiltä yöunilta ihanaan koeviikon suomaan vapaapäivään. Rähmät silmissä ja hiukset likaisina (en mä niitä pelkän illan siivousduunin takia jaksa pestä).

Meikkaamaton vastaherännyt ilman salamaa:
Kuvan valoisuutta muokattu (sisävalaistus oli huono), jotta siitä saa paremmin selvää.

Meikkaamaton vastaherännyt (kulmakarvat vinksinvonskin) ilkeän kirkkaalla salamalla:


Meikattu (valaistusta parannettu ihan pikkusen ja kuvalaatu päin persettä) ilman salamaa:


 Meikattu (muokkaamaton) salamalla:

Oli sitä (omasta mielestään) meikittömänä kuinka ruma tahansa, mulle ainakin riittää se, ettei poikaystävä lähtenyt karkuun siinä vaiheessa kun ensimmäistä kertaa näki mut meikittömänä. Se jos mikä nostaa itseluottamusta, ajatus että "mä kelpaan myös tällaisena, eikä mun tarvitse olla virheetön barbi-nukke, ei luonteelta eikä ruumiilta".
16 kommenttia:
 1. Tää oli kiva postaus. Oot tosi kaunis ilman meikkiäki ja sulla on UPEAT kulmakarvat ;___;

  VastaaPoista
 2. oot kyllä tosi nätti ilman meikkiikin! :o kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Oot tosi kaunis sekä ilman meikkii, et meikin kans!:)

  VastaaPoista
 4. Poonamus: Haha kiitos! :D Joo thank god etten oo koskaan saanu mitään älyvapaata neronleimausta ja sheivannu niitä veke, paljon helpompi elämä kun ei tarvii piirtää kulmakarvoja päähän. :)

  taija maria: Kiitos ihana♥

  VastaaPoista
 5. Oot tosi nätti :) Ja millä ohjelmalla oot tehny ton sun bannerin?

  sannasreality.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Sanna: Kiitos! :) Piirsin sen wacomin piirtoydän avulla ja toteutin photoshop elements 9:llä, niin kuvan kuin tekstin.

  VastaaPoista
 7. Oot ihan sairaa kaunis ilman meikkiiki!! mut myös meikillä! :)

  VastaaPoista
 8. vou kun olet kaunis ilman meikkiä. :) tää juttu tosiaan leviää, tosi hienoa että bloggarit on ottanut tän asiakseen!:>

  aranciata-bu.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Kaunis olet jokaisessa kuvassa, ja sun kirjoitustyyli on niin kiva, että jään lukijaksi, vaikka harvoin täntyyppisiä blogeja lueskelen. Jatka siis samaan malliin! ^^

  maailmamaailma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. hiekkakakkuprinsessa: Kiitos tosi paljon! ♥

  Anonyymi: Tosi kiva kuulla jos mun tekstejä jaksaa lukea, tervetuloa! :)

  VastaaPoista
 11. Ihana postaus :) ♥

  http://kisstherain-p.blogspot.fi

  VastaaPoista
 12. asiallinen postaus, tykkäsin tästä rehellisyydestä!

  pakko kommentoija, vaikkei tähän postaukseen liitykkään. tuo sun parin vuoden takainen halloweenasu, eeva, en kestä ihana:D:D

  http://matildannas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Matildanna: Kiva jos tykkäsit! Haha kiitos! :D

  VastaaPoista