# Nimeni on Matti ja asun Helmin kukkarossa

Ei kommentteja:
Aiheena viime aikojen ostoksia. On tullut vähän shoppailtua niin netissä kuin livenä, johtuen luultavasti siitä, että sain viimein tilit omaan hallintaan. Tai onhan ne ollut omassa hallinnassa kohta jo pari kuukautta (ja se näkyy...). Aikaisemmin shoppailua on rajoittanut se, että mun visa electronin käyttötilillä on pidetty kohtalaisen pieniä summia (yleensä alle 50 euroa), ja suurempia summien siirtoa säästötililtä käyttötilille on pitänyt kysellä iskältä. Se on meinannut vähän niinkuin toista harkintakantaa vielä siihen oman perään, ja ehkäpä tokaisun "onko tää tosissaan tarpeellinen?", joka on hillinnyt pahimpien heräteostosten keräilyä.

Ja nyt kun tilit on omassa hallinnassa, tein jopa sen pahimman: latasin iPhoneen pankin sovelluksen, jolla pystyn sitten vaikka sovituskopissa siirtämään riittävät rahat vaateaarteisiin sun muihin. Tässä on varmaan näiden parin kuukauden aikana tullut tuhlattua about kummankin kesätyön tienestit matkoihin ja shoppailuihin, ja loppuvuosikin tietää pelkästään lisää kuluja.

No, henkisen kasvun 'talouden hallinta' -tasolle nousemista odotellessa esittelen muutamia viime aikojen kiinteitä ostoksia. Epäkiinteitä olisivat sellaiset kuin DigiExpon sisäänpääsymaksu, mutta ei tästä pidä nyt mitään täydellistä ostoslistaa tulla - ketä muka kiinnostaa, oonko ostanu lakupussin kolmella eurolla tai alle 16-vuotiaiden seutulipun 2,30€ (hähä joo oon aika pahis).

Säästökuvitelmistaaikeista huolimatta on monta budjettirasitteista asiaa, jotka haluaisin ostaa, kuten yhden tietyn tupsullisen pipon(jonka tosin saan ehkä joululahjaksi), ugg-talvikenkien ja lita-korkokenkien tapaiset kengät (henkinen kapasiteetti ei riitä aitojen hommaamisen, herran jumala sentään niitä hintoja!), liput Sami Hedbergin keikalle (viime kerrasta on jo yli vuosi aikaa), ja ainakin joululahjoja perheelle ja kavereille. Viimeiseksi mainitut on tosin jo lähes kaikki hankittu, enää Roopen lahja uupuu. Näistä kumminkin sitten myöhemmin erikseen tai tästä tulee taas mammutin kokoinen postaus.

Kiina
Nämä kuvat eivät todellakaan kerro koko totuutta siitä tuliaisten määrästä, mitä mä sieltä Kiinasta rahtasin mukanani. Kuvattavaa vain ei oikein löydy, koska tuliaiset on tarkoitettu pois annettaviksi. Ostin kuitenkin kummallekin broidille hupparit, Roopelle t-paitoja (sellaisia, joita ei Suomesta ihan varmana löydy), Onalle krääsää (sydän), itelleni krääsää, äidille kuppeja, iskälle kravatti, ja mun pääsponsoreille eli isovanhemmille seinäkoriste ja rutosti suklaata.
Äidin kupit. Jospa vaan joskus löytyis käyttöäkin... Kirjailtu vihko, johon voisin varmaan ruveta kirjoittamaan jotain tilipitoa tuloista ja menoista, sekä pörröinen pandalippis, jonka kanssa arvon, annanko pois vai en. Esimerkki krääsästä, joka ainakin vielä lojuu mun helmoissa. Iskän mustavalkoinen lohikäärmekravatti teeman mukaisessa rasiassa. Samantyyppinen seinäkoriste, jollaisen annoin isovanhemmilleni. Itelleni löytämiäni (halpis)vaatteita, joista yksi on päässyt tiiviiseen käyttöön (tuo tuolta välistä pilkottava mintunvihreä villapaita), toinen pääsee käyttöön silloin kun ei ole kylmä ja jaksan laittautua (täällä ennenkin näkynyt, tuo kermanvalkoinen pörröinen liivi) ja loput odottelevat lähinnä lämpimämpiä säitä.

Liettua
Tällä matkalla meillä ei oikein ollut aikaa shoppailla. Ei tuolla Kiinassakaan paljoa, mutta täällä vielä vähemmän. Meillä oli suunnilleen puoli tuntia aikaa käydä läpi sellaista jättiläismäistä ostoskeskusta, jossa hinnat oli samaa luokkaa kuin Suomessa vaikka maassa muuten hintataso oli alempi, ja valinnanvara kauppojen suhteen oli ihan överi.
Tää lähti mukaan hetken mielijohteesta viimeisellä minuutilla (tai oikeastaan yliajalla, koska myöhästyttiin tapaamisajasta), ajatuksella "ihan pakko ottaa jotain". Nojaa, vähän lyhyt mutta tosi lämmin ja näppärä. Eikä täällä ainakaan kävele ihan heti samanlaista vastaan. ...nokun kerta oltiin Baltiassa ja lentokentällä ja oli vielä ylimääräisiä litejä ja oli halvempaa ja opet ei ollu paikalla? Yhdestä vierailukohteesta ostamani turistikrääsäkorut, joille ehkä säädän jossain vaiheessa toisenlaiset ketjut.

Nelly
Tää käy vielä mun turmioksi, että saan sähköpostiin kokoajan kaikista vaatekaupoista uutiskirjeitä. Tääkin ostovimma lähti lähinnä siitä, kun tuli viesti jostain alesta, ja olin koulussa ja tylsistyny ja aaaaa löysin kaikkea ihanaa ja tarpeeksi halpaa... Ja siis vastahan mä ostin nellystä pari mekkoa (joista toinen tosin lähti palautukseen ja näistä ei mikään) ja nyt sitten nämä...
Kaksi erilaista mekkoa, kumpikin sopii täydellisesti, en malta odottaa, että pääsisin käyttämään näitä..! Arvatkaa mikä tää on. Jumpsuit, vaikka en olisi ikinä kuvitellut, että ostaisin sellaisen. Kuosi oli vaan niin ihana, etten voinut vastustaa. Joku voi varmaan arvata, mihin tästä postauksesta löytyvään koruun tää oikein sopii... :) En oo varmaan pariin vuoteen ostanut uusia bikinejä, kun en viime kesänä ehtinyt kertaakaan rannalle tai ylipäätänsä rauhoittua ottamaan aurinkoa. Nyt sitten ostin - vähän riskiostoksena mutta kuitenkin. Kai ne ihan sopivat on, mut siitä en oo vielä satavarma, tuutteko te sitä näkemään.
  
H&M 
Meidän lähellä sijaitseva kauppakeskus on uudistusaallon alla, ja muun muassa H&M koki aika täydellisen muutoksen. Kävin siellä ensimmäistä kertaa koko syksynä, ja mukaan tarttui jotain ihan peruspaitaa ja hametta, koska miellyttivät silmää ja pysyivät edullisen rajoissa. H&M:stä ostettu mekko vs. Vilasta ostettu paita (joka on jo täällä esiintynyt aiemmin). 
Sävy on sama, mutta ei siksi, että olisin sesonkivärien orja. Mä yksinkertaisesti pidän viininpunaisesta, sitä vaan ei pitkällä tähtäimellä ajateltuna kauhean usein kaupoista löydy. Mekon olisin voinut ottaa eri värisenä, mutta ne vaihtoehdot eivät silti voittaneet tätä sävyä. Kuka ostaa shortsit syksyllä? ...minä. Mut hei, ne makso 5 euroa! 
Edellisen kerran mä ostin H&M:stä farkkushortsit kun olin kasilla, ja maksoin niistä 25 euroa, vaikka ne ei ees sopineet mulle täydellisesti: niihin jäi hirveä määrä sellaista tyhjää tilaa selän puolelle. Näissä shortseissa on oikeestaan sama vika, mutta jos mä kestin sen 25 euron shortseissa, niin kyllä mä sen kestän näissäkin. Joo oli taas oikee logiikan multihuipentuma. Niitit kiinnitin itse kotona.

Only
Tykkään Onlyn vaatteista, se mun aikaisemmin syksyllä zalandosta ostama harmaa villakangastakki oli Onlyn merkkiä. Nää on tän päivän ostoksia, mulla vähän lähti käsistä sen jälkeen, kun olin saanut myytyä Jameraan vanhoja koulukirjoja niin että jäin voitolle vielä uusien kirjojen oston jälkeen ja sushilounaasta riippumatta. Perustelin tän itelleni jotenkin että "koska mulla ei ole ainoatakaan helmikorua" ja "koska oon jo pitkään katellut näitä ja nyt ne on siinä mun nenän edessä". Tänks vaan taas, hetken mielihalut. Nyt en sit todellakaan oo enää voitolla. Mun tarkoitus oli löytää talvikengät, ei talvitakkia. Mutta kun kerta sinne Onlyyn eksyttiin, vaikka ei "oikeasti" shoppailtukaan vaan "vähän vaan kateltiin ympärillemme", niin oli pakko kokeilla kun kerta pisti silmään. Tuollainen kohtuuhalpa, sopivan kokoinen ja tarpeeksi lämmin. Materiaali ei oo laadukkain ja värikään ei mikään kaikkein käytännöllisin (vaikkaa sopiikin hiuksiin), mutta tykkään silti. Näyttää tosin vähän silti, kuin mulla olisi kanan pyrstö.

Nuo vaatekuvat ovat tahaltaan vain tuollaisia "palasia", sillä tahdon säästää kokonaisuudet parempiin kuvausvaloituksiin, maisemiin ja lämpötiloihin. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. ;)

On tää materialismirakkaus joskus rankkaa. Tai vähintäänkin kallista. Onneksi mulla on nyt kuitenkin duunia pari kertaa viikossa, että saan kerättyä vähän pääomaa ja matkabudjettia Teneriffaa varten. Sitä ennen mun pitää välttää ostoskeskuksia, finnkinon sivuja, omakustanteista bilettämistä ja ohittaa kaikkien vaatekauppojen (yms) uutiskirjeet, joita mun sähköposti mulle koko ajan tuputtaa.

ps. Ne lita-kenkien tapaiset kengät, they are already coming..!
ps.2. Mun lukiouran viimeinen jakso alkaa huomenna!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti