# Screw you, Instagram

5 kommenttia:
Tämä postaus on etukäteen ajastettu.
Kuinka moni on saanut jo kuulla siitä, miten tää melkein kaikkien rakastama ja supersuosittu instagram-kuvienjakeluohjelma tulee muuttumaan?

Suoraa lainausta iltasanomien artikkelista:

"Facebook osti internetiin suosituimpiin kuvanjakopalveluihin kuuluvan Instagramin huhtikuussa. Palvelulla on yli 30 miljoonaa käyttäjiä. Kuvien määrä lasketaan sadoissa miljoonissa.

Selkokielelle käännettynä uudet ehdot tarkoittavat sitä, että Facebook ottaa itselleen oikeuden käyttää Instagramiin ladattuja kuvia mainoskuvina ilman korvausta kuvan ottajalle.

Uudet ehdot astuvat voimaan 16. tammikuuta. Tämän jälken Facebookilla on oman tulkintansa mukaan oikeus aloittaa kuvien käyttö mainonnassa. Uusista ehdoista ei voi kieltäytyä. Ainoa tapa välttää omien kuvien joutuminen mainosmateriaaliksi on lopettaa Instagramin käyttö ja poistaa kuvat palvelusta."


Eli jos sattuisin ottamaan hyvin kuvan jostain paikasta tai asiasta, jonka myös merkitsen kuvan nimeen, tageihin tai paikannukseen, se saattaa seuraavana päivänä löytyä liitettynä johonkin mainokseen tai mihin tahansa. Mä ainakin oon niin omistuksenhaluinen sen suhteen mitä oon itse tuottanut, että ei kauheesti innosta tää homma. Ei sillä, että mä tahtoisin kuvistani tai muusta välttämättä mitään rahallisia korvauksia, vaan se, että ne esitettäisiin kuin mä en ikinä olisi ollut se, joka kuvat olisi räpsäissyt.

Onhan mulla facebookissakin kuvia (tällä hetkellä pohdin, kannattaisiko mun poistaa vähän niitäkin), mutta en jotenkin oo koskaan ajatellut, mihin kaikkeen niitä voidaan käyttää. Mikäli rupeen kehittymään tässä valokuvauksessa parempaan päin, niin taidan itekin ruveta vakavasti harkitsemaan jonkinlaista "vesileimaamista"... Jos ei kaikkien, niin ainakin sellaisten kuvien, jotka ovat hiukan tavallista hienompia suhteessa siihen peruskauraan, mitä arkena saattaa tullaräpsittyä. Eihän tää ole kirjaimellisesti mikään valokuvausblogi, kun tulee tätä tekstiäkin sen verran suollettua, ja eihän vesileima tai allekirjoitus kuvien käyttöä estä, mutta saattaisihan se sitä edes jossain määrin hidastaa, tai ainakin mä ite saisin mielenrauhan, kun kuvissa olisi edes jonkinlainen merkki siitä, kenelle ne kuuluvat.

Tässä sitten pohdin, poistaisinko tunnukset vai en. Toi on niin kiva toi "vaihtuva instagramkuva" -härveli tuossa sivun reunassa, että on tosi sääli, kun sekin sitten häipyy jos/kun poistan kuvat ja tunnukset. Pitäisi keksiä jotain uutta tilalle, ei vaan ihan heti tule mieleen, mitä. Oma pärstä? Aika kulunut idea ja sitä nyt nähdään täällä blogissa muutenkin ihan riittämiin.

Mihin ratkaisuihin muut on päätyny? Jatkatteko samaan malliin tai ootteko ylipäätänsä ajatelleet asiaa? Mulle toi ei oo niin tärkeä sovellus etteikö olisi ihan ok-helppoa jättäytyä koko leikistä pois. Mutta mitä tapahtuu kuville, jotka kutkuttavat julkaisunarvoisuudellaan mutta kooltaan ja laadultaan eivät ole tarpeeksi päteviä tänne blogin puolelle? Jäänevätkö unholaan vai pitäiskö munkin ruveta harrastamaan ajoittaisia epäyhtenäisiä kännykkäkuvakollaaseja? Aika sääli, kun olihan toi hauskaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kivat vaan niille jotka tästäkin päätti, ensin kerätään ihan älyttömän iso käyttäjämäärä & suosia ja sitten mennään ja muutetaan oleellisesti koko järjestelmän käyttäjäsopimusten kulmakiviä ihan vaan rahan takia. Ei facebookissakaan voi vaihtaa ryhmän nimeä enää siinä vaiheessa, kun tykkääjiä on kertynyt joku tietty määrä. Olishan se aika hullua, jos ihmiset tykkäis jostain asiallisesta jutusta joka jossain vaiheessa muuttuiskin joksikin ihan muuksi, kuten vaikka "STOP ilmastonmuutokselle!!"-nimestä "Vetäkää käteenne kaikki hihhulit, homot ja hörhöt!"-nimeksi.
5 kommenttia:
 1. Mistä sait ton vaihtuvan ig jutskan tonne sivuun? :)

  VastaaPoista
 2. Aion kyllä poistaa mun instagramin kuvineen päivineen tämän takia. Puistattaa ajatuskin siitä, että jotain mun kuvaa leviteltäisiin ympäri maailmaa, mahdollisesti siihen on liitetty vielä jokin teksti. Yäk.

  VastaaPoista
 3. Sanna: Snapwidgetin härvelistä säädin ja lisäsin sivun reunaan html-koodin avulla.

  Noora: Sama juttu mulla. :(

  VastaaPoista
 4. http://www.marmai.fi/uutiset/instagram+peruu+puheensa+emme+myy+kayttajien+kuvia+mainoksiin/a2160959

  http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288525437310.html

  Ainakaan uusimpien juttujen perusteella ei oo onneks mitään syytä huolestua. Oon ite kanssa hyvin omistushaluinen kuvien kanssa, mutta tuskin poistan omaa tunnustani. Vielä kuin löytäis puhelimeen jonkun hyvän vesileimasovelluksen. :)

  VastaaPoista
 5. sswwii: Vau! Kiitti tiedosta, menny ihan ohi tää juttu. :) Ehkä sittenkin voin säilyttää tunnukset ja sitä mukaa myös tuon vaihtuva kuva -härvelin tuossa sivun reunassa.

  VastaaPoista