# Neiti Punakulta, jakoavaimella, aulassa

6 kommenttia:
Rembrandts - I'll be there for you

Sain aikaiseksi ihania lusikkaleipiä tällä ohjeella. Välissä oleva vadelmahillo on tosin korvattu äidin tekemällä omenahillolla, mutta hyvin sopi!

Ekalla kierroksella ei tarvinnut kovin kauas lähteä sitä afrikan tähteä etsimään. :D

Saanan tekemä suklaajuustokakku, nam!

Ei voi kieltää etteikö olis söpö!

Sori Janina, mut koska kuvauksellisuus~

Siinä oli äidinkielen tekstitaidosta ja muista viikon rankkuuksista rentoutumista kerrakseen! Vietettiin ihana lauantai-ilta yläasteporukan kesken, pitkästä aikaa niin että jokainen pääsi paikalle. Meitä on kahdeksan hengen porukka, jotka yläasteella jotenkin päädyttiin yhdeksi ryhmittymäksi, vaikka oltiin jakauduttu neljälle eri luokalle. Oltiin niitä koulun randomeja, jotka kiljui ja pukeutui mustiin tai oli muuten vaan outoja. Seiskaluokan "itsensäetsimisaikaa" lukuunottamatta mä tykkäsin tosi paljon yläasteen kouluvuosista.

Yläasteen jälkeen meidän porukka hajosi neljään eri kouluun ja tietenkin siinä väheni sitten roimasti myös yhdessä viettävä aika. Nyt suurimmalla osalla tästä meidän lukiolaispuolesta loppuu lukio, eli hajontaa tapahtuu vielä entistä rankemmin, kun nyt esimerkiksi yksi on jo muuttanut Jyväskylään asti opiskelemaan ja jos nyt  mäkin joudun lähtemään vaikka sinne Tampereelle. Elämäntilanteiden ja aikataulujen yhteensovittaminen hankaloituu entisestään, mutta onneksi porukasta löytyy myös sellaisia aktiivisia "järjestäjä"-ihmisiä. Mä nyt oon malliesimerkki sellaisesta passiivisesta möllöttäjästä, joka menee kyllä mukana muttei itse muista tai jaksa järkkäillä mitään...

Nyyttärimeiningillä saatiin kasaan ennätyksellinen määärä mässättävää, hyvä näin koska itehän olin taas aikatauluneropattina ehtinyt syödä päivän aikana vaan niiden lusikkaleipien taikinaa. Kannoin siis oman korteni kekoon ensimmäisten kuvien leipomuksilla, jotka hetken vallinneesta epätoivosta huolimatta onnistuivat ihan kohtuullisesti ja maistuivat hyviltä. Saana teki suussasulavaa suklaajuustokakkua, joka tuolla yhdessä kuvassa näkyy. Mutta toinen pääteemoista oli lautapelit! Postauksen otsikko paljastaa taikasanat, jotka paljastivat murhaajan ja veivät salapoliisitiimi Helmi&Ona:n voittoon Cluedossa. Itse toivoin erityisesti jotain sellaista peliä, jota pelatessa ei tarvitsisi käyttää aivoja tai refleksinopeutta, ja siihen toiveeseen Afrikan tähti oli loistava valinta kaikessa nostalgiudessaan, vaikka yhtäkään jalokiveä ei kohdalle osunutkaan.

Jos joku elää uskossa, että täysi-ikäiset (tai alle..) nuoret tapaa vaan alkoholin merkeissä (oli meininkinä sitten biletys- tai rauhallisempi tyttöjenilta), tai että muuten kyse on mammareista tai wannabe-absolutisteista, niin ei. Vaikka alkoholi (kohtuullisesti nautittuna) höllentääkin mukavasti kielenkantoja, tekee hauskasta vielä hauskempaa ja rentouttaa sellaisia kiusallisia tilanteita, niin joskus se vaan ei oo yhtään tarpeen. Tää tuli mieleen vaan äidin kautta kuullusta iskän kysymyksestä (että lähinkö ryyppäämään kun en omalla autolla lähtenyt matkaan), mutta oletan, ettei oo ihan epätavallinen oletus. Varsinkin jos ajattelee kauhean mustavalkoisesti.

Sen nyt varmaan arvaa, ettei niiden lautapelien tarkoitus ollut kuin toimia punaisena lankana, josta päästiin mukavasti ajautumaan sivuraiteille kaiken näköisiin muihin puheenaiheisiin. Tuli höpistyä ja vaihdettua kuulumisia, mainittua ja kuultua asioita, jotka yleensä eivät tule puheeksi. Ihanan positiivista vaihtelua tän kaiken stressaamisen keskelle!

//Edit 12.2. - Kiva, mun postausten kuvat taas katoilee eli hajoaa ja jäljelle jää vain yksinäinen kuvateksti jos sitäkään. Ja kiva huomata se pari päivää myöhässä ja sitten ladata ne kuvat uudestaan ja vaihtaa hajonneet linkit ehjiin. Enkä hiffaa yhtään, miks näin tapahtuu ja miks ne hajoo.
6 kommenttia:
 1. Ah, mäki niin kaipisin tollasta iltaa mikä sulla tuntuu kavereiden kanssa olleen! No okei, eilen vietin tunnin kavereiden kanssa pulkkamäessä mutta silti :D

  ps fifty shades-kirja bongattu

  pps äikän tekstitaito tehty hyvin ja ei hyvin :D oli sangen rahakkaita tehtäviä

  VastaaPoista
 2. AGENTTTI: No mut hei pulkkamäki on samaa tasoa kuin lautapelien pelaaminen, tosin vähän fyysisempää ja terveellisempää ehkäpä. :D Mutta meinaan että sellaista ihanan lapsekasta, kivaa vaihtelua tälle aikuisuuden muotille mihin sitä yleensä pitää survoutua.

  Ja sama täällä, en haluu edes kattoa mitään alustavia "näin siihen ja tähän olisi pitäny vastata" -juttuja, odotan että saadaan ensin edes alustavat pisteet... Preli oli hyvin ruokainen, itse koe taas hyvin rahakas. Johan on mielikuvitus kukkinut. Tykkäsin kyllä kovasti siitä vitostehtävän aineistosta, ahneus/kulutusyhteiskunta/mikälie-kolumnista. Siis sen lukemisesta, en siihen tehtävään vastaamisesta.

  VastaaPoista
 3. Nojuu reidet ainaki kiittivät tänään ku aina piti sinne mäen ihanihan ylös asti kavuta ja tietenkään mitään venyttelyä voinut suorittaa kotona :D

  Ja joo, se vikan aineisto oli kyllä erittäin mukava, mutta se tehtävä ei :D Itsehän erehyin kattomaa niitä mallivastauksen pisteitä ja olin sen jälkeen että voi helvetti.. :D

  VastaaPoista
 4. AGENTTTI: Haha mulla häntäluun kohilta rupes vihlomaan siihen malliin että hyvä kun pääsin istualta ylös. :D Tosin se nyt on vaivannut enemmän tai vähemmän jo vähän yli viikon verran.

  Just se syy miks en halua kattoa mitään mallivastauksia. Tulee vaan turhaa stressiä, masistelen mielummin vasta sitten kun saa jotain oikeeta tietoa siitä miten on mennyt. :)

  VastaaPoista
 5. voi kun oon hemaiseva o.O mut oli ihana ilta ja pitää taas nähdä piaaan, ainakin mun puolesta! :)

  VastaaPoista
 6. pieni tulitikkutyttö: Oot, kaunis ja käkkäräpäinen! ♥ Ja niinpä!

  VastaaPoista