# Yo-mekkomaniaaaaargh

6 kommenttia:
Oon taas kuluttanut aikaa yhdellä tehoikkaimmista keinoista edesauttaa tätä mun opiskelujen vihollista eli saamattomuutta. Okei, mä pääsin tällä viikolla viimein vähän lukemisen makuun, mutta romahduksilta ei olla vältytty. Huolimatta siitä, että nettiyhteys on ottanut kantaa mun datailumieltymyksiin olemalla toimimatta aina silloin kun mua huvittaisi vähän selailla sitä sun tätä.

Nettishoppailu on yksi asia jolla oon huomannu olevan stressiä lieventävä vaikutus. Ehkä se lähentelee samaa kuin mitä nää jotka hukuttaa esimerkiksi sydänsuruaan shoppailuterapialla juoksemalla putiikista toiseen. Ebayt ja nellyt on nykyään mun parhaita kavereita, kun taas vuosi sitten en niihin ollut perehtynyt lähes tuon taivaallisen vertaa. Yksi ärrinmurrin reaktion aiheuttanut asia oli kyllä se, kun tajusin, ettei yhdestä nettikaupasta edes toimiteta Suomeen. Gräyh.

Yo-mekon etsiminen on yksi hyvä tekosyy siirtää aikaa lukemisesta nettishoppailuun. Turmioksihan tää koituu, kun kirjoituksiin ei ole enää pariakaan viikkoa eikä mulla oli kuin vasta 1,5/6 hissan kirjaakaan luettuna. Hyvä jos niistäkään mitään muistan, kun kyseisten kurssien tunneista on jo pari vuotta aikaa. Tärkeät vuosiluvut ja yksityiskohdat, voisitteko mahdollisesti valua päähäni itseksenne, jos nukkuisin öisin kirjat pään päällä?

Tässä kuitenkin vähän osviittaa siitä, mitä olisin halunnut tai voinut haluta pukea päälleni, jos olisi mahdollista. Suurin osa näistä on nimittäin sellaisia, joita enää voi ostaa. Haavekuvia, pettymystä, silmänruokaa. On tuolla toki pari sellaistakin mitkä olisivat mahdollisia ja joita harkitsen. Ja yksi sellainen, jonka ostamisen suhteen harkitsin liian kauan, että se ehti lähteä valikoimasta. Piru vie.


1. Yksinkertaisen kaunis, puhdas valkoinen, täydellinen hinta. Ei sopivaa kokoa mulle...
Lähde Topshop.com.  
2. Täydellinen, liian kallis, näyttää vähän kihlajais- tai morsiusmekolta. Ei enää saatavilla. 
 Lähde fantasyshopper.com.  
3. Ihana väri, kaunis kangas, kohtuuhintainen ja oikeaa kokoa löytyy. Vähän liian tylsä.
Lähde Topshop.com.  
4. Ihana väri, vähän erilainen, ei olkaimeton eli pysyisi päällä. Mielenkiintoinen mutta ei enää myynnissä. 
Lähde Fashiolista, alunperin nelly.com.  
5. Mielenkiintoinen muotoilu, ihanat yksityiskohdat, ei välttämättä noin upea päällä kuin kuvassa. Ei enää saatavilla.  
 Lähde Fashiolista, alunperin meinto.com.  
6. Täydelliset värit, kaunis kimaltava yksityiskohta vyötäröllä, laskeutuu nätisti. Valitettavasti ei enää saatavilla.  
Lähde Fashiolista, alunperin zalando.nl.  
7. Ei välttämättä pysyisi päällä mutta tosi nätti! Keveän näköinen. Ei enää saatavilla.  
Lähde Fashiolista, alunperin fashion.me.  
8. Selvät rajat väreillä, ei liian tumma vaikka osa onkin mustaa, kaunis kultainen reunus.. Ei enää saatavilla.  
Lähde Fashiolista, alunperin nelly.com.


9. Olisi luultavasti mulle liian avonainen, mutta laskeutuu nätisti ja siistit yksityiskohdat. Ei oikeaa kokoa.  
Lähde Fashiolista, alunperin nelly.com.  
10. Samantyyppinen kuin nro 8. mutta valkoinen, vähän ehkä tylsä vaikka nätti yksityiskohta tuossa onkin. Ei enää saatavilla. 
Lähde Fashiolista, alunperin nelly.com.  
11. Nyt kaduttaa etten heti ostanut, kun katsoin vain "liian kovaa" hintaa (oli noin 50-70 euroa tai puntaa..), ihana helma, yläosa ja väri. Oli pitkään ostoskorissa, mutta nyt ei enää saatavilla. Harmittaa.  
Lähde Fashiolista, alunperin allyfashion.com.  
12. Ihana printti, mutta liian tummat värit ja varmaan liian lyhyet helmakin. Ei välttämättä pysyisi päällä. Lähde allyfashion.com.  
13. Nätti väri ja mielenkiintoinen takaosa. Helma luultavasti vähän liian lyhyt ja etuosa tylsä. Lähde charlotterusse.com.  
14. Mielenkiintoinen etuosa, mutta yksinkertaisesti liian tumma väri eikä musta versiokaan ole parempi.  
Lähde allyfashion.com.  
15. Ei kaikken sopivin väriltään, mutta muuten ihana! Helman pituus vähän on mitä on, mutta on se nätti... Ei saatavilla. 
Lähde Fashiolista, alunperin fresh-dress.tumblr.com.  
16. Sama kuin nrossa 12, ihana printti mutta värit liian tummat. Harmi. Lähde charlotterusse.com.  
17. Vaalea, pitsinen. Vähän liian tylsä vaikka siisti olisikin. Lähde charlotterusse.com.


18. Muutama hi-low-helmainen mekko. Jos tämän helma olisi ennemmin vihreävä kuin punertava, tää olisi aika täydellinen. Ihana yläosa ja kokonaisuus kevyen näköinen. Lähde charlotterusse.com.
19. Mielenkiintoinen printti ja nätit värit!  Lähde charlotterusse.com.
20. Yksinkertaisempi kuin muut mutta ei jää huonommaksi. Aika hempeä, ei mitenkään räväkkä.  Lähde charlotterusse.com.
21. Ihanan keväisen kesäiset värit! Helmakin näyttää laskeutuvan kivasti. Eikä ole edes olkaimeton. Lähde charlotterusse.com.

Se kun lähtee etsimään jotain täydellisyyttä... ai että elämästä tulee vaikeaa. Kirottu fashiolista ja kaikki aarteet mitä se on pullollaan, ne joista suurin osa toitottaa "loppuunmyytyä" tai "ei ole enää valikoimassa". Muilta sivuilta ihania etsiessäni aina on jotain pielessä. Ei oikeaa kokoa, vähän väärää mallia, ei mieleistä väriä. Mulla on osittainen visio päässä siitä mitä haluaisin, eikä oikein tunnu tärppäävän.

Haluaisin mekon, joka ei ole väriltään liian tumma, vaan mielellään keväisen värinen. Joko valkoinen, vihreä (vaalea tai mintun vihreä), joku sinisen sävy (laivaston sininen, taivaan sininen tai vaalean sininen) tai värikäs. Valkoinen olisi vähän niin ja näin, koska oon siihen ehkä vähän liian kalpeaihoinen. Ja muutenkin epäkäytännöllinen väri tällaiselle sottapytylle. Sininen ja vihreä olisivat parhaita värejä tähän hiusväriin. Mielellään sellainen mekko, jossa on vaikka olkaimet. En haluaisi riskiä, että ruusujen/yo-todistusten jaossa joutuisi nostelemaan mekkoa ylöspäin vilauttelun pelossa.  Vaikka noi simpukkamaiset yläosat kiehtookin tosi paljon... Ei liian lyhyttä helmaa, mutta ei liian pitkääkään, koska oon varreltani tällainen pätkä. Hi-low-helmat näyttää kuvissa ihanilta, mutten tiedä miltä ne näyttäisivät mun päällä, ja nettiostoksissa olisi varminta pysyä "tutummassa" eli tasapituisessa helmassa.

Ongelmoiko kukaan muu tänä keväänä valmistuva abi samojen asioiden kanssa, vai onko asu ja lukemiset hyvällä mallilla? Mäen vielä pari vuotta takaperin ollut about yhtään kiinnostunut mekoista tai hameista. Mielenkiintoista itse huomata, kuinka pikku hiljaa tavat muuttuu. Tosin enhän mä yläasteen alussa voinut käyttää farkkujakaan kun en tykännyt niistä, enkä vieläkään kykyne käyttämään napillisia villatakkeja tai mitään missä on nappeja, tai vaikka fakkutakkija... Lista on kohtalaisen pitkä. Vaatenirsoilu on säästämistä, olisinpa vielä vähän nirsompi. Tulisi ostettua vähemmän asioita harkitsematta ja hetken mielijohteesta.

Koska mun sisällä myllertää myös kengäfriikki, saatan laittaa jossain välissä samanlaisen postauksen kaikenlaisista jalkineista, joilla haluaisin huoneeni tulevaisuuden kenkähuoneeni täyttää. Ei välttämättä koko lukijakuntaan iske, mutta koittakaa kestää ja ajatelkaa tätä vaikka vaihteluna mun muuten niin yleistyneille tekstioksennuspaasauksille.

Aiheesta seuraavaan, äikän ope antoi mulle yo-tekstitaidon vastauksista sellaiset pisteet, että pelkään sen arvioineen ne pahasti yläkanttiin - en oo koko lukioaikana saanut kai kertaakaan yhtä hyviä pisteitä. Nyt pyörii vatsassa samaan aikaan pelko opettajan virhearviosta (kuulema arvioi viime syksynä yhden tutun pisteet sen verran vinkkeliin, että YTL:ssä putosi E:stä C:hen) ja toivo niiden pysymisestä ennallaan myös YTL:n tarkistuksen jälkeen.... Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.
6 kommenttia:
 1. E:stö C:hen on jo paha, paha, PAHA pudotus D: itsehän taas opettajalta saamien pisteiden mukaan mokasin koko tekstitaidon verrattuna normitasooni. Teksteistä tuli pisteet 3, 3 ja 2. Preli meni paljon paremmin :D

  ja voi kyllä, mekko oli iiiiiso ongelma! ja kengät on edelleen :D! Loppujenlopuks tulin mekkojen kanssa siihen tulokseen, että kun tätä ompelutaustaa löytyy, niin ompelen sen juhlamekon itse. Turkoosia silkkikangasta löytyikin sitten tarvittava määrä kirpparilta hintaan 2€ :) Ajattelin mekon ommella tuossa huhtikuun aikana, kun ei sillon vielä ole töitä eikä mitään niin hyvin ehtii - ja kuitenkin olen silloin vielä niin ajoissa että jos ompelu osoittautuu mahdottomaksi, niin ehtii vielä kuitenkin rientää kauppaan ostamaan / tulla siihen tulokseen, että käytän vanhaa mekkoa. Kengät sen sijaan ovat vielä etsinnässä - vanhat mustat korkkarit tietenkin löytyy, mutta kun olen päähäni saanut sen mielikuvan mekosta ja gladiaattorikorkkareista :D itku tulee jossne löydä haluamiani kenkiä :D

  Lukeminen on ihan hyvällä mallilla, tosin englannista, äikästä, matikasta ja bilsasta panostankin vain kahteen jälkimmäiseen! Biologiaan tosin vain sen verran, että luen kerran kaikki kurssikirjat ja sitten muistiinpanojen kimppuun lopun aikaa minkä ehtii. On pariin kertaan herännyt kysymys lukiessa, että miksi ilmoittauduin bilsan kirjotuksiin kun on jo kuitenki psyka ja terveystieto taustalla :D

  VastaaPoista
 2. Mulla on lukemisen kanssa kyllä vähän sama ku sulla, psykasta tällä hetkellä just se tilanne että yks luettu ja toinen menossa.. :D Siinä on kuus kirjaa myös, mutta yhtä niistä en välttämättä edes lue koska se kurssi oli just ennen joulua ja muistan sen vielä aika hyvin. Yo-mekkoa taas en ole edes miettinyt vielä... Ehkä kannattaisi ennen kuin kaikki on menny :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on kans lukeminen aika pahalla mallilla, bilsasta on ihan kohta luettu 3/6, enkusta 0/7 ja matikasta 0/10... Äikkää en ees aio lukea, toivottavasti otsikkoesseiden joukosta löytyis joku raflaava mistä vois keksiäkin jotain. Vastausteksteistä tuli 4, 4 ja 3 mikä meni niin alta oman tason että huhhu, esseet ei oo mun vahvinta alaa et saa nähdä saanko haudata toiveet E:stä :/
  Mekko mulla on jo! Ja kengät! Ja korut! Vitsi oon kyllä ollu ajoissa :D Mekkona mulla on tämä: http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/vaatteet/juhlamekot/nly-trend-917/chase-dress-917362-27/ , mutta sähkönsinisenä, kenkinä Jeffrey Campbellin Lita Spiket (ai että aiheesta muuten tapeltiin äitin kans..) ja kaulakoru, sormus ja rannekoru on kaikki glitteristä. Enää puuttuu lakki ja se itse YO-todistus!

  VastaaPoista
 4. mitäää kyl topshop toimittaa suomeen? mä tilasin sielt just viimekuus shortsit ja hyvin tuli perille :DDD

  ja mun tt alustavista en ees puhu, taitaa mennä äikkä uusintaan syksyllä.. : D

  VastaaPoista
 5. AGENTTTI: No niin todellakin on! Sen takia pelkäänkin vähän (tai oikeestaan ihan älyttömän paljon) nyt noiden pisteiden puolesta mitä se mulle noista antoi. D: Kun ne saa jo elättelemään toiveita ällästä, jota en ennalta ainakaan aatellut ees mahdollisena. Sulla on varmaan mahollista että nousee noista vielä ylöspäin! (Mulla meni nyt reippaasti yli 50 % paremmin kuin preleissä, joista sain just ja just yhen kolmasosan pisteistä.)

  Ihanaa etten oo ainoa joka ongelmoi mekon kanssa. :D Ihana idea tehdä ite! Ainut vaan että mulla ylppäreiden jälkeinen aika tietää pääsykoepanostusta, enkä tiiä osaisinko loppujen lopuksi tehdäkään mitään - oon hyvä suunnittelemaan, mutta usein kaikki jääkin sitten vaan suunnitelmiksi. :D Oi mäkin haluaisin jotkut ihanat uudet kengät ylppärijuhliin, vaikka mulla ei vielä niistä visiota olekaan. Niinkuin ei koko mekosta ylipäätänsäkään. Saa nyt nähdä, mihin ratkaisuihin päädyn. :)

  Hyvä että jollain sujuu, mulla ei. :D En oo lukenut matikkaa pitkään aikaan, joko en osaa tai sitten teoriaosuuksi lukiessa kaikki kirjaimet ja numerot menee solmuun eikä mikään mee päähän. Yhtä kaikki koko hommasta tulee vaan kauhea morkkis… hissan lukeminen on paljon helpompaa!

  Paljon reaaleja sulla! Mä harkitsin yhteiskuntaopin ja hissan rinnalle terveystietoa, mutta loppujen lopuks tulin tulokseen että siihen kuluis vaan turhaan voimavaroja. Ja ihan hyvä näin. :)

  aisku-: Ihanaaa etten ole ainoa jolla on lukemiset ihan vaiheessa… uuh hiukan ahdistaa aina kun tulee vilkaistua kalenteriin, nyt kun ollaan jo maaliskuun puolellakin…. Eipä sillä mekolla vielä kovin kiirettä onneksi ole, se on vaan hyvä tekosyy olla keskittymättä tohon lukemiseen. :D

  Nina: Mäen viime syksynä lukenut yhtään enkkua ja siihen malliin se sitten menikin.. Noh, korotan sitten ensi syksynä. :D Yhteiskuntaoppiin luin vaan kertauskirjat läpi ja sain sentään ämmän väännettyä. Jos matikka tulee menemään yhtään samaan suuntaan kuin prelissä, niin hyvä jos läpi pääsen. Ainoat toivot tuntuvat olevan nyt hissa ja äikkä, josta lukemisen kykenen suuntaamaan vaan hissaan. Oon edelleen vähän sitä mieltä, ettei äikkää vaan voi lukea. :D Mulla on yleisesti ottaen esseet menneet kursseilla niin hyvin (esseeprelistä en vielä tiedä tuloksia), että noiden tekstitaitojen alustavien jälkeen oon ruvennu haaveilemaan jopa ällästä, vaikka tähän asti oon pitänyt korkeintaan E:tä realistisena...

  Ooo kuulostaa (ja näyttää) tosi hyvältä!! Ai vitsit haluun campbellit… tai edes jotkut sellaisten näköiset! Vois varmaan harkita joidenkin näköiskenkien (lue: merkkikenkien kiinalaisfeikkien) hommaamista….

  VastaaPoista
 6. Tiina: Mitähän hemmettiä, oonkohan mä vähän sekoillu tossa..... Ehkä se ei ollutkaan se ettei ne toimittais vaan se ettei ne hyväksyny visa electronia maksuvälineeks? En enää muista mut joku siinä mättäs ja loppujen lopuks tilasin saman tuotteen ebaysta. D: Tosin vähän kalliimmalla joten voi sanonko mä mitä nyt taas.... mul jäi sellanen kuva et siin ei ollu Suomea vaihtoehtona et mihin ne toimittaa. Mut jos kerta sulla on onnistunu niin voiii kerpele taas minä ja mun soppasilmät!

  VastaaPoista