Hidastakaa vähän, hätiköijät!

23 kommenttia:
Mulla menee hermo, kun joka toisessa blogissa kirjoitetaan siitä miten Google reader lopetetaan ja lukijapalkki poistuu ja iik iik siirtykää kaikki ihkuraksupoksut seuraamaan mua bloglovinin/blogilistan/jonkun kautta siten ja täten!!!11

Sokea kanalauma kaakattaa ja panikoi eteenpäin uskoen sen, mitä muissa blogeissa sanotaan: eli kun joku sanoo, että Google reader loppuu ja se meinaa että lukijapalkki katoaa, niin se on sitten asian syvin totuus.

Vähän medialukutaitoa jooko, ottakaa asioista itse selvää ennen kuin rupeatte levittämään virheellistä tietoa!

En itse ole koskaan käyttänyt Google readeria lukiessani blogeja, joihin olen liittynyt bloggerin kautta lukijaksi. Google readerin loppuminen ei tarkoita sitä, että jos olet kirjautunut bloggeriin, niin yhtäkkiä et enää voisikaan lukea sitä kautta blogeja. Ne ovat kaksi eri toimintoa!

Googletunnukset omistaville Google reader (suomennettuna Google-syötteenlukija) on tämä: http://www.google.com/reader/

ja Bloggerin lukulista sen sijaan tämä: http://www.blogger.com/homeShortly:
Blogger Reading List and Google Reader are two separate items. When you follow a blog via GFC(=Google friend connection) it puts that blog in both lists. After July, it will only be in your Blogger Reading List. The GFC widget is not going to disappear.

Lyhyesti:
Bloggerin lukulista ja Google Reader ovat kaksi erillistä asiaa. Seuraamalla blogeja toisella näistä, voit seurata niitä myös toisella. Heinäkuun jälkeen niitä voi seurata vain Bloggerin lukulistalla. Blogeissa yleensä esillä oleva ja tärkeäksi koettu lukijapalkki EI KATOA.


Yllä ohje blogien lisäämisestä bloggerin lukulistaan. Bloglovinin ja blogilistan juttuja en nyt neuvo, ne on kerrottu jo niin monessa muussa blogissa (erityisesti sellaisissa, jossa nimenomaan on ymmärretty väärin tää google reader homma).

Eli voitte huokaista helpotuksesta. Seuraamanne blogit eivät katoa - ja jos olette seuranneet niitä google readerin kautta, voitte seurata niitä jatkossa vaikka bloggerin kautta. Blogienne lukijapalkin lukijat eivät myöskään tämän muutoksen takia katoa.

Voitaisko yrittää vaikka korjata nää hyökyaallon lailla levinneet väärinymmärrykset? Vaikka tää ei liene kellekään mikään henkilökohtainen katastrofi, niin koko tilannetta vois verrata siihen, kuinka jostain henkilöstä leviäis vääristeltyjä juoruja jotka kaikki uskoo. Ja vaikka asia yritettäisiin oikaista, väärinymmärtäneet pysyvät mielummin omassa tarinassaan ihankuin uskoen, että "kun me uskotaan tähän tarpeeksi niin se asia muuttuu todeksi, eikä me koskaan oltukaan väärässä."

Tää on näitä vilkkaan sosiaalisen median huonoja puolia. Tieto leviää nopeasti, mutta niin tekee myös virheellinen tieto.

ps. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
23 kommenttia:
 1. Joo toi on niin ärsyttänyt muaki! :D oon kommentoinu tosi moneen blogiin miten asia oikeesti on :D

  VastaaPoista
 2. Aino: Hyvä jos tää helpotti!

  Sanna: No äläpä, mä oon myös epätoivosesti yrittäny muutaman blogin kommenttiboksissa vikistä että lopettakaa ny tää joukkohysteria kun ei oo mitään aihetta hysteriaan. D: Mutta ei, ihmiset uskoo mielummin sen traagisemman puolen. Ja sittenkun vielä tosi harva bloggaaja, joka on tehnyt muihin uskoen postauksen "google readerin eli bloggerin lukilistan loppumisesta" ja plaaplaa ja opastanut siinä blogloviniin sun muihin seuraamaan liittymisestä, korjaa ollenkaan levittämäänsä väärää luuloa. :D Ihan älytöntä.

  VastaaPoista
 3. En kans oikeen ymmärrä miks tuosta on niin paljon puhuttu :D Tosin ite seuraan sen verran vähän blogeja että mulle riittää se et laitan ne kirjanmerkkeihin itelleni ja kattelen aina läpi että onko tullut uusia postauksia. Joitain seuraan "virallisesti", joitain en, kuten en itse asiassa taida tätäkään. En vain jaksa edes kirjautua mun tunnuksilla ikinä että voisin laittaa itseni lukijaksi :D Tyydyn varmaan jatkossakin pyörimään täällä ja muualla anonyyminä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Ehkä se on se, kun monet bloggaajat ovat ymmärtäneet väärin, että lukijapalkki poistuisi ja että lukijat häviäisivät. Ja kun sitä lukijamäärää tupataan pitämään sellaisena maineenmittarina, niin olishan se ihan himmee katastrofi jos se vaivalla hankittu lukijapalkin numero yhtäkkiä lakkaisi olemasta. Ja koska bloglovinissa ja blogilistassa näkee, kuinka moni niitä reittejä seuraa, lukijat ohjataan avuliaasti uusille seurantareiteille, ettei vaan menetettäisi kaikkia lukijoita. Huah..

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että joku tekee postauksen asioiden todellisesta laidasta! :-D Itekin lukiessani tuosta ekaa kertaa ihmettelin että mitä järkeä muka olis, jos se lukija -palkki poistuisi. Ihan lyhyellä googletuksella selvis, miten asiat oikeasti on. Toivottavasti kaikki panikoijat löytää tän sun postauksen :-)

  VastaaPoista
 6. Larissa: Näinpä. :) Harmi vain, että oikaisevat postaukset ovat voimakkaasti vähemmistössä kaikkien tuota virheellistä tietoa levittävien joukossa. :/

  VastaaPoista
 7. NICE!! (Y) (Y) Siis mä meinasin jo lähtee kaakattaa messiin, mutta kiitos tästä! (Y) :)

  VastaaPoista
 8. Eleonoora: Haha, hienoa että ehdit lukea tämän ensin. :D

  VastaaPoista
 9. Itekkin oon ollu niin epävarma tästä asiasta kun tuntuu, että kaikki on hysteerisiä tästä ja sitten kuitenkin muutamat siellä peräs huutelee, ettei tää mene näin. Ei tiedä mihin uskoo, kun mulla toi just kyseinen medianlukutaito on vähän niin ja näin tämmösissä asioissa kun en oo perehtynyt, niin sitten kun joku isobloggaaja alkaa tästä kirjottaan niin oon lievästi sillee hämillään.

  Tää onneks selkeytti paljon!

  VastaaPoista
 10. Joo no mä nimenomaan käytän google readeriä enkä bloggerin lukulistaa, joten mä siirryin just bloglovinin käyttäjäksi

  VastaaPoista
 11. hei kiitti pieni varpunen, mie taas oon toi sokea kana, mistä teksissäsi kirjoitit. :) :) :)
  sytty lamppu (himmee sellanen) kun luin tuon postauksen, en oo tosiaan, missään missään missään vaiheessa tajunnut, että nuo ovat kaksi eri asiaa. kiitos siis hei, tarvii hiuksia päästä repiä enää ei!!

  VastaaPoista
 12. hyvä etten ole ainoa ihminen joka ajattelee tuolla tavalla, muakin on alkanu ärsyttää se että ihmiset ei lue kunnolla näitä asioita! :-D

  VastaaPoista
 13. Haha, nyt mäkin vasta älysib tän asian! Tietty ehtiny tekemään postauksen bloglovinista ja kaikkee, hö... No hyvä että tää asia selvisi :D

  VastaaPoista
 14. kiitos erittäin paljon tiedosta, mä jo oikeesti säikädin, että se lukijapalkki häviää!

  VastaaPoista
 15. VIHDOIN ASIAAA! KIITOS TÄSTÄ♥ Ehkä ihmeset nyt huomaa miten asiat o i k e e s t i on....:D

  VastaaPoista
 16. Kiitos sulle tästä selkeästä esittelystä. :)

  VastaaPoista
 17. Tuo on kyllä niin totta. Yksi kertoo jotan kauheaa ja sitten ruvetaan panikoimaan ennen ku etsitään koko totuus. Hienon tekstin oot kirjoittanut ja rupean seuraamaan heti kun pystyn :)

  VastaaPoista
 18. loisto postaus :-) kiitos selvennyksestää !

  VastaaPoista
 19. Jonna: Hyvä kuulla!

  Seregi: Selvä, tää olikin lähinnä niille suunnattu, jotka eivät erottaneet kumpi on kumpi. Mutta onneksi bloglovin on myös kätevä. :)

  Kaikki muutkin kommentoijat: Kiitokset kommenteista ja olkaa hyvät vaan, hieno homma jos tää selvensi! En sillon tätä ärsyyntyneenä kirjoittaessani ihan olisi arvannut, että tää saa ihan näin paljon huomiota. :D Mutta kiitos kaikille jotka levittivät tietoa ja toppuuttivat levinnyttä paniikkia! Nyttemmin kun 1.7. on jo takana, ei tämä postauskaan taida enää mikään ajankohtainen olla. :)

  VastaaPoista
 20. Hei tää on ehkä hölmö kysymys, mutta onko kenelläkään hajua siitä, että miten noi bloglovinin lukijat sais näkymään googlen bloggerissa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkku: En oo ihan varma mitä tarkotat, mutta kyllä bloglovinista voi saada blogiinsa sellaisen laskuri-jutun, joka näyttää montako lukijaa bloglovinin kautta seuraa. Sellaiset löytyy sieltä bloglovinin "Widgetit" -kohdasta, ja ne voi lisätä blogiinsa kun lisää kyseisenlaisen widgetin koodin sellaiseen html/javascript-gadgettiin vaikkapa blogin sivupalkkiin. Siellä bloglovinissa on tietääkseni ohjeet, miten sellainen lisätään. :)

   Poista