Nainen on naiselle susi

Ei kommentteja:
Postauksen kuvat eivät erityisemmin liity tekstiin. Tähän aiheeseen oli vaikea keksiä mitään omia kuvia, mutta jotain tahdittavaa tuohon sekaan halusin. Kuvat ovat sivulta someecards.com.

[1], [2]

Suurin osa ihmisistä ei osaa olla vilpittömästi onnellisia muiden puolesta, jos he eivät itse satu ole onnellisuutensa huipulla. Tää ei oo todellisuutta pelkästään kliseisissä elokuvajuonissa, vaan suuri osa ihmisistä on taipuvaisia itsekkyyteen, kateuteen ja toisten lyttäämiseen.

Eikö kuulostaakin ikävältä? Ei kaikista tietenkään tarvitse pitää, eikä siihen välttämättä edes kykene, vaikka kuinka yrittäisi. Mutta en mä ainakaan näe siinä mitään suoraa oikeutusta haukkua jotain tyyppiä josta ei pidä, ja tällä tavoin haukkumalla painostaa muita kuuntelijoita omalle kannalleen. Ja usein kuuntelijat joko pysyvät hiljaa ja antavat näin toisen sanoille hiljaisen hyväksyntänsä, tai sitten menevät mukaan toraan, joko tahdittomuuttaan tai pelosta joutua itse selän takana haukutun asemaan.

[1], [2]

Kun toisella tuntuu menevän niiin hyvin, ja kun hän näyttää olevan niiin hyvä kaikessa ja kaikki muutenkin niiin mallillaan, niin pakkohan sitä jotain vikaa on löydettävä. Tai sitten ihan itse keksittävä. Oli se sitten kuinka päätöntä tahansa.

Tyytymättömyys omaan itseensä purkautuu yleensä joko tietoisesti tai tiedostamatta niin, että henkilö osoittaa oman tyytymättömyytensä kaikkiin muihin. Mitä muut tekevät, olevat, sanovat ja miltä näyttävät. Ihan sama oliko kyseessä sitten toisten ulkonäkö tai mielipiteet. Niistä on kaivettava jotain vikaa ja se on myös päästettävä möläyttämään ajatustasolta ääniaalloiksi, yleensä itse kohteen selän takana tai nettimaailmassa anonyymeyteen verhoutuen. Kasvotusten sen sijaan ollaan kuin ei oltaisikaan.

[1], [2]

Juoruilu, sitähän ei kukaan koskaan tee tai ainakaan myönnä tekevänsä. Sehän on vain informaation vaihtamista vähän laajemmassa mittakaavassa. Kuten kukaanhan ei myöskään koskaan puhu paskaa selän takana, korkeintaan vaan vaihdetaan mielipiteitä ja päästetään ilmoille huomautuksia, joita ei kolmannelle osapuolelle uskallettaisi päin naamaa sanoa.

Koska mä oon nainen, mä en tiedä kovin paljoa siitä, miten nää asiat miesten osalta menee. Mutta sen verran mitä mä oon vuosien varrelta mun broideilta, poikapuolisilta kavereilta ja poikaystävältä oppinut, niin poikien ajatusten kulku on paljon simppelimpi kuin tyttöjen. Helpompi, reilumpi ja sellainen, jossa asiat hoidetaan ennemmin suoraan kuin yhtä saaplarin kierosti ja monimutkaisesti kuin tytöillä on tapana. Ei varmaan koske kaikkia, mutta kuinka moni naisista edes uskaltaisi selvittää erimielisyydet, kaunat, kateudet ja ongelmat kasvotusten? Ei oo kovin yleistä, jos aattelee paskanjauhannan suosion määrää.

[1], [2]

Miettikää nyt vaikka näitä seuraavanlaisia tilanteita: Kaksi sinkkunaista, joista toinen löytää itselleen komean ja täydelliselta vaikuttavan miehen. Tuloksena kateutta, eikä iloa toisen onnesta. Kaksi samassa asemaa olevaa naispuolista työntekijää, joista vain toinen saa korotuksen parempaan asemaan. Tuloksena kateutta, koska "epäreilua, miksi tuo enkä minä". Kaksi kaverusta, joista toinen tuhlaa rahansa pikkujuttuihin ja toinen säästää ja käyttää sitten rahansa hienoon matkaan. Tuloksena kateutta, vaikka tilanne olisi itse aiheutettu. Yleistän, mutta näitä kyllä riittää.

Onko se joku semmonen loputon kilpailu naisten välillä, joka saa aina kääntämään sen bitch-vaihteen päälle? Elämä esitetään teennäisen täydellisenä ja kasvokkain feikataan kaveria, mutta koska pohjimmiltaan ei olla tyytyväisiä siihen kaikkeen mitä itsellä on tai ei ole, pitää haukkua asiat joihin muut ovat tyytyväisiä. Lienee melkein jopa enemmän surullista kuin ärsyttävää, jos kavereiksi ajattelemiinsa henkilöihin onkin päätynyt joku susi lammasten vaatteissa.

[1], [2]

Jos elämästäsi löytyy edes muutama ihminen, joiden tiedät osaavan olla vilpittömästi iloisia onnellisista hetkistäsi, vilpittömästi surullisia epäonnistumisistasi, vilpittömästi tukena ongelmissasi, ja joista tiedät, etteivät heille kertomasi asiat lähde leviämään, vaali niitä ihmisiä. Tai muuten tajuat niiden arvon vasta, kun joudut kokemaan, miten vaikea on löytää uusia sellaisia ystäviä.

Spoileri elämästä: sinnikkäät tosiystävätkään eivät pysy tukena ikuisesti, jos heidät jätetään toistuvasti toisarvoiseen asemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti