# Yhden yksilön yksiö

3 kommenttia:
Kun muutto lähenee, oman kodin tulevan yleisilmeen pohtiminen nousee väkisinkin mieleen. Suuret linjat muodostuvat ajan kanssa, varsinkin silloin kun ei ole varaa heti kerralla kaikkeen. Alussa kokonaisuus lienee sekava sillisalaatti, mutta se on ihan luonnollista. Mä kokoan mun kotini pienistä palasista, vaikka lähtökohtaisesti saankin joitain välttämättömiä käyttötavaroita lainaan vanhemmiltani ja osa välttämättömistä huonekaluista hommataan varmaankin käytettyinä.

Kun kaikki tärkeimmät asiat on kasassa, on helpompi alkaa miettiä itse sitä sisustamista. Mulle on tärkeämpää, että mun opiskelijaboxissa on kaikki tarpeelliset käyttötavarat ja mukavuudet, vaikka ne eivät olisikaan 100% juuri sellaisia kuin haaveilisin, kuin että eläisin ilman sänkyä, sohvaa, ruokapöytää, tuoleja sun muita niin kauan, että oon saanut kerättyä rahat niiden unelmahuonekalujen ostamiseen.

Kello - Etsy.com // Tyynyliinat - Etsy.com // Vitriini - Iittala // Sivupöytä - IKEA // Pöytävalaisin - IKEA
Lakanasetti - Marimekko // Lampaantalja - IKEA // Työpöytä&kirjahylly - IKEA


Mun vanhemmat ovat mun muutosta vähitään yhtä innoissaan kuin minä. Äiti ilmoitti että haluaa sinne sohvaksi vuodesohvan kuten edellisellä asukkaalla, iskä muistutti sopi edellisen asukkaan kanssa, että me ostetaan sen parvekkeelle sijoittama matto. Arvostan kummankin panosta, vaikka sitten ajan myötä alankin päättämään ihan itse siitä, miltä mun kotona näyttää. En heti, koska mulla ei ole varaa olla ottamatta vastaan asioita, joista en täysin pidä mutta joita kumminkin tarvitsen.

Äiti näytti mulle yhtä kaapista kaivamaansa avaamatonta pinkkiä lakanasettiä ja mä yritin vihjata, että se pinkki ei sitten ole yhtään mun väri ja että loppujen lopuksi en aio sitä väriä kotiini haalia, vaikka nyt otankin vastaan ne käyttötavarat joita tarjotaan ja jotka tarvitsen. En tiedä ymmärsikö äiti vähän väärin, mutta kertoi kuitenkin asiasta iskälle, joka ainakin käsitti väärin, ja jotain lakanakaapista etsiessään ja siihen lakanasettiin törmätessään kysyi multa "niin sä et siis kelpuuta näitä vai?" ....argh.


Kasvi - IKEA // Sohva - IKEA // Sohvapöytä - IKEA // Tv-taso - IKEA // Matto - IKEA
Tuikkukupit - Marimekko // Köysirahi - Kodin1

Tabletti - IKEA // Pöytä - IKEA // Tuoli - Artek // Vati - Marimekko // Lautanen - Marimekko
Muki - Iittala // Leikkuulauta - Marimekko


Mulla ei kuitenkaan ole mitään selkeää visiota siitä, mita haluan. Sen verran tiedän, että haluaisin sisustaa kotini niin, että siellä on yleisesti simppelin ja omaan makuuni tyylikkään siistiä, ja siihen päälle joitain niin kauniita kuin hauskoja yksityiskohtia. Sen, miten tuo toive toteutuu, näkee sitten aikanaan.

Ne hauskat yksityiskohdat saattavat olla kinkkinen juttu. Joku hulvaton kello saattaa huutaa ostamaan itsensä, mutta jaksaako sitä katsoa päivästä toiseen, vai kyllästyykö mokomaan jo viikossa? Toki turhille hankinnoille löytyy usein uudet omistajat, mutta vielä järkevämpää on valita joihinkin asioihin se neutraalimpi vaihtoehto, johon ei ihan äkkiä kyllästy.

Huumorinkukkia kannattaa viljellä sellaisiin asioihin, jotka vaihtuvat kohtalaisin väliajoin, ettei sama juttu ole esillä ihan koko aikaa. Näitä ovat esimerkiksi tyynyliinat sun muut. Jos esimerkiksi turkoosi on tällä hetkellä ehdoton lempivärisi, kannattaako siitäkään huolimatta ostaa juuri turkoosia sohvaa, vai enemmin joku neutraalimman värinen sohva ja siihen kaveriksi vaikka turkoosi päiväpeitto tai sisustustyynyt? Ne ainakin on varmasti helppo vaihtaa toisiin, sitten kun se turkoosi ei enää jaksakaan miellyttää silmää.

Säilytyslaatikot - IKEA // Käsipyyhkeet - Marimekko // Suihkuverho - Marimekko // Pumppupullo - Stockmann
Vessaharja ja teline - Stockmann // Matto - Stockmann // Laudeliina - Stockmann // Kiulusetti - Kodin1 


Keräsin noihin aika vaatimattomiin ja vajaisiin kollaaseihin muutamia mun silmää miellyttäviä huonekaluja ja käyttötavaroita, jotka voisin kuvitella myös omaan kotiini. Täsmälleen näitä tuskin saan hommattua, mutta haaveileminen onkin asia erikseen.

Onko teillä jonkinlaista selkeää makua sisustuksen suhteen, tai vaikka jotain lempimerkkiä? Ite pidän tosi paljon suomalaisesta designista muun muassa astioissa ja liinavaatteissa, kuten varmaan huomata saattaa. :D

ps. Linkit eivät ole mainoslinkkejä.
3 kommenttia:
 1. Itse suosin valkoista väriä ja tummaa puuta perusasioina sisustuksessa. Huonekalut mahdollisimman uuden ja modernin näköisiä (ts. ikean huonekalut on lähellä mun sydäntä :D), niihin sitten yhdistettynä sekaan jotain vanhaa esim mummon vanhoja verhoja, vanhoja peltipurkkeja tai muuta vastaavaa - tietenkin joku vanha huonekalu kaiken uuden keskelle on myös tosi kiva, nytkin mulla majailee huoneessa sedän vanha nojatuoli. Kaupungit teemana houkuttaa myös hirveästi, omasta huoneesta löytyy yksi new york-taulu seinältä ja peltinen pariisiaiheinen ikikalenteri :3 Ja iso kello pitää olla, että tämä aavistuksen sokea yksilö näkee kellon ilman lasejakin :D Ja tietty kodikkuutta tuomaan sellainen aavistuksen pieni sotkuisuus, en viihdy ylikliinisissä tiloissa :D

  VastaaPoista
 2. Itse en kyllästy koskaan vihreään. Sitä löytyy vuosi vuodelta vaan enemmän ja enemmän kodistamme. Tänä vuonna maalasin makkarin ja työhuoneen seinät vihreiksi. Eri sävyillä tosin kummatkin, mutta vihreää yhtä kaikki. :)
  Pakko mainita etten usko koskaan kyllästyväni myöskään mintunvihreään sohvaani. <3
  Merkkitietoinen en ole ollut koskaan. Tyyli on värikäs ja hassutteleva. :)

  VastaaPoista
 3. AGENTTTI: Mä oon aika paljon samoilla linjoilla, valkoinen ja tumma puu on niin kaunis yhdistelmä. :) Kuulostaa tosi hyviltä noi sun visiot!

  Minttu: Vihreä on ihana väri, varsinkin sellainen tumma ja metsänvihreä. Sitä on mun huoneessa ollut mukava käyttää vuodevaatteissa sun muissa, kun yksi seinä on ollu punatiiltä - ja sen seinän perään jäänkin varmasti haikailemaan. :D Mutta mintunvihreä sohva kuulostaa kyllä radikaalin rohkealta valinnalta, ite en varmaan ihan uskaltaisi. :D

  VastaaPoista