# Identiteettikriisi

14 kommenttia:
Mulla on pieni identiteettikriisi. Tai ei niinkään pieni. Eikä oikeastaan itseni suhteen vaan tän blogin, sen suhteen mitä se pitää sisällään. Mitään en halua pyyhkiä pois, en siivota pois "menneisyyttä" ja aloittaa ihan kokonaan puhtaalta pöydältä, kun en ainakaan itse tykkää siitä, kun muut ihmiset tekee niin. En kuitenkaan osaa olla täysin varma, mitä haluan tän jatkossa pitävän sisällään. Ollakko henkireikä sekä elämälle, ajatuksille että luovuudelle, mennäkkö enemmän diy- ja käsityöjuttuihin keskittyvän blogin suuntaan, vai jakaakko diy-jutut ja kaikki muu kahdeksi täysin erilliseksi blogiksi. Kahdeksi blogiksi jakautumista en toisaalta tosiaan haluaisi tehdä, mutta kummastakaan puolesta en halua luopuakaan. Nykyinen bloggaamistyyli on kuitenkin jollain tapaa ristiriidassa suhteessa siihen, mitä haluaisin sen olevan. Siksi oon vähän solmussa.

Ehkä tää blogi menee vaan mun elämän mukana, juttujen aiheet tulee sillä rytmillä kuin ne elämässä tapahtuu tai mun päästä sinkoilee. Mutta sekään ei täysin poista tätä kriisiä, joka ulottuu myös blogin nimeen. Oon ensimmäistä kertaa epävarma siitä, onko pieni varpunen täysin sopiva ja täysin mua itteäni. Kun varpuset ei lopulta liity mitenkään tähän blogiin tai muhun, kielikuvanakin se on niin kaukaa haettu. Toki se on kaunis edelleen, herkkä ja omanlaisensa, mutta that's it, ei mitään muuta.

Mutta nimenvaihto meinaisi sitä, että pitäisi keksiä nykyistä osuvampi uusi nimi. Ja tällä hetkellä lyö ihan tyhjää. Yksi vaihtoehto on tietenkin mun oma nimi. Helmi Hytti, se on loppujen lopuksi ihan runollinen nimi. Enkä usko, että vain ja ainoastaan mun mielestä. Pitäisin sen ihan varmasti mun taiteilijanimenä, vaikka joskus menisinkin naimisiin ja ottaisin virallisesti kumppanini sukunimen. Toisaalta oma nimi blogin nimenä on nykyään niin tavallinen ratkaisu, massavillitys ja klisee, etten tiedä, pystyisinkö mä siihen, vaikka tuo onkin hiukan tavallista erikoisempi nimi. Eivätkä kaikki ihan välttämättä ajattelisi sitä ensimmäiseksi juuri "vain" nimenä, kun on kummallakin sanalla on myös oikea merkitys. (Kauan sitten 19 vuotta sitten, kun mun vanhemmat paljasti mun isovanhemmille mun tulevan nimen, mummi murjaisi heti että "oi miksei vaikka Meri-Helmi!" ....ihanaa että mun vanhemmilla sentään oli jonkin kohtuus.)

En tiedä mitä teen, ei oo helppoa päästä selvyyteen itsensä kanssa. Tää blogi on ollut pieni varpunen jo reilut puolisentoista vuotta, ja pidän siitä edelleen, mutta se ei enää tunnu niin oikealta. Tiiän että tällä on osansa siinä muutosprosessissa jota käyn omassa elämässäni, kun uusi koulu, uudet ihmiset, uusi koti ja niin uutta kaikki. Vaikka mä en loppujen lopulta itse olekaan mikään uusi tai muuttunut, oon tietyllä tapaa jättänyt jo paljon taakseni. Kasvanut pikku hiljaa henkisesti. Ja kun blogi on niin kytköksissä muhun, se muuttuu mun mukana. Joskus huomaamatta, joskus huomattavasti. Kyllähän sen huomaa, jos vertaa eri vuosien tuotoksia toisiinsa. Toisen vuoden lukio-opiskelijasta on iso harppaus omilleen muuttaneeseen yliopisto-opiskelijaan.

Voisin jatkaa vaan samaa rataa, samalla nimellä ja katsoa mitä tuleman pitää, mutta koko tää ajatus on jumittunut mun päähän, enkä pääse siitä yli ennen kuin tuun johonkin konktreettiseen lopputulokseen. En voi jäädä jumittamaan paikoillani, joten täysin samanlaisena jatkaminen ei oo vaihtoehto. Jotain pitää muuttaa. Ei nimi blogia tee, joten miksi nimenmuutospohdinnastakin voi saada aikaiseksi niin kauheat aivosolmut? Siksi koska se nimi on kuin otsikko, jonka alle kaikki postaukset rankataan. Enkä mä nää yhtään varpusia. Ja kun mä tiedän, etten halua luopua niistä tietyistä "kohtalaisen tyypillisistä lifestyleblogin piirteistä" enkä tietenkään myöskään diy-puolesta, mutten halua erottakaan niitä, niin pitää vain etsiä niiden välille jonkinlaista selkeyttä. Mitä se sitten tarkoittaakaan.

Mä pyydän, että kaikki jotka nyt eksyivät lukemaan tän ja jaksoivat lukea (ainakin lähes) loppuun asti, niin olitte sitten jo pidempään mukana pysyneitä tai uudemman puoleisia lukijoita, haluaisin kuulla teidän mielipidettä näihin mun kriiseilyihin blogin sisällöstä ja nimestä. Millaiset puolet tästä blogista loistavat kirkkaimmin, mistä aiheista itse tykkäätte lukea, teksti vai kuvat vai koko kombo, onko omaa mielipidettä johonkin kohtaan mitä voisi parantaa, voisiko nimenmuutos olla hyvä idea, vaihtaakko tilalle oma nimi vai joku ihan muu josta mulla ei ole mitään hajua, onko ideoita tai mitä vaan mielipidettä.

Puhukaa, jooko. Siitä voisi olla mulle apua näiden solmujen selvittelemisessä.

blogin identiteettikriisi helmi hytti

PS. Postaustahdin hidastumisella (jos kesään vertaa) ei kuitenkaan oo mitään osaa tuohon identiteettikriisiin, se on ainoastaan uhrina siinä kamppailussa, jota käyn päivittäin ja viikottain kelloa vastaan.

PS.2: Oon yrittäny elvyttää mun instagram-tiliä (löydyn nimimerkillä juuhachi), tungen sinne semmosia "turhempia" räpsäsyjä, jotka tuskin ainakaan tänne blogin puolelle päätyy.
14 kommenttia:
 1. Mä ainaki tykkään sun blogista tällaisena, monipuolinen paketti vähän kaikkea! Nimipuoleen en osaa sanoa oikein mitään, se on sen verran henkilökohtainen asia ainaki mun mielestä, mut ei mun mielestä pieni varpunenkaan oo huono.

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään sun blogin molemmista puolista, mutta lifestyle-puolta on kiinnostavampaa seurata. Varsinkin jutut sun "uudesta elämästä" siellä Tampereella ja arkkitehtuuriopintojen parissa on tosi mielenkiintoisia! Nimestä on paha sanoa, pidän Pienestä varpusesta mutta jos et koe sitä omaksesi niin vaihda :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin tykkään sun blogista tämmöisenä monipuolisena :-) jos nimenvaihto helpottais niin go for it, koska toi sun oma nimesikin on kauniisti sointuva ja sopisi blogille nimeksi! Mutta pieni varpunenkin on hyvä!!

  VastaaPoista
 4. Voin samaistua tuohon nimikriiseilyyn! Ma itse just vaihdoin blogin nimea seka osoitetta, ja taa nykyinen tuntuu paljon enemman omalta. Tykkaan pienesta varpusesta, mutta jos se ei tunnu enaa "sinulta," niin vaihda toki. Mutta oma nimi blogin nimena on minusta hieman tylsa idea. Blogistasi kuitenkin tykkaan ihan tallaisenaan, mukavaa vaihtelua. Lifestyle ja DIY-jutut sekaisin iskee ainakin muhun :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei blogi älä muutu. En kovinkaan kauaa oo lukenu (1-2kk vissii), mutta jäin lukijaks siksi, kun tykkäsin siitä juuri tämmösenä! :)

  VastaaPoista
 6. Oon ollut jo pidempään mukana myös, ja pakko sanoa, että tykkään pienestä varpusesta tosi paljon! Se on jotenkin viaton ja vapautunut ja kaunis nimi. Helmi Hyttikin olisi hieno, mutta jotenkin pieni varpunen vaan on tämän blogin 'se juttu'.

  VastaaPoista
 7. Mä sun blogiisi olen alunperin eksynyt diy-sanahaulla, eli niitä ei mun mielestä ainakaan saa jättää pois! Jollei sitten ihan oma blogi niistä :)

  VastaaPoista
 8. Mä oon seuraillut tätä sun blogia jo reilun vuoden, ihan melkein alusta asti siis! Tykkään siitä, että tää blogi pitää sisällään paljon erilaisia asioita, just esimerkiks diy-jutut, reilipostaukset, leipomukset ja tietysti ylipäätään sun oma elämä. Jos multa kysytään, niin älä muuta mitään, tää blogi on ihan mahtava just tällaisena! Tietysti blogit aina muuttuu niiden kirjoittajien mukana, mutta se on iha hyvä juttu. :-)

  VastaaPoista
 9. Samaa sanon kun muutkin, tykkään tästä just tällasena monipuolisena, eikä oo ollenkaan sekavaa :)

  VastaaPoista
 10. Feel you sister! Tällä bloggaajalla taitaa kans olla "pientä" kriisiä blogin kanssa. En enää tiedä mistä pitäisi kirjottaa ja miten kirjottais, että lukijoita kiinnostais, ja sais vaikka uusiakin lukijoita pikkublogille.

  Tykkään itse ihan älyttömän paljon DIY-jutuista, joten niitä, kiitos! :D

  VastaaPoista
 11. Itse ainakin ajattelen, ettei blogia tarvi yrittää sovittaa johonkin tiettyyn lokeroon. Henkilökohtainen blogi on aina kirjoittajansa näköinen ja minun mielestä on hyvä, että siellä on asioita laidasta laitaan:) Minun mielestä sinun ei siis tarvi muuttaa mitään!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille vastauksista! Jos tulee vielä jotain mieleen niin kertokaa toki. :)

  VastaaPoista
 13. Tää on huippu persoonallisena diy-höpöttely-asu-blogina! Sanoisin, että älä muuta mitään! Tai jos jotain muutosta, niin nimi voisi olla sopivan pieni suuri muutos.

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä sun blogi on hyvä tälläsenä <3 Sulla on vähän sama ongelma ku mulla, blogiin tunkee kaikki jutut mitkä kiinnostaa xD Ei se meinaa silti sitä, että se ois huono juttu, se pitää blogin mielenkiintosena ^^

  VastaaPoista