Luminen joulukuusi teipistä ja narusta

2 kommenttia:
askartelu-joulukuusi


11. luukussa jatkettiinkin testailulinjalla, kun ensimmäinen idea jäi niin vajaaksi, että piti keksiä toinen. Päätin sitten keskittyä ensimmäistä kertaa yhteen tärkeimmistä joulun symboleista: joulukuuseen.

Mulla ei ollut etukäteen mitään visiota siitä, mitä tuleman piti, mutta lopputulos oli aika mieleinen.

Käytin tähän rautalankaa, kukkateippiä, narua sekä liimaa, ja lopputuloksena syntyi pieni luminen joulukuusi.


askartelu-joulukuusi


Koska mulla ei ollut riittävän jämäkkää rautalankaa entuudestaa, tein tuosta ohuemmasta ruskeasta rautalangasta paksumpaa ottamalla ensin noin 2 metrin pätkän tuon kuvassa näkyvän rullan lankaa, ja kieritin sen paksummaksi. Kun kokolanka oli kieritetty, toistin saman vielä uudelleen.


askartelu-joulukuusi


Muotoilin rautalangasta kuusen käyttäen apuna korupihtejä, ettei taas olisi sormenpäät ihan hellinä ja kynnet pilalla.


askartelu-joulukuusi


Päällystin kuusen vihreällä kukkateipillä, lähinnä sen vuoksi että se nyt oli ainoa vihreä teippi mitä mulla oli, mutta myöhemmässä vaiheessa huomasin, että sen tahmeahkosta pinnasta oli myös hyötyä.


askartelu-joulukuusi


Sen jälkeen arvoin hopeoidun rautalangan, alumiinilangan ja narun välillä, ja kuvasta näkee mihin niistä päädyin. Solmin narun pään kuusen latvaan, ja kieputin aloin kiertämään ympäri. Piti varoa kiristämästä liikaa, ettei pohjilla oleva rautalankakuusi laihtuisi.


askartelu-joulukuusi


Lopuksi solmin langan alakulmaan ja sivelin kuusen reunat liimalla, etteivät langat lähtisi liian helposti karkaamaan pois paikoiltaan.

Mun mielestä lopputulos muistuttaa aika selvästi kuusta, jonka päälle on kasaantunut painava kerros lunta. :) Sen verran kolmiulotteiseksi tuo naru tuon teki.

En itse vielä päättänyt tuolle tehtävää, mutta ihan vain roikotuslangankin laittamalla tuosta saa vaikka joulukuusen koristeen. Tai sitten siitä voi tehdä joulukortin, jos liimaa tuollaisen riittävän paksuun pohjapaperiin kiinni. Vai tuleeko teille mieleen muita ideoita?
2 kommenttia:
  1. Niin paljon hyviä ideoita. Käsitöihin taipuva pikkusiskoni olisi varmasti kokeillut jokaista, mikäli olisi päässyt näihin postauksiin käsiksi ja saanut materiaalit eteensä. Linkkasin sun blogin, kun ohimennen käsittelin aihetta.

    Varpu I. (http://varpuillusia.blogspot.fi/)

    VastaaPoista