Suloset käpykuuset koristeiksi

4 kommenttia:
kapy-koriste


Kun tekee montaa luukkua samaa aikaa, ongelmaksi muodostuu saada edes yksi ajallaan valmiiksi.

Tässä jatketaankin sitten sille mikä ensimmäiseksi valmistui: käpykuusilla. 

Lienee aika luontevaa juuri käpytonttujen jälkeen.

Käytin näiden pienten joulukuusten tekoon männynkäpyjä (jotka olin kerännyt aikaisemmin syksyllä ja antanut niiden kuivua ja avautua), vihreää akryylimaalia, pieniä kukkaruukkuja (jotka satuin äidin rojulootasta löytämään), hopeista spray-maalia, alumiinilankaa ja hopean väristä ohutta kuparilankaa.


kapy-koriste
kapy-koriste


Ensin sprayasin ulkona pienet kukkaruukut hopeisiksi, ja pienen kuivumisen jälkeen heitin vielä fiksatiiviä päälle, jonka luulen pitävän tuon helposti sotkevan hopeasprayn tiukemmin kiinni. Niin se ainakin siinä joulupallossa tuntui tekevän.

Sen jälkeen maalasin käpyihin vihreää maalia, vedin siveltimellä vedot kuusen/kävyn latvasta kohti pohjaa. Tarkoitus ei ollut peittää kokonaan kävyn omaa väriä, vaan saada siihen vain jonkin verran vihreää sävyä.


kapy-koriste
kapy-koriste


Taittelin alumiinilangasta viisisakaraisen tähden ja kieputin sen ympärille hopeakuparilankaa. Sen jälkeen otin pätkän tuota jälkimmäistä, pujotin sen kahden alimmaiseksi valitsemani sakaran päästä läpi. Asetin tähden kävyn latvaan, ja kieputin hopealangan päät kävyn ympärille. Ne hävisivät sen katveeseen eivätkä jääneet juurikaan näkyviin.


kapy-koriste
kapy-koriste


Kun käpykuuset olivat valmiit, otin vähän pumpulia ja levitin sitä ruukkujen sisään/päälle, ja asetin kävyt siihen. 

Ruukut olisivat olleet liian isot pelkille kävyille, joten pumpuli täytti hyvin tyhjää tilaa ja teki kävyille tukevan alustan, sillä ne tarttuivat hyvin pumpuliin kiinni ihan ilman liimaakin. Pumpuli loi myös hauskan lumihankimaisen vaikutelman.

Käpykuuset löysivät tällä erää paikkansa takan päältä, mutta niistä tuli niin nättejä, että sitä saattaisi jopa kehdata antaa tuollaisen vaikka jollekulle joululahjaksi, vai mitä? :)
4 kommenttia:
  1. Voi kun on kauniit, ja mahtava idea! Täytyy ensi vuonna kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Eikä, vähänkö söpöjä!! Tommosia on pakko tehä ens jouluksi :)

    VastaaPoista