Joulukalenterin 4. luukku

4 kommenttia:
Mä oon aina ollut aikalailla itsetehtyjen lahjojen vannoutunut suosija, mutta aina ei vaan riitä joko aika tai taidot, jotta kaiken saisi väkerrettyä itse. Sitten iskee se ongelma, että mitä ihmettä mä nyt oikein keksin sitten lahjaksi, kun siinä pitäisi tietenkin olla joku ajatus ja idea, mutta ostobudjetti ei koskaan ole mikään valtava.

Suurimmat ongelmat mulla yleensä iskee, jos pitää keksiä joku järkevä, ostettava lahja poikaystävälle, iskälle tai veljille. Tänä vuonna mulla ei ole sitä ongelmaa. Mun joululoma on niin pitkä, että luulen ehtiväni ihan rauhassa tehdä itse vaikka kaikki lahjat. Ja toiseksi, mun vanhemmat ja veljet viettävät joulunsa Teneriffalla, joten vielä joulunkin jälkeen on monia päiviä aikaan saada lahjat tehtyä. Toimintasuunnitelmani rajoittuvat siis lähinnä sellaiseen lahjakategoriaan, mitä saa puikoilla ja langoilla aikaiseksi.

Ajattelin kuitenkin koota jonkinlaiset kollaasin siitä, mitä saattaisin ostaa mun miespuoleisille läheisilleni lahjaksi, jos siihen olisi varaa ja tarvetta. Ehkä niistä olisi ideoiksi muille.


CLOCKY -herätyskello, CoolStuff
Oloasu/haalari, Ziperall
Kylpytakki, Marimekko

Roopelle tahdon antaa käytännöllisiä lahjoja, jotka eivät ainakaan jäisi roikkumaan tyhjänpanttina jonnekin laatikon pohjalle. Enkä nyt meinaa mitään niinkin käytännöllistä kuin kalsarit. Kaikki elektronisetkin hankinnat jätän suosiolla herran omalle vastuulle, kun kerran niistä niin paljon enemmän tajuaa. Mitä jää jäljelle?

Olen itse pitänyt omasta ziperall-haalaristani hurjasti, se on ihana löhöasu kylminä talvipäivinä. En näe syytä, miksei sellainen sopisi lahja myös miehelle. Kylpytakki olisi onnen omiaan sellaiselle, jolla sellaista ei vielä ole. Jotain vinkeää, erilaista herätyskelloa taasen saattaa huvittaa kokeilla, jos puoliskolla sattuu olemaan ärsyttävän hyvät unenlahjat. Tavaralahjojen lisäksi näin hyvinä ideoina erilaisten elämyslahjojen hommaamista - sen ei tarvitse tarkoittaa ulkomaanmatkaa tai laskuvarjohyppyä, jo liput vaikkapa stand up -keikalle voivat olla napakymppi.


Guinness ennätyskirja 2014, Suomalainen kirjakauppa
LED-kengännauhat, CoolStuff
ION DISCOVER DJ, CoolStuff
Tietovisapeli Idioottitietous, CoolStuff

Mun 11-vuotiaalle pikkuveljelle hommaisin jotain mielenkiintoista ja toiminnallista. Tai jotain musiikkiin liittyvää. Tai sitten jonkun mielenkiintoisen kirjan, kun välillä tuntuu että höpö viettää ihan liikaa aikaa nenä ruudussa. Tuleeko kellekään mieleen, minkälaiset kirjat tuon ikäiselle voisivat sopia? Siis kaunokirjallisuuden puolelta. Musta nimittäin tuntuu, että Henri lukee lähinnä Aku Ankka -sarjakuvia, taikurikirjoja tai jotain jotenkin tieteeseen liittyviä kirjoja.


Tärähtäneet tyynyt, CoolStuff
Minijääkaappi, CoolStuff
Suklaalevymäinen iPhone-kuori, ebay

Sen sijaan mun 16-vuotiaalle veljelle en keksi ihan niin helposti mitään nerokasta, joten joku pehmeä paketti olisi helppo ratkaisu. Ehkä hiukan tylsä, mutta oon jo tehnyt kummallekin broidille hopearanneketjut, joten en mitään korujakaan tulisi mieleen hommata. Leffaliputkin ovat turha juttu, kun kaikki elokuvat katsotaan kuitenkin netistä.Itsevalaiseva golfpallo, CoolStuff
Lämpimät kosketusnäyttösormikkaat, CoolStuff
Patakinnas, Kodin1

Iskä on aina vaikein pala. Päädyn yleensä antamaan jotain itsetehtyä, ja tässä vuosien varrella on tullut annettua muun muassa muutamia tauluja ja koulussa tehtyjä kipsipatsaita. Tänä vuonna sopivin ides saattaisi olla patakinnas, koska tuon meidän grillimestarin nykyistä, isoa lehmäkuosista patahansikasta voisi luonnehtia aika kärähtäneeksi, jos ei jopa kuolleeksi.


Näitä pohtiessa tulin siihen tulokseen, että mulle tosissaan on helpompaa keksiä, mitä mä oikein tekisin ihmisille joululahjoiksi, kuin mitä oikein ostaisin. Mutta aina joskus on hyvä miettiä eri vaihtoehtoja. :)

Millaisia joululahjaideoita teillä on mielessä?

ps. Postauksen linkit eivät ole mitään mainoslinkkejä. Kollaasien kuvat ovat sivuilta, jonne linkit johtavat.
4 kommenttia:
 1. Miehille on kieltämättä hankalaa keksiä lahjoja! Mulla on miesten kohdalla ongelma niin itse tehtyjen kuin ostettujenkin lahjojen kanssa, sillä villasukkiakin kaikilta mun lähipiirin miehiltä löytyy yllin kyllin ;) Kiitos näistä vinkeistä, saattaa olla että joku tulee käyttöönkin! :)

  VastaaPoista
 2. Äiti saa kirjan ja salmiakkia, jota harvoin löytää muualta kuin laivalta (on lempparia)
  Isälle löysin sotakirjoituksista kertovan kirjan, luulen että tykkää varmasti!
  Veljelle (ateisti) ostin jeesuksen kuvalla varustetun tiskirätin, pienen lennokin sekä lahjakortin hänen lähikauppaansa (opiskelijabudjettia kohentamaan). Ajattelin vielä vinkkailla äidille vaateostoksista, ostelee veljelle mielellään mutta valinnat eivät usein osu kohdalle hänellä, joten tarjouduin valitsemaan :)
  Kaveri saa sleep talkinä man -kirjan, jossa unissapuhujan vaimo julkaisee miehensä nauhoitettuja uneksimisia :D OStin itselle ja tosi hauska kirja, kaverikin tykkää varmasti joten ostin samaisen hänellekin.
  leipova kaveri saa irtopohjakakkuvuoan, samassa värissä kuin syntymäpäivälahjaksi ostamani kulho ja vispilät sun muut kaulimet ja nuolimet :D
  Poikakaveri saa parit kuoret kännykkään ebaysta, sekä pullonavaajan, joka laskee avatut pullot (hyvä vitsi)

  VastaaPoista