Itsekuri koetuksella

4 kommenttia:
Tiiättekö sitä fiilistä, kun joudutte tekemään kaikkenne, ettette ostaisi kaupasta hetken mielijohteesta jotain turhaa, tai ettette klikkailisi nettikaupoista ostoskoreihin kaikkea mitä ei oikeasti tarvitsisi? Mä tiedän, todellakin.

On vaikea yrittää olla vastuullinen ja tarkka raha-asioistaan, ja taistella samalla sitä huoletonta materialistipuolaan vastaan, joka alkaa aina ajoin huutamaan täyttä kurkkua sun sisällä SIIS SUN ON IHAN PAKKO SAADA TOI, IHAN PAKKO!! Se on sellaista kausittaista, joskus ei ole mitään ongelmaa olla ostamatta mitään. Mutta aina joskus se iskee ja vaikeinta on, jos se tapahtuu kaikkein riskialtteimpena aikoina, kuten ylhäisessä yksinäisyydessä, kesken aamuyöhön venyneen koneella lorvimisen, tai silloin kun olisi jotain tärkeämpääkin tekemistä kuin surffata nettikaupoissa.

Vielä vaikeammaksi asian tekee se, että nykyään kaikkien vaatteiden ja kenkien rinnalle on tullut kaikki omaan kotiin liittyvät materialistiset tarpeet. Koita siinä sitten priorisoida senkin suhteen, että kumman sitä nyt oikein ostaisi, suihkuverhot vai superihanan villapaidan vai sushi-illallinen vai ei mitään. Mä en ole parin alkusyksyn kirpparilöydön jälkeen tainnut käyttää ollenkaan rahaa vaatteisiin. Sen sijaan IKEA ja satunnaiset askartelutarvikkeet ovat imeneet sitäkin enemmän, ja mulla on tälläkin hetkellä pari asiaa jotka pitäisi hommata heti kun mahdollista.

Jos unohdetaan mun himoitsema saumuri, tässä olis muutamia heti sen jälkeen seuraavia kuolauksen kohteita.

inspiraatiokollaasi vaatteet blogi
Harmaasininen villapaita (sheinside)  Kukkakengät (kandeeshop)  Aku Ankka -paita (sheinside) 
Vihreä villapaita (sheinside)  Harmaa neuletakki (romwe)  Kangaskassi (kandeeshop) 
Porotoppi (kandeeshop)  Vaalea kuviollinen villapaita (romwe)  Kissatoppi (h&m)

Näistä eniten mä himoitsin tuota harmaata palmikkoneuleista villapaitaa, jossa on nuo siniset hihat. Hinnan takia arvoin joopaseipäs välillä vuorokauden verran, ja kun viimein pääsin lopputulokseen sittenkin ostaa mokoman, sivu toitotti loppuunmyytyä. Kyllä ketutti.

Jotain näistä voisi kokeilla toteuttaa itsekin, kankaanpainanta on vain vähän haastavaa ilman silitysrautaa, pitäisi kuljetella työt mukana Espooseen. Onneksi vaatelöytöjä voi tehdä kirppareiltakin, löysin nimittäin juuri Fidan lähetystorilta kolme ihanaa isoa villapaitaa halvemmalla, kuin mitä yksi uusi yksinkertainen villapaita maksaisi vaikkapa ginassa tai h&m:llä.

Laitoin nuo linkit sitä varten, jos jotakuta kiinnostaa, mistä tuollaiset löytää. (Eivät ole mainoslinkkejä.)
4 kommenttia:
 1. TODELLAKIN TIEDÄN. Nimimerkillä painiskelin just tässä samojen asioiden kanssa tänään :D Onneks mulla on täällä vaan väliaikainen vaihtokämppä, houkutus ostaa kamaa kotiin on nollassa. Askartelujuttuihinkaan ei nyt oikeen mee rahaa ku kaikki ompelukoneet yms on kotona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! :D Mäki luulen et jos asuisin solussa, niin kotona uppois rahaa vain perustarvikkeisiin ja ruokaan. Ja askarteluhankinnat imee kyllä mammonaa, varsinkin jos ostaa kankaita tai jotain isompaa, kuten mä haaveilen siitä saumurista ja sen avaamista mahdollisuuksista. :P

   Poista
 2. Joo voi materialisminkaipuuta vastaan taistelu on kamalaa! Etenkin kun tiedostaa samalla elävänsä sellaisessa yltäkylläisyydessä että esimerkiksi vaatteita tai sisustustuotteita ei todellakaan _tarvitse_ lisää. Puhumattakaan siitä ettei olisi rahoilleen parempia sijoituskohteita... Toisaalta johonkin ne hupenee jokatapauksessa, jos ei ostele isompia asioita niin sitten pienempiin juttuihin sattumalta kun vähän käväisee akateemisessa kirjakaupassa. Ainahan sitä uusia tusseja tarvitsee? Ihan pari vaan...

  Hei oi vois olla superkiva lukea joku postaus kankaanpainantaan liittyen jos nyt niitä ideoita innostut toteuttamaan. Olen kokeillut moista viimeksi yläasteellä käsityötunneilla ja olisi jotenkin huisia tietää miten tätä voi helpoiten esimerkiksi nyt kotona toteuttaa tai tarviiko jotain ihmeellisempiä välineitä. Tai ihan muuten vaan lukea, onhan tuollainen nyt kivaa ja mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin miksi ihmeessä se kauhea tarve ostaa jotain iskee, vaikkei olisi mitään oikeaa tarvetta tai pakkoa. D: Tulee huono omatunto jos taipuu siihen tarpeeseen vaikka takaraivossa kolkuttaa omatunto, että oliko pakko, no ei olis ollu.

   Toki teen! :) Kovasti huvittaisi, ajattelin vain että jos vaan saisi ensin hommattua silitysraudan ja -laudan, niin ei tarvitsisi Espooseen roudata viimeistelyä varten...

   Poista