Inspiraatioleikekirjasta

2 kommenttia:
Koska mä en näinä parina viime viikkona Roopen vieraillessa ole osannut tarttua oikein yhtään mihinkään projektiin, joihin mun on ollut tarkoitus ryhtyä (sitä maalausta lukuunottamatta), ajattelin kuvailla vähän leikekirjamaisesti kollaasina eri asioita: Kaikenlaisia sellaisia, joista oon inspiroitunut, oli juttu sitten tullut esiin netin syövereistä tai ihan livenä, kaikenlaista mitä haluaisin itselleni, ja koska en raaski ostaa, niin pitäisi tehdä itse.

Ja olisi kiva kuulla jos nää on teistäkin ihan mukavia, niin voisin tehdä näitä jatkossakin silloin tällöin? Tällaiset ovat aika toimivia sellaisina ajatusten kokoajina, kun en kuitenkaan mitään konkreettista inspisleikekirjaa jaksa pitää.


(Torkkupeiton kuva Ikea, mekon kuva Dahlia)


PUNOTTU PAPERIROSKIS. Mulla on ollut syksystä asti ajatuksena tehdä sellainen, mutten vieläkään ole saanut aikaiseksi, kun ne mun muut sanomalehdistä punomat korit imivät siinä määrin kaiken motivaation rullailla yhtään enempää punontamateriaalia. Törmäsin kuitenkin Tigerissa tekoviiksiä etsiessäni kollaasissa esiintyvään punottuun paperiroskikseen. Punnitsin siinä mielessäni, ostaako neljän euron valmis punottu paperiroskis, vai nähdäkkö se vaiva tehdä mokoma itse, kun Roope tutki roskista lähemmin ja huomasi niissä roskiksissa käytetyn paperin olevan joitain semmoista joissa oli kiinalaisia merkkejä. Made in China ei ihan nappaa, joten päädyin sitten jättämään sen roskiksen sinne kauppaan perusteella "ei sitä tiiä mitä raskasmetalleja tai myrkkyjä siinäkin kulkee mukana".

VIRKATUT PURNUKAT. Törmäsin tällaisiin samalla Tigerin reissulla, ja oon oikeasti metsästänyt tällaisten tekoon sopivaa lankaa jo vuoden vaihteesta alkaen. Eipä oo osunut vastaan, jonka takia tämäkin on lykkääntynyt. Jossain vaiheessa haluaisin kuitenkin saada tehdyksi, sopisivat vaikkapa kylppäriin, kunhan saisin hommattua sinne ensin jonkun hyllykkösysteemin.

GRAAFISET KUOSIT. Haluaisin painaa niitä vaatteisiin, kangaskasseihin, julisteiksi... Ovat monipuolisia ja kiehtovia.

VALOISAT KATTOHUONEISTOT. Meillä oli näistä maanantaina luennolla juttua (luonnoitsija oli Arkkitehtistudio MY:ltä, heidän sivuillaan on samoja kuvia kuin mitä mekin luennolla nähtiin), ja oon Pinterestissä aiheesta kuvia selatessa unelmoinut tunnelmallisen upeista ullakkokämpistä, joissa on seinät eivät ole aina vain suorassa kulmassa, tilat ovat mielenkiintoiset ja ikkunoista aukeaisi siisti näköala... Voispa lotossa voittaa lottoamatta, kyllä mullekin kelpais semmonen unelma opiskelijaboxiks.

TORKKUPEITTO. Mä oon käyttänyt sohvapeittona sellaista jostain repäistyä fleecepeittoa, mutta eihän se mistään kaikkein mukavimmasta materiaalista ole tehty, saatika että olisi mikään kovin nätti. Mä näin Ikeassa semmoisesta mukavan pehmeästä langasta tehdyn peiton, jota ei ollut neulottu vaan langat menivät silleen punotusti vain toistensa yli ja ali, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Vähän niinkuin räsymatot, mutta ilmavasti ja ohuesta langasta. Se oli kutakuinkin sellainen malli, joka on varmasti löytänyt tiensä moniin koteihin kun maksoikin vain parikymppiä, mutta mulle se kirkui lähinnä sitä, kuinka yksikin kissankynnen raapaisu saisi koko peiton purkautumaan: ei hyvä. Ratkaisu: virkkaa itse itsellesi kaunis torkkupeitto. Hidaste: opettele ensin virkkaamaan.

TYYLIKÄS PITSIMEKKO. Koska mullakin on se puoli, joka kuolaa vaatteita, joita ei välttämättä tarvitsisi. Ja mekoissa riittää kuolaamista. Se on sinänsä huvittavaa tällaiselta ihmiseltä, joka ei arkena osaa käyttää edes hameita. Mutta voisihan sitä opetella! Mekot on ihania, joskin tämmönen tasapaksu pääjalkainen ei esiinny edukseen ihan missä tahansa säkissä, joten mulla aika tarkat päähänpinttymät sopivien mallien suhteen. Haluaisin kuitenkin ainakin klassisen pitsiunelman, mielenkiintoisen pikkumustan ja monipuolisen printtimekon. Kaikista kolmesta on mulla on visio, kahdesta löytyy kuva, tuo yksi olisi suoraan ostettavissa, mutta pahus kun sekin on liian hintava.


Millasista asioista teille on viime aikoina tullut inspiraatiovibat, mitä teidän leikekirjan sivulle tulisi?
2 kommenttia:
  1. Noihin virkattuihin purnukoihin saattais löytyä täältä apua! http://www.esito.fi/epages/esito.mobile/?ObjectPath=/Shops/esito Ihania ideoita, sitä toivoo että itsekin sais joskus jotain aikaiseksi... :D multa ei tosin sitä taitoakaan kauheasti löydy mutta kai sitä jotain sais aikaiseksi kun vaan viittis yrittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiennytkään tommosesta, tosin en mä edes tullut ajatelleeksi, että niitä lankoja voisi netistäkin tilata. :D

      Poista