Häikäisee

12 kommenttia:

mitkään aurinkolasit ei sovi

Kuinka kamalan vaikeeta voi olla yrittää löytää omaan päähän ja pärstään sopivia aurinkolaseja? Mulle ainakin ihan liian! Yleisin ongelma on kehysten turhan suuri leveys, niin että ohimoiden ja sankojen väliin jää melkein hevosen mentävät aukot. Raivostuttavaa, kun löytää jotkut überhyvännäköiset ja riittävän edulliset lasit, eikä ne vaan sovi naamaan vaikka kuinka päätä kääntelis, kun kallo vain on ja pysyy liian kapeana, eikä sille oikein voi mitään. Tämmöseen puikulapäähän on tosi haastava löytää järkevän näköisesti sopivia laseja, jotka vielä pysyisivät päässäkin.

Älkää ihmetelkö, miten tuossa ylemmässä kuvassa kaikki lasit on vähän vinkkelissä ja muutenkin aika hassusti: ne ei oo aidot, mulla ei oikeasti ole kuin yhdet aurinkolasit ja nekin on oikeasti Roopen. Photoshoppasin ne vasemmalla kädellä mun viime perjantaina räpsimien kuvien päälle sillä ajatuksella, että voisin mahdollisesti saada vähän selvyyttä siihen, minkä malliset arskat mulle sopisi parhaiten. Ymmärrättehän, ettei tarvitsisi juosta putiikista toiseen etsimässä niin malliltaan, kooltaan kuin hinnaltaan sopivia laseja. Ei tää oikein onnistunut, vaikka ihan hauskat kuvat tulikin. Haluaisin itelleni nätin arskavalikoiman, mutta minkäs teet kun kaikki lasit pitäisi varmaan tilata mittatilaustöinä tai jotain, kun ne tavalliset tusinakoot ei koskaan sovi.

Pakko myöntää että vähän kadehdin niitä, joille sopii helposti lähes kaikki aurinkolasimallit. Silloin niitä voi vaihdella milloin lystää ja juosta vaikka trendienkin mukana, kokeilla uusia juttuja. Ei tarvitse olla se henkilö joka katselee vierestä, päässään joka vuosi samat pokat päässä, kunnes nekin menevät rikki eikä ole enää laseja ollenkaan, ja pitää vain totutella auringon häikäisyyn. Nimimerkillä rikoin viime kesänä kahdet arskat, ja käytän nykyään Roopelta nyysimiäni pilotteja.

Onneksi mun näkökyky on vielä siinä kunnossa, ettei sentään tarvitse sopivien silmälasien metsästämisen vuoksi raastaa hiuksia päästä.

Onko kellään muulla samaa ongelmantynkää? Niin pieni juttu mutta silti osaa ottaa pattiin. (Ja tän asian pohtiminen oli erittäin tehokas keino vältellä ruotsin esitelmän valmistelun aloittamista...)


Aurinkolasien kuvien lähteet:
Ylemmässä 1, 23
Alemmassa  1, 2, 3, 45
12 kommenttia:
 1. Joo täällä on yksi jolla on sama ongelma! Näytän melkein kaikissa aurinkolaseissa ihan hoopolta :D On yksi malli mikä semi hyvin sopii ja sitä ei ihan joka paikasta löydykään (ja viime kesänä onnistuin hajottamaan ne parhaat mitkä omistan). Silmälasien suhteen on myös sama ongelma. Silloin kyllä erityisesti väri osoittautuu hankalaksi kalpeuteni takia. Liian paksut sangatkaan ei saa olla, jotta en aivan huku lasien taakse. NIIN ärsyttävää :D ei vain voi pitää sellaisia mistä itse tykkäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha nimenomaan, sama täällä. :D Jotenkin kiva etten oo ainoa, vaikkei viittis kellekään mitään ikävää tietentahtoen toivoa!

   Poista
 2. Mulla kans sama ongelma! En oo vielä yhtiäkään mulle oikeesti sopivia aurinkolaseja löytäny... Aina näytän joltai kärpäselta :D Ja yhet hyvät oli joskus vuosia sitten, hajosivat tietysti sit heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, kuulostaa tutulta! Mä oon elämäni varrella löytänyt parit sopivat. Yhet hommasin joskus yläasteella, olivat halvat ja aika kooltaan kärpäset, tosin myös kestävät ja pysyivät hyvin päässä, mutta aika naarmuilla ja menivät loppullisesti rikki viime kesänä. Toiset sopivat olivat kaverin lasit, joita kerran kokeilin, ja harmittaa kun olivat niin täydelliset pilotit, mutta kun ne olivat kaverin lasit eivätkä ostettavissa, joten en mä niitä itelleni voinut saada. :D Sen jälkeen oon tyytyny päästä putoaviin ihan ok järkeviltä näyttäviin, kun on vaan jotkut pitäny löytää...

   Poista
 3. Joo tuttu juttu täälläkin. Itse olen vielä sokea rotta, joten joudun metsästämään myös niitä silmälaseja. Turhauttavaa kun netistä löytää sivun, jossa on ihana valikoima erilaisia laseja, ja joutuu klikkaamaan näkyviin vain ne kapeimmat yksilöt, jolloin valikoima tipahtaa muutamaan pariin... Ja yleensä ne jäljelle jäävät lasit on kaikkea muuta kuin mieleisiä. Kavereiden laseja testaillessa peilikuva aiheuttaa yleensä mahtavan naurunremahduksen! :D Ehdottomasti paras kombinaatio on huonosti istuvat silmälasit + pipo. Ensin pipo litistää hiukset ja tämän jälkeen liian etäällä kulkevat lasien sangat saa ne sojottamaan sivuille! Kuitenkin silloin tällöin kauppoja penkoessa vastaan kävelee aivan täydelliset lasit :3 Onnea metsästykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo mullekin on naurettu kun oon yrittänyt aurinkolaseja, mutta ymmärtäähän sen, kun näyttää niin huvittavalta. :D Oijoi toi on varmasti ikävämpää vielä jos tarvitsee lasit päivittäiseen käyttöön, myötätuntoni on puolellasi! Mun mielestä pahinta on, jos ne täydelliset lasit tulee vastaan, ja sitten ne maksaa ihan liian överisti... Kiitos, sulle myös! :--)

   Poista
 4. mun mielestä sulle sopis pyöreet, harry potter lasit :-) haluisin itekki käyttää sellasia mut tähän mun naamaan mikä muistuttaa neliön ja pallon sekotusta ne ei vaan sovi, ketuttaa :-( tuskailen kans välillä kun on niin tyhmän muotonen naama ettei meinaa mitkää sopia. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeestikko, mä kuvittelisin että ne näyttää mun päässä lähinnä naurettavilta. :D Tosin niin näyttää monet muutkin lasit, että... I feel you, mullakin johtunee pään mallista se, ettei mitään sopivia arskoja meinaa löytyä. Vaikeeta. :/

   Poista
  2. Ihan oikeesti :) keskimmäinen kuva on tosi hyvä! Kannattaa ottaa kaveri makutuomariks kauppaan, yleensä muut näkee eritavalla ku ite :-)

   Poista
  3. Haha no kiitos. :D Varmana mun kannattaa, vaikka joskus on käynyt niinkin päin, että itestä jotkut pokat ovat näyttäneet ihan kivalta, mutta kaveri on joko nauranut tai katsonut jotenkin vinoon, enkä sitten uskaltanutkaan ostaa niitä laseja, kun tunsin näyttäväni liian hölmöltä. :'> Pitää ottaa joku luotettava makutuomari joka ei myötäile liikaa muttei ole liian kriittinenkään!

   Poista