Inspiraatioleikekirjasta 02

2 kommenttia:
Tein ensimmäisen sivun "inspiraatioleikekirjaa" kuukausi sitten, se löytyy täältä. Ajattelin jatkaa tällaisten tekemistä baltiarallaa kuukauden välein, mikäli vain tulee vastaan riittävästi siistejä ideoita tai muita inspiroivia juttuja. Onko huono idea? Mun mielestä ei. Saa heitellä kommenttiboksiin omia inspiraatiotärppejä sekä nyt että jatkossa, jos jotain tulee mieleen!


Kuvien lähteet: H&M, Mi Mi Mendine, Kapteenilla, A Beautiful Mess, Design Seeds


ELÄINKUVIOISET TYYNYLIINAT. Sekä sellaiset valokuvamaiset että graafisemmat tussilla piirretyn näköiset. Näitä myydään aika monissa paikoissa, mutta koska se joulukuinen kokeilu piirtää kangastusseilla realististä kuvaa t-paitakangaalle toimi niin hyvin, en ole raaskinut ostaa mitään valmiita kuvallisia tyynyliinoja. Itse pitäisi taas päästä yrittämään, mutta on vaan taas kamala valinnanvaikeus, mitä eläimiä niihin tyynyihin oikein haluaisin, ja että mustavalkoisina vai värillisinä. Argh.

PITKÄ PUNAINEN NEULE. Tällä hetkellä säät senkun lämpenevät, ja mä nurisen miten mun ohuiden neuleiden varasto on niin laiha. En ehdi neuloa, en tahdo ostaa, mutta haluaisin silti mukavia, nättejä vaatteita. Kaavailen mielessäni, miten sitten joskus kun saisin hommattua sen saumurin, niin ostaisin varmasti sellaista valmista ohutta neulekangasta ja hurauttelisin kaapit täyteen nättejä kuteita... Tuo Mi Mi Mendinen punainen neule on niin herkku, että siihen silloin eräänä enemmän tai vähemmän kauniina päivänä törmätessäni se vangitsi katseen pitkäksi aikaa. Minäkin haluan sellaisen.

ORIGAMIPERHOSIA OVIKRANSSISSA. Oma kevätkranssi on jo tehty ja saa nyt olla ja pysyä sellaisenaan, mutta Kapteenilla -blogista löytynyt kranssi-idea sai kyllä pienen kutkutuksen aikaan, että tommonen olis niiin kiva. Kuvan kranssi on hyvin neutraalin sävyinen, mutta perhosiin käytetyillä papereilla pystyy helposti itse säätämään, kuinka värikkään kranssin haluaa. Pakko pistää tää idea tähän muistiin, että jos vaikka ensi vuonna kokeilisin itsekin.

ITSE TEHDYT VIHKOT tai pienet kirjaset. Mä olin joskus ala-asteikäisenä kirjansidontakurssilla, se oli tosi suloinen kurssi. Tehtiin paperitkin itse, en enää muista millä tekniikoilla, mutta hienoja niistä tuli. Mulla on vieläkin säilössä pari silloin lähes kymmenen vuotta sitten tehtyä vihkosta, jotka eivät syystä tai toisesta ole päätyneet lahjoiksi enkä ole raaskinut ottaa käyttöönkään. Tää on tosi hyvä lahjaidea esimerkiksi äitienpäiväksi, joka sekin kolkuttelee jo nurkan takana. Itse tehdyn vihkon voi antaa sellaisenaan, tai täyttää etukäteen osittain tai kokonaan vaikkapa valokuvilla, runoilla, mietelauseilla tai muulla mukavalla. Vaikka ite oon huono käyttämään mitään vihkoja loppuun, mullakin on kavereina aikamoisia vihkojen suurkuluttajia - joillekin niitä ei vaan ikinä voi olla liikaa!

SINISIÄ SÄVYJÄ. Löysin upean blogin nimeltä Design Seeds, jonka sävy-yhdistelmät saavat mut kuolamaan kuin vesikauhuinen koira. Tosi inspiroiva sivusto, varsinkin jos etsii väri-ideoita sisustukseen, tai vaikkapa johonkin tiettyyn tunnelmaan sopivia sävyjä. Saa itsenikin ymmärtämään, miten jotkut keskenään riitelevät värit oikeasti voivat sopia kauniistikin yhteen, kunhan ne vain sovittaa oikeaan kontekstiin oikeiden sävyjen joukkoon.
2 kommenttia:
  1. ihana postaus, näitä lisää ja paljon! kerran kuussa on hyvä toteutustahti :-)

    VastaaPoista