Kahden viikon vappu

Ei kommentteja:
Teekkareilla vappu on ihan omalla levelillään. Joillekin tää ei ole mikään uusi tieto, mutta mulla ei ainakaan ollut hajuakaan tästä perinteestä ennen viime syksyä. En edelleenkään tiedä, missä määrin vappu vaikuttaa muualla päin Suomea, mutta Tampereen teekkareille se ainakin on iso juttu. Oikeasti.

Ajattelin vähän selittää, mitä kaikkea teekkareiden vappuun oikein kuuluu. Itse en sitä vielä ole kokonaan kokenut, mutta eipä se estä kertomasta alkutunnelmista. Vappuviikkojen saumaan iskee mukavasti myös deadlineja, koita siinä sitten päättää, mihin mennä ja mikä pitää jättää välistä. Vappukalenteri on ihan pullollaan ohjelmaa, sen voi halutessaan tsekata täältä.


Kuvassa Ella, yllänsä laskuri joka kertoi, paljonko aikaa Tampin paljastukseen - tuossa vaiheessa jäljellä oli enää reilut pari tuntia.


Postauksen kuvat ovat tämän viikon keskiviikolta. Silloin alkoi vappu Tampereen teekkareiden vappulehden, Tampin paljastusspektaakkelin merkeissä. Siihen päivään kuului meidän, jotka ei myydä Tamppia, kahden tunnin jonotus saliin, siinä missä Tampin myyjät pääsivät jonon ohi rauhassa istumaan. Sitten meille aukesi ovi, ja porukka rynni ja tunki niinkuin festariyleisössä konsanaan. Mä jäin vähäksi aikaa puristuksiin ihmismassan ja yhden korkean pyöreän pöydän väliin, se ei ollut yhtään kivaa, tuntui että käsi katkeaa.

Salissa istuttiin ihan viimeisen rivin penkkien selkänojille, josta oli kyllä ihan hyvä kuvata ja näki esityksen aika hyvin. Tampista vastaava salaseura Blebeijit oli järjestänyt shown, joka sisälsi sekä näytelmää että elokuvaa, ja oli ylipäätänsä ainakin mun mielestä tosi hyvin toteutettu. Agenttiaiheisessa esityksessä Bond yritti estää pahista levittämästä feikki-Tamppia ja räjäyttämästä Tampereen yliopistoa, mutta yritys epäonnistui, TAY räjähti ja esitys huipentui aitoakin aidomman "feikki-Tampin" paljastukseen. Virallisen esittelyn löytää täältä Tampin sivuilta.Mä en tällä kertaa ottanut harteilleni myyjäpestiä, mutta hurjan moni muu otti, meidän arkkarifukseistakin ehkä jopa 90% koko porukasta... Tamppia myydään ympäri Suomea ja Pirkanmaata mutta erityisesti Tampereen keskustassa, jossa voi nyt vapun aikaan varmasti bongata tupsulakkisia haalaripukuisia myyjiä, ja jos vaan kykynette, niin kannattaa ostaa oma Tamppi! Itse lupasin toimittaa yhden lehden kummitädilleni tänne saaristoon viimeistään vapuksi, kun täällä ei muuten oikein vappua juhlita.

Teekkareilla vapun juhlinta jatkuu aina sinne toukokuun ensimmäiseen asti, jolloin on koko vapun loppuhuipennus. Se on meille fukseille erityisen tärkeä päivä. Aamupäivällä marssitaan kulkueena kaupungin läpi eri alojen edustajilla omat isot alaan liittyvät tai kantaaottavat härvelinsä mukanaan, ja sen jälkeen fuksit kastetaan teekkareiksi dippaamalla heidän nostokurjen avulla koreissa Tammerkoskeen. Että sitä odotellessa...Vapun aikaan tapahtuu myös monia jäyniä, eli hyväntahtoisia kepposia tai jonkinlaisia huijauksia. Youtubesta löytyy niistä videoita aika paljon,  esimerkiksi hakusanoilla "tty jäynä" tai "fuksijäynä", tai jos arkkareiden jäynät kiinnostavat niin laittakaa perään TamArk. Fuksit kilpailevat vapun viikkoina omassa sarjassaan, ja sen killan fuksit, jotka keksivät, toteuttavat ja ikuistavat parhaimman jäynän, pääsevät fuksien vappukulkueen kärkeen ja ensimmäisinä koskeen.

Jäynät ovat ilkikurisia mutta hauskoja, se on ihana fiilis kun pääsee jäynämään, ja adrenaliini, jännitys ja into pulppuilevat pinnan sekä alla että yllä. TTYY:n sivuilla kuvaillaan muun muassa näin:

Jäynä ei koskaan solwaa, rienaa, iwaile, turmele, warasta, tuhoa.
Se ei aiheuta kenellekään taloudellisia, henkisiä tai fyysisiä waikeuksia.
Mutta sitä enemmän hauskuutta, iloa, toteuttamisen riemua ja onnistumisen mielihywää.

Fuksisarjan lisäksi kisataan myös yleisessä jäynäsarjassa, jonka voittaja edustaa koko koulua valtakunnallisissa jäynäkisoissa. Tai näin mä oon asian käsittänyt. Oon tähän mennessä ollut mukana parissa yleisen sarjan jäynässä, toivotaan että pääsen jossain vaiheessa kertomaan niistä tännekin enemmän. :)

Millainen vappu teillä on edessä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti