Kolme vanhaa puista

Ei kommentteja:
Puutyöt ovat käsityöala, johon en oo koskaan sen kummemmin paneutunut. Toki koulussa oli pakolliset teknisen työn tunnit, mutta enemmän muistoja mulla on tekstiilitunneilta. Mä en edes muista, mitä muita töitä olisin siellä tunnella tehnyt, kuin nämä, jotka tässä esittelen. Ja niitä kumminkin varmasti oli paljon enemmänkin.

Koska näiden töiden pohjissa ei mitään lue, en osaa yhtään sanoa, minä vuosina olen nämä tehnyt. Luultavasti ala-asteella, muistan kuinka tuon mustaksi maalatun purkin kuviossa apinoin aika paljon kaverini. Oon kumminkin ylpeä siitä, että sille on löytynyt hyvä paikka iskän työpöydältä käyntikorttilaatikkona, ja joku työntekijä oli kysellyt suunnilleen vuosi sitten, mistä semmosia voisi ostaa. Pienempi puupurkki, jossa on nahkarasanat, on jäänyt sellaiseksi pikkukrääsän säilöjäksi mun kirjahyllyyn Espooseen, ja isompi loota on imaissut sisäänsä sekalaisesti koruja ja killuttimia.

vanhat-puutyot vanhat-puutyot vanhat-puutyot vanhat-puutyot

Kuten sanottu, mulla ei ole kovin paljoa kokemusta puutöistä, vaikka puu materiaalina ja elementtinä kiehtookin. Käytiin tänään taiteen kurssiin liittyen puutavaraliikkeessä ja romumetallilajittelimossa, ja ensimmäiseksi mainittu iski nupin täyteen haaveiluja siitä, mitä kaikkea puusta olisikaan ihana rakentaa. Saa nähdä toteutuvatko ne haaveet koskaan, mutta tekivätpähän tästä puuteemasta vähän ajankohtaisemman.

Tästä löytyvät linkit myös sarjan aikaisempiin postauksiin pehmoeläimistä ja savisista tekeleistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti