Inspiraatioleikekirjasta 06

2 kommenttia:

Kuvien lähteet: Vintage Revivals, I Spy DIY, A Beautiful MessFree People
Studs & Pearls, Two Shades of Pink


SILMÄNVANGITSIJA SEINÄMAALAUS. Eilinen meni romumetallien parissa taiteen kollaasia räpelleltäessä, ja siinä mietti samalla oman kotinsa värimaailmaa ja tuota tyhjää valkoista seinää, jolle joskus ajattelin saada täytettäkin. Seinien maalailuun tässä kämpässä tuskin rupean, mutta tuossa kuvassa on monta elementtiä, jotka mua inspisoivat. Itse tuo seinämaalaus, tuo puinen lipasto (jos on vielä tammea, niin ah), murretut keltaisen ja punaisen sävyt, roikkuva lamppu, räsy- ja pörrömatot... Eli joo, aikalailla kaikki. Tää on nyt näitä kyllä minäkin vielä joskus, kyllä minunkin kotonani vielä joskus -momentteja. ("Timantin"-malliseen seinämaalaukseen löytyy ohjeet täältä.)

KULTAA JA KIMALLUSTA KOULUVIHKOIHIN. Tympiikö tukusta halvalla ostetut tylsät vihot vai alkavatko Tigerin kuosit kyllästyttää? Ei muuta kuin suorareunaisten kuvioiden rajaus maalarinteipillä (tai muulla vastaavalla, joka ei revi vihon pintaa), maalipurkki käteen ja suti toiseen, niin tavallisten vihkojen kansiin voi saada eloa ja tyyliä hyvin pienellä vaivalla. Jos mikään väri ei tunnu oikealta, voi revitellä ja kokeilla vaikka jotain kultaista tai kimaltavaa maalia. (Kultamaalailuun löytyy kuvalliset ohjeet täältä.)

OVI TUPARIKORTTINA. Vaikkei mulla ainakaan ole tällä hetkellä asunnonvaihtoa edessä (tai no, toki näistä muovilattioista eroon pääseminen on toistuvasti haaveissa), niin syksy on usein ainakin opiskelijoilla sellaista muuttamisten ja uusien kotien aikaa. Tässä sattui kuitenkin vastaan tosi sympaattinen tuparikutsukortti, joka tuolla kollaasissa turkoosina ovena loistaa. Tosi hyvä idea, mikäli tässä teknologian valtaamassa maailmassa enää koskaan tulee lähetettyä muita kuin virtuaalisia facebook- tai whatsup-kutsuja. Kyllä mä ainakin haluan joskus vielä viettää kunnon tuparit, sitten joskus kun muutetaan sellaiseen asuntoon, joka ei ole ihan liian komero. Tai eihän tämäkään kämppä semmoinen ole, mutta ei täällä isolla porukalla mitään kemuja mahdu viettämään. Loppuu niin pöytätila, lattianeliöt kuin istumapaikat. Mutta kuitenkin, tommoset leikkaa-liimaa-näperreltävät kortit on just mun heiniä, toivottavasti mun jossain kodissa tulee joskus olemaan hieno ovi, niin voisin kustomoida tuparikutsuista sitä mukailevat! (Ohjeet ovikortteihin kaavojen kera löytyvät täältä.)

MANUAALINEN PRISMA-FILTER. Enkä nyt meinaa sitä kauppaketjua vaan prismaa, joka näyttää kaikki sateenkaaren värit. Jos semmosella haluaa kikkailla ja kokeilla kuvailla sellaisia hämyisen psykedeelisiä efektikuvia, niin kannattaa kokeilla kuvata kameralla semmosten "3d-linssien" läpi. Sitä meinaan tuolla manuaalisuudella, että ei ole kamerassa valmiina valikossa tai koneella jälkeenpäin muokattavissa, vaan ihan ennen sitä kuvan räpsäisyä pitää olla osat koossa. (Lisää prismaefekti-kuvailusta voi lukea täältä.)

KETJUJA LIERELLE. Mulla on sellainen musta, tavallinen villakankashattu. Se on tosi helppo asuste, kun sopii lähes mihin tahansa, näyttää hyvältä, muttei kuitenkaan ole liian näyttävä. Sitäkin kuitenkin voisi joskus elävöittää hatun omilla koristeilla, sellaisilla väliaikaisilla tuunauksilla jotka voi sitten ottaa pois, kun ei enää tykkääkään. Tuollainen kuvan mukainen ketjukoristelu on sellainen joka itselleni ainakin voisi sopia, tai sitten jos olisi joku erityisen hempeä teema, niin joku pitsinauhakin voisi toimia. (Ohjeet lierihatun ketjukoristeluun voi kurkata täältä.)

HAAMURIVI. Muutaman viikon päästä onkin Halloween (ei tosiaan tunnu siltä, vastahan tää syksy iski päälle ja kohta tulee jo lunta), joten jos jollain on järkkäämisen alla kekkerit, täältä löytyy tosi suloinen diy-ohje tuollaisille ripustettavilla haamuille!


Sellaisia inspiraatiopisaroita syys- ja lokakuun osalta, oliko mikään näistä ideoista korvan taakse laittamisen arvoinen?
2 kommenttia:
  1. ihana toi lipasto ekassa kuvassa, mummullani taitaa olla juuri samanlainen :-D ! myös vikan kuvan haamut on supersöpöjä! sääli että luen näin hitaasti koska halloween meni jo :-D noh ens vuonna on sitte kaikki koristeohjeet valmiina ;-D

    VastaaPoista