Kysymyksiä lukijoille

20 kommenttia:
kysymyksiä lukijoille_1010201401

En oo piilotellut teiltä äimistyneitä ajatuksistani, kun oon kertonut jos muhun on blogin kautta otettu yhteyttä (Visual Inspiration, sormus-malli-keissi). Huuli pyöreenä oon ihmetellyt, että miten ihmeessä joku on tullut ajatelleeksi kutsua juuri mut sinne, että miten joku muka on huomannut mut tai tän blogin? Joskus on liian helppo unohtaa yleisö, kun keskittyy vain sooloilemaan, eikä herätä aihealueillaan mitään sen kummempaa keskustelua. Mä vaan teen mitä teen, ilman että mulla olisi oikein minkäänlaista käryä, keitä siellä ruudun toisella puolella näitä juttuja oikein seuraa. Lukijat ovat mulle satunnaisia tuttuja kommentoivia nimimerkkejä kauniine sanoineen, heilahtelevia numeroita kävijämäärissä, ennalta-arvaamattomasti lisääntyviä ja lähteviä ihmisiä, joilla kumminkin on väkisinkin merkitystä.

Mulla on meneillään tosi semmonen motivoitunut kausi, niin blogin kuin muiden harrastusten suhteen. Postauksien aiheita ilmestyy mieleen enempiä suunnittelematta, sen lisäksi että mielessä on käsityöprojekteja ja sisustusjuttuja, jos vain joudan aina välillä niiden pariin pysähtyä. Oon suunnitellut jo blogin uutta joulukalenteriakin aika pitkälle – jep, sellanen on siis tänäkin vuonna todennäköisesti tulossa.

Mutta koska liian harvoin kuulen, mitä lukijoiden päässä liikkuu, ajattelin esittää tähän väliin ihan muutamia kysymyksiä suoraan teille. Koska vaikka mulla riittää omia ideoita, niin kyllä mä joskus mietin, miten oikein jaksatte näitä juttuja. Onhan se fakta, että vaikka blogia kirjoittaakin omilla ehdoillaan, sitä tekee itsensä lisäksi myös myös muiden iloksi. Se on mahtava tunne, että saa annettua muille ideoita, viihdytystä tai ajateltavaa. Mutta silloin kun yleisö on vain hiljaa, ei voi tietää, millaisin ilmein se oikein showta seuraa. Jos edes seuraa.

Jos vain suinkin tulee mieleen, paljastakaa mulle, onko teillä minkäänlaisia toiveita postausten suhteen? Iskeekö joku tietty aihepiiri eniten, vai onko tämmönen vaihteleva sisältö just hyvä? Sattuuko mieleen mitään kehitysehdotuksia, tai vaikkapa ideoita siihen tulevaan joulukalenteriin? Onko antaa risuja tai ruusuja blogin sisällöstä, ulkonäöstä tai muusta? Toimiiko ulkoasu moitteettomasti, eihän kuvien avautuminen kestä ihan tuhottoman kauaa?    –    Ja toiseksi, keitä te olette, minkä ikäisiä, milloin ja miten ootte tänne päätyny, ja mikä on saanut jäämään?

Tää ei oo mikään kiireellinen kysely tai niin pois päin, mutta tämmösiä asioita oon mietiskellyt, ja olisin tosi iloinen jos jaksaisitte vastata jotakin! Ja aika nolo jos kukaan ei vastaa mitään, haha.
20 kommenttia:
 1. Olisko mahdollista saada jotain postausta mitä sun normi koulupäivään kuuluu? :) millaista on opiskella arkkitehdiksi ja mitä teette päivät pitkät sun muuta! terveisin Arkkitehdin opinnoista erittäin kiinnostunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä! Tosin meidän päivät vaihtelee aika paljon toisistaan, joten voisin ehkä ennemmin tehdä jostain arkiviikosta semmosen viikkotiivistelmän tms. :)

   Poista
 2. Mä itse asiassa löysin blogisi melko vasta, mutta innolla olen selaillut vanhoja postauksia lävitse! Tykkään tosi paljon, kun aihepiirit vaihtelevat, mutta erityisesti toivoisin postausta sun opiskelusta, mitä oot tykännyt, mitä valmistuttua jnejne. Ja tosiaan oon Annika, ikää on se maagiset kakskymmentä ja löysin tämän indiedaysin sivuilta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kattella jos tekisin jonkun opiskelujen etenemiseen yms keskittyvän postauksen jossain vaiheessa. :) Tosin koska oon vasta tokan vuoden alussa ja vielä pitkä matka opintoja käytävänä, en oikein osaa sanoa tai edes arvioida, mitä tuun valmistumisen jälkeen tekemään. :D Mutta aina voi yrittää, ehkä tekisi hyvääkin pohtia noita asioita joskus. Kiitos vastauksistasi!

   Poista
 3. No mä oon ollu vasta viikon verran lukijana, mutta oon jo täysin ihastunu tähän! Ehottomasti mun lemppareita on ne DIY-jutut ja kaikki semmoset, ja ne saiki mut liittymään lukijaksi! (: Löysin tän sieltä We walking in the air -blogin postauksesta. Mulla ulkoasu latautuu tosi nopeesti, nopeemmin ku useat muut blogit, ja kuvat on hyvälaatusia. Joulukalenterista en osaa vielä oikeen sanoo, mutta lupaan tulla ehottelemaan ideoita sitten kun oon seurannu tätä vähän pidempään ja jos niitä mulle tulee! Tykkän kyllä että näitä postauksia on ihan laidasta laitaan, eniten kuitenkin iskee ne tuunausjutskat ja asut!
  Ja loppuun vielä, oon siis 16-vuotias (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja vastauksista! Ihana kuulla että oot tykänny! :>

   Poista
 4. Vaihteleva sisältö on hyvä, tulee monipuolista tekstiä johon ei sitten kyllästy niin nopeesti :p Henkilökohtaisia suosikkeja on sun mielipidepostaukset, ne on ihan parhautta, varsinkin kun se teksti tulee suoraan sydämestä, etkä tyrmää muiden ajattelutapoja. Myös ne ihan perus arkipostaukset on tosi kivoja :) Ite toivoisin ehkä jonkinlaista videopostausta, samoin joku haastepostaus voisi olla hauskaa katottavaa :D Ostospostauksia lukee aina myös mielellään. Blogin ulkonäkö kolahtaa itelleni ja kovaa, kun se on vähän sellainen "boheemimpi". Juuri se, ettet ole kuin kuka tahansa tusinabloggaaja sai mut tänne jäämään kesän alussa. Oot jotenkin niin asiallinen ja kypsä, mutta kuitenkin niin rento, positiivinen ja vähän lapsenmielinen (hyvällä tavalla). Kirjotustyyli on myös ihanaa, ei liian asiallinen eikä liian puhekielinen. Sitten vielä iiiiiso plussa oikeinkirjoituksesta. Vaikken itse mikään oikeinkirjoitusjumala olekaan, niin kyllä ärsyttää kaikki yhdyssana- ja alkukirjainvirheet suurimmissa määrin :D Postauksia oottaa aina innolla, kun tietää, etteivät ne ole vain hölötystä kuinka kaikki pikku pumpulimaailmassa on täydellistä ja suurin huoli on, että antaako iskä rahaa uusimpaan merkkilaukkuun. Kuvat on ihanan isoja ja tarkkoja, mitä oikeasti arvostan, kun valokuvaus on lähellä sydäntä :) Sori, tähän ei hirveemmin rakentavaa kritiikkiä tullut, kun ei mitään juolahtanut mieleen. Ilmottelen kyllä sitten kun keksin jotain ! :D Ja täällähän siis kirjottelee 16-vuotias tyttö Kymenlaaksosta, joka toivoo että jaksoit lukea turhan pitkäksi venyneen kommentin :) -Ada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos pitkästä kommentista ja kehuvyörystä. :D Tietenkin jaksoin lukea, kommentoi toki jos mieleen juolahtaa jotain uutta!

   Poista
 5. Olisi kiva, jos kertoisit Tampereesta opiskelupaikkana ja TTY:stä arkkitehtiopintojen kannalta (esim. onko työllistymisen tai sisällön kanssa paljon eroa Aaltoon).

  Pidän todella paljon blogistasi, ja olet ehdottomasti lempibloggarini. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa Tampereesta, mutta Aaltoon vertailu ei oikein onnistu, koska en oo siellä edes koskaan vieraillut, eikä kuulopuheiden perusteella oikein voi antaa päteviä perusteluita. :s Tietty jos saisin jonkun aaltolaisen arkkarikaverin kertomaan heidän koulustaan ja opiskeluistaan, niin ehkä tää vois onnistuakin. :)

   Kiitos paljon kehuista ja kommentistasi! :>

   Poista
 6. Eniten ite tykkään sun DIY jutuista ja niistä inspiraatioleikekirja hommeleista! :D Myös niinkun joku edellä sanoikin, on kiva välillä lukea blogia joka ei ole sitä tusinakamaa. Koti/sisustusjutuissa esimerkiksi on kiva nähdä muutakin kun pelkkää valkosta ja mietelausetauluja ja sisustuskirjaimia... :D Tykkään kyllä joistain niistä "massajutuistakin", mutta jotain omaa tvistiä ja VÄRIÄ silti sisustukseen kaipaisin. Postauksissa pidän kuvapainotteisuudesta/ kuvan ja tekstin hyvästä tasapainosta, ja sulla onkin tosi kivoja ( ja isoja ! ) kuvia! Sitä myös arvostan erittäin paljon, että tän kaiken blogosfäärin kaupallistumisen keskellä pysyt omana ittenäs, etkä ryhdy kalastelemaan lukijoita ja ilmaistuotteita, sitä kun tuntuu kaikkialla nykyisin olemaan.. Mutta joo. Jatka samaan malliin! :) Ainiin ja tosiaan (niinku varmaan tiiät : D) löysin sun blogin kaverin löydettyä sen (en tiedä mitä kautta) sillon abivuoden aikoihin ja oon 20v ja edelleen Espoossa asustelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee kiitos Riikka kun kommentista! :> Ihanaa et joku tykkää niistä inspisleikekirjoistakin, niihin harvemmin tulee kommentteja etten oo ollut ihan varma, kiinnostaako ne ketään muuta kuin mua. :D Ps. kliseistäkin kliseisemmät mietelausesisustuselementit saa mut melkeen näkemään punaista. :D

   Poista
 7. Mua tässä blogissa kiehtoo ehkä eniten omaperäisyys, ja se että jaksat aina panostaa kaikkeen mitä tänne teet. Esimerkkinä vaikka blogin ulkonäkö, josta selvästi huomaa että oot nähny sen eteen vaivaa. Tykkään myös paljon DIY-ideoista, ne on ihan mahtavia! Mun seinää koristaakin sellanen vessapaperirullista tehty taideteos, minkä idean bongasin täältä. Ja se on muuten saanu paljon kehuja! Ja aina ylpeenä kerron mistä oon idean löytäny :)
  Kirjotat myös hauskasti ja nii että tekstit jaksaa lukee loppuun asti. Tää on blogi mun makuun!
  Ja niin, oon siis tänä syksynä lukion alottanu tyttö Kuopiosta, niinkun siihen kuopio-postaukseen jo kommentoinki :D En enää edes muista miten löysin sun blogin mutta aaaaaika kauan oon tätä kyllä jo lukenu. Varmaan mun blogi-innostuksen alkuajoista lähtien, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi siistiä et toi idea on päässy käyttöön! :D Se on parasta kun noita postauksia tekee, että saa kuulla että muutki on innostunu niistä ideoista. :) Kiitos paljon kehuista ja vastauksista!

   Poista
 8. Pidän myös vaihtelevasta sisällöstä ja odotan tulevia joulupostauksia;)

  VastaaPoista
 9. Löysin blogisi joskus liittyen arkkikseen ja kouluun hakemiseen yms liittyen. En oikein päässyt kärryille mukaan, joten blogisi ei yltänyt edes lukulistalleni. Kului aikaa ja jokin sai palaamaan takaisin. Mielenkiinto blogia kohtaan nousi hitaasti, varmasti ja loivasti ylöspäin, mutta kuluneen syksyn aikana sun blogi on singahtanut melkoisella rytinällä mun top 3 blogien listalle. Nyt aikalailla kaikki sun postaukset läpi kaahlanneena oon vieläkin äimänkäkenä, miksi en jo aikaisemmin ole liittynyt lukijaksi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. ;)
  Tykkään eniten DIY-jutuista, inspiraatioleikekirjasta, erityisesti kaikesta arkkikseen liittyvästä ja nyt uusista # -päivänasu tyyppisistä postauksista. Oikeastaan on parasta lukea tätä sun blogia kokonaisuutena. Mikään postaus ei ole tylsä tai sellainen, etteikö haluais lukea. On ihana lukea postauksia parin vuoden takaa ja nähdä koko blogin kasvu. :)
  Ulkoasu toimii moitteettomasti, on selkeä ja miellyttävä katsella. Ei turhuuksia tai ylimääräisiä juttuja. Kuvat on tosi hyvälaatuisia, eikä edes lataudu sen hitaammin kun muutkaan.
  Oon 19v likka Kainuusta. Päädyin varmaan viime talven aikana ensimmäistä kertaa blogiin lukemaan arkkitehti/koulu-postauksia. Hain arkkikselle tänä keväänä, muttei koulupaikka valitettavasti vielä napsahtanut kohdalle. Ensi keväänä uuteen koitokseen ja toivon, että saisin tän unelmien koulupaikan itselleni. (Siksipä kaikki postaukset kouluun yms. liittyen kiinnostaa niin hirmuisesti) Tässä blogissa oli "se jokin", joka sai minut onneksi palaamaan takaisin. En tiedä mikä se oli, mutta onneksi palasin. Kritiikkiä mulla ei ole antaa, kaikki vaan mätsää niin hyvin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vähänkö ihana kuulla vähän erilainen tarina kuin "rakkautta ensisilmäyksellä". :D Vähän niinkuin joku jännä biisi joka ei vielä ekalla kuuntelulla sytytä, mutta sit kun pari kertaa kuuntelee uudemman kerran niin yhtäkkiä siitä alkaakin tykkäämään. Tosin blogi ei onneks oo pelkkää samaa rainaa koko ajan. :D Ihanaa että palasit! Ja kiitos paljon kommentistasi kehuineen kaikkineen, täs melkeen punastuu kun kaikki vaan kaataa kukkia syliin. <3

   Poista
 10. Mie satuin löytämään blogisi, kun koitin googlettaa kovasti erilaisia DIY- ja käsityöpainoitteisia blogeja. En enää muista milloin tarkalleen, mutta jotenkuten vuosi sitten? :D Yleensä en hirveästi välitä blogeja lukea, ellei niissä ole jotain omaperäistä ja uniikkia otetta (muotiblogit näyttävät mun silmiin kaikki samanlaisista), joten tämä blogi on niitä harvoja joita seurailen muutaman muun ohella.
  Mie olen jo 25-vuoden paremmalla puolella ja nykyisin asustelen Tampereella (vaihtelen paikkakuntaa milloin minkänkin vuoksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tykkäät! DIY-postaukset ovatkin tässä blogissa usein niitä luetuimpia, kun niin paljon porukkaa löytää paikalle ihan vaan jotain ohjeita googlettamalla. :) Kiitos kommentistasi!

   Poista