Sisustussuunnitelmia: Makuuhuone

7 kommenttia:
Kun oot juuri siivonnyt koko kämpän ja vietät kerrankin viikonloppua ihan vaan omassa kodissa ja vieläpä viikonloppulomille päässeen poikaystävän kanssa, niin mitä silloin tehtäisiin? No mennään Ikeaan tietysti (koska jee kantoapua, haha). Mulla oli suunnitelmia erityisesti makuuhuoneen sisustuksen kehittämisen suhteen, mutta kun mitään samaan aikaan oikean näköistä, kokoista ja hintaista ei löytynyt, päädyin upottamaan rahat mielummin muiden huoneiden kalusteisiin.

Kun nyt tällä erää ei käytännössä päästy vielä suunnitelmia pidemmälle, niin ajattelin tähän saumaan jakaa sitten niitä suunnitelmia ja kuvia tämän hetkisestä tilanteesta.

Tässä aloitustilanne:
makuuhuone pohjapiirros suunnitelma 19102014_ennenkuvat

Yllä näkyvät kuvat on otettu ennen kuin tein sen koruoksan ja käänsin sängyn, eli siis siitä tilanteesta, joka on vallinnut jo pidemmän aikaan ilman mitään muutoksia. Aika karua, eikö?

Olin tehnyt mittailuja ja skissannut käsin pohjapiirrosuunnitelmia (jopa ihan mittakaavassa), vaikka todellisuudessa tilanteet hahmottaa vasta kun jotain konkreettisia muutoksia on tehty. Käännettiin siis mun sänky, ja jotenkin kummasti huone alkoi tuntua tilavammalta. Sitähän se ei todellisuudessa ole, mutta kun saatiin enemmän tilaa juuri sisäänkäynnin kohdalla, syntyi tunne suurentuneesta tilasta ylipäätänsä.

Tässä tämänhetkinen suunnitelma:
makuuhuone pohjapiirros suunnitelma
id_inspiskollaasi
Kuvien lähteet: Nojatuoli - Artek, Lamppu – Finnish Design Shop, Hylly - Jysk
Verhot - Vallila, Pussilakanasetti - Marimekko, Peili & matto & työpöytä - Ikea

Kollaasin kalusteet ovat suuntaa-antavia, eivätkä sellaisia, jotka välttämättä tulisin hankkimaan. Tuo peili mulla jo on ja sänkyä en ole vaihtamassa, mutta esimerkiksi tuo työpöytä ei vain yksinkertaisesti mahtuisi sängyn ja liukuoven väliin (tilaa reilut 90 cm), enkä löytänyt Ikean verkkokaupan valikoimasta edes sitä tiettyä kirjahyllyä, jota lauantaina myymälässä tsiigailtiin. En halua sellaista umpinaista hyllyä, vaan jotenkin "ilmavamman", kevyemmän vaihtoehdon. Sama työpöydän suhteen: musta puinen pöytä saa väistyä (mä en muutenkaan ole käyttänyt sitä kuin satunnaisesti ompelipöytänä), jos vain löydetään tilalle sopivan kokoinen, mielellään lasinen työpöytä. Näin työpöydän taakse ikkunan eteen tulevat verhot pääsisivät paremmin oikeuksiinsa. On kuitenkin tosi haasteellista löytää mistään alle metrin mittaista työpöytää, esimerkiksi mitoilla 90cm kertaa 60cm...

Kollaasin värit saattavat vaikuttaa kovin harmailta, mutta kun mun olohuoneessa riittää väriä, makuuhuoneeseen haluaisin ehkä vähän neutraalimmat värit. Lisäksi mustavalkoisiin kalustevalintoihin sopivat paremmin kaikki eri väreissä loistavat vuodevaatteet ja muut sisustuselementit.

Mietittiin makuuhuoneen kalusteiden järjestystä yhdessä Roopen kanssa, vaikka yhteenmuuttoon onkin vielä jonkin verran aikaan. Kaukokatsoisesti pitää kuitenkin esimerkiksi funtsia, että mihin saadaan mahtumaan Roopen tietokone, kun taas mä voin läppärini kera datailla vähän missä nurkassa tahansa. Mä en esimerkiksi Mac-koneisiin tottuneena olisi mitenkään tullut ajatelleeksi, että ai joo, PC:ssä on myös se hemskutan loota sen näytön lisäksi, mikäli Roope ei siitä olisi muistuttanut. Ja mä taas tiedän, ettei olohuoneeseen kannata ottaa pörrömattoa, koska siitä olisi tosi pirullista pestä pois vaikkapa kissanoksennuksia = sellainen matto sopii paremmin makuuhuoneeseen, josta kissan voi sulkea ulos, kun on itse poissa kotoa.

Ainoa mikä mua tässä suunnitelmassa hiukan häiritsee, on se siinä jää tilaa erilliselle yöpöydälle. Mutta askel kerrallaan, todennäköisesti joskus hamassa tulevaisuudessa seuraavassa kämpässä tulee olemaan enemmän tilaa.


Kuvien lähteet: 1, 2, 3, 4

Tässä viimeikseiksi vielä muutamat inspiraatiokuvat mun makuuhuone/työpiste-sisustusunelmista, tuolta syvältä Pinterestin ihmeellisestä maailmasta… Sellaisia unelmia, jotka pitäisi nyt tällä erää jotenkin kompaktisti ja pienellä budjetilla soveltamalla tunkea oman makuuhuoneensa 6,6 neliön sisään, kaiken maailman rajoittavat tekijät (pistorasiat, ovet, vuokrakämppä nyt ylipäätänsä, ja niin edelleen) huomioon ottaen. Oivoi. Oikeen sisuksia vääntää, kun kamppailee sen kanssa, mitä haluaa ja mitä voi.

Onko teillä tapana suunnitella sisutusmuutoksia kuinka tarkkaan ennen niiden toteuttamista? Heräsikö ajatuksia tai nousiko mieleen ideoita (liittyen mun suunnitelmiin tai omaan kotiinne)?
7 kommenttia:
 1. Mä ostin Ikeasta erikseen lasisen pöytälevyn ja sitten valkkasin monista vaihtoehdoista jalat. Eikä maksanut montaa kymppiä, jee! Sopii tähän kynsipöydäksi paremmin kuin hyvin, edellinen puupöytä ei tykännyt kun asetonia vähän kaatui yms.
  Ja toi Marimekon Räsymatto juuri kelta-mustana, rakastan.
  Ihanan inspaavia kuvia ja ideoita, munkin tekee koko ajan mieli sisustaa tätä kämpää enempi. Harmi vaan että P:n kommentit on aina luokkaa "joo ihan sama" "en tiiä" tai joskus jos ei innostu, niin ei kyllä auta keksimään muita vaihtoehtoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sieltä löytyy riittävän lyhyitä lasilevyjä, niin sitten semmonen vois toimia täälläkin! :> Pitääpä kattella joku kerta, nettisivuilta saa vähän huonosti infoa.
   Niin mäkin, se on aivan ihana! Juuri sopivan verran tota keltaista. :)
   Kiitokset! Aika samanlaista se on Roopenkin kanssa, varsinkin kun se ei oo vielä muuttanu tänne ja käy sen verran harvoin, kun ollaan yleensä kummatkin viikonloppuisin Espoossa. :D Ihanan rennosti se silti lähti mun mukaan Ikeaan eilen, olin tosi tyytyväinen – ja meistä kahdesta se olin melkeempä minä, joka siellä paikan päällä meinasi puolessa välissä matkaa tuskastua kun ei meinannut löytyä mitään sopivaa, niin että teki mieli polkea jalkaa lattiaan. :') Haha voin jotenkin kuvitella sut semmoseen tilanteeseen niinku siin yhes mainoksessa, jossa nainen käy vähän ostoksilla ja uudistaa koko olohuoneen/kämpän sisustuksen, ja tuumii sitten että "mitäköhän.. mitäköhän se mies oikein tykkää". :----D Oh well, mun mielestä on vähän niin jos ei tuu yhtään riittävästi vastaan osallistumisessa niin sitten saa luvan sopeutua sellaiseen ympäristöön, millasen toinen siihen ympärille sitten sommittelee. :D

   Poista
 2. Heippa! Tämä ei liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta ajattelinpa nyt kysäistä kuitenkin, kun olen aiempia kirjoituksiasi lukenut. :) Kuinka hyvä olit matematiikassa hakiessasi arkkitehtiopintoihin? Millainen esimerkiksi matikan kurssien keskiarvosi oli suurin piirtein? Ja kuinka matematiikkaan ja fysiikkaan painottunutta varsinainen arkkitehtuurin opiskelu on mielestäsi?
  Olen harkitsemassa alalle hakua, mutta en ole ihan sataprosenttisen varma vielä, koska en ole erityisen taitava matematiikassa, ja muutenkaan kunnolla "matemaattiset alat" eivät oikein ole juttuni. Toinen vaihtoehto olisi sitten tietenkin muut kuvataiteelliset vaihtoehdot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin matikassa erinomainen ala-asteella, hyvä yläasteella ja keskinkertainen lukiossa. Kirjoitin siitä C:n, numerot olivat kasin ja seiskan välissä, joukossa joku kutonenkin. Pääsykokeissa sain puolet pisteistä, mikäli oli pistettä alle kaikkien osallistujien saaman keskiarvon, mutta reippaasti yli tason jolla pääsi kokeesta läpi. :) En siis ole mitenkään loistanut matikassa, fysiikkaa kävin lukiossa vain sen yhden pakollisen kurssin, taisin saada siitä seiskan.

   Ekana vuonna meillä ei ollut mitään matikkaan tai fysiikkaan liittyvää, mutta nyt tokana vuonna on joitain kursseja, joissa jos ei nyt tarvitse näitä taitoja, niin ainakin niistä on hyötyä. Meillä on joitain luentoja yhdessä rakennusalan diplomi-insinööriopiskelijoiden kanssa, ja osa siellä luennoilla esitettävästä materiaalista onkin vain heille, kuten lähinnä kaikki sellaiset vaiheet, joissa pitäisi laskea jotakin. Mulla on pudonnut päästä jo lähestulkoon kaikki lukiossa opitut integroinnit ja logaritmit, enkä ainakaan vielä ole niitä tarvinnut – voin informoida uudemman kerran sitten jos tähän tulee joku muutos! Mutta käytännössä se tärkein vaihe osata sitä matikkaa on pääsykoe, kyllä niistä opinnoista sen jälkeen selviää mallikkaasti vaikkei matikassa loistaisikaan. :)

   Mukava kuulla että oot tätä alaa harkitsemassa! Oon ensiviikolle suunnittellut vähän syvemmin arkkitehtiopiskelijan arkeen hyppäävää teemapostausta, joten kannattaa pysyä linjoilla. ;)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta! :) Nyt jotenkin innostuin alalle hakemisesta vielä enemmän! Ja voi, tuo postausaihe olisi todella mielenkiintoinen. :)

   Poista
 3. voi minkä sisustuskuumeen sait laitettua mulla päälle! tai no, ehkä se on päällä koko ajan :-D tekis niin mieli kierrellä ja varsinki ostaa kaupoista kaikkea ihanaa pientä sisustusjuttua ja vaihtaa kodin ilmettä välillä mut piru vie ku kaikki on niin kallista. tai sitte oon vaa köyhä :-D oon pitkään himoinnu tollasia sisustutikkaita, toinen osapuoli ei vaan innostu niistä ollenkaan joten tuskin tuun saamaan sellasia. yöpöytänä olis kyllä aika bueno. ja ne on yllättävän kalliita, en mä mistään tikkaista haluu maksaa yli neljääkymppiä, ihan naurettavia hintoja pyydetään :-D oh tässä nyt ei oo taaskaan päätä eikä häntää, hyvää yötä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Mulla on vähän samaa vaivaa, vaikea hillitä ittensä aina semmosten ihanien huonekalujen ja sisustusjuttujen kohdalla... ääh. Kaikki on kallista JA oon liian köyhä. :D Tai sitten vaan priorisoin ne rahani liian tehokkaasti muihin juttuihin, pöhpah. Ja siksikin koska "on muutakin tärkeämpää ostettavaa ennen sitä ja tätä ja tota"... Hyviä öitä sinnekin! :)

   Poista