3 hauskaa ideaa joulukorttien askarteluun

8 kommenttia:
hauskat-joulukortti-ideat

Jatketaan tässä luukussa vielä samalla teemalla kuin edellisessä, että saadaan tää aihe pois alta vielä sen ajan sisällä, kun postikortit voivat vielä ehtiä jouluksi perille.

Nyt mentiin askarrellen, ja tässä niistä säätämisistä kaikkiaan kolme erilaista tyyli-ideaa joulukorteille. 

Myös viime vuoden joulukalenterin kortti-ideat kannattaa kurkata (löytyvät täältä), jos päätä painaa paha ideatyhjiö!

hauskat-joulukortti-ideat hauskat-joulukortti-ideat

1. Värilastuista liukuvärikuusia

Meille jaettiin koulussa taiteen kurssilla Tikkurilan värikarttaniput, joista käytettiin niitä värilastuja "teoriatöiden" tekemiseen. Niitä lastuja jäi aika reippaasti yli, vihreää väriä varsinkin. Liimailin niistä kuusia, ja niiden päälle sitten testailin, mitä kaikkea paljeteleilla oikein voisi saada aikaan.

Noihin sopisi kyllä muutkin koristeet kuin paljetit, mitä nyt vaan ikinä keksiikään kokeilla, mutta mulla on vähän liikaakin noita paljetteja varastossa tilaa viemässä, että oli kiva päästä edes osasta eroon!

hauskat-joulukortti-ideat hauskat-joulukortti-ideat hauskat-joulukortti-ideat hauskat-joulukortti-ideat hauskat-joulukortti-ideat hauskat-joulukortti-ideat

2. Kreppipaperista 3d-joulukoristeita

Silkkipaperikin varmaan käy, mutta kreppipaperi on käsittääkseni vähän vahvempaa. Leikkasin siitä koko rullan leveydeltä suunnilleen kymmenen sentin suikaleen, jonka taittelin koko matkalta haitariksi. Aluksi ajattelin että nuo koristeet olisi voinut leikata niin, että ne olisivat edelleen pysyneet käytännössä yksittäisinä kappaleina, mutta lopulta helpointa oli vain leikata siitä haitarista jokin "peilautuva muoto, niin että siitä irtosi monta identtistä kappaletta. Liimasin ne taitoskohdista kevyesti erikeeperillä toisiinsa, ja lopuksi alimmaisen paperiliimalla korttipohjaan.

Siitä eteenpäin voikin sitten koristella oman maun mukaan. Mä liimasin ompelulankaa ja muutaman strassit, eivätkä nuo tuntuneet kaipaavan mitään sen enempiä. Nämä kortit saa sileiksi ja kirjekuoreen sopiviksi, kun nuo kreppipaperilehdykät painaa mataliksi keskisauman kohdalta.

hauskat-joulukortti-ideat

3. Petteri & poropoppoo pimeässä

Hullunkurisia silmäpareja ja yhdelle punainen strassi nenäksi: sen enempää ei vaadita porojen tunnistamiseksi, vaikka kaikki muu käytännössä puuttuisikin! Mulle tulee näistä mieleen ne suloiset mollosilmäiset porot jostain Joulupukki ja noitarumpu -animaatioleffasta. :D

Korttipohjat ovat muuten takaa valkoiset, kun tuo etupuolen musta alue on mustaa paperia, mutta kehysmäiset mustat reunat on tehty tussilla. Hauska lisä näihin lienisi, että toisella puolen korttia olisikin joulutoivotusten lisäksi vaikkapa yksi poro ääriviivoiltaan piirrettynä. Mutta kuten edellisessä luukussa mainitsin, oon aika poropeukalo mitä tulee eläinten piirtämiseen, joten nämä taitavat jäädä ihan vain tällaisiksi.

- - -

Noni, nää taitavatkin sitten riittää tän vuoden joulukorttien osalta!
8 kommenttia:
 1. Mä täällä väkerrän kanssa kortteja viime tingassa, kun eilen tajusin että hitto ne pitää jo perjantaina lähettää :D suunnitelmat on ollu selvillä jo lokakuussa, mutta näin tällä kertaa...xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kuulostaa tutulta, ei mullakaan olisi nää näin ajoissa tehtynä, jos tän joulukalenterin teko ei olis vähän potkinut persuksille! :D

   Poista
 2. Jokaisesta luukusta on paljastunu niin kivoja ideoita, kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi, pistää hymyilemään kun kuulee, että tästä on ollut iloa! :) <3

   Poista
 3. Aivan supermahtavia! Oot mielettömän idearikas, luova ja taitava. Vaude! <3_<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon kauniista sanoistasi, mutta en kyllä ota ideoista täyttä kunniaa itselleni, kun näistäkin jokaiseen oon saanut ideakipinän jostain pinterestissä näkemästäni versiosta, ja oon niistä sitten halunnut jakaa samantapaiset mutta itse tekemäni versiot myös tänne. :)

   Poista
 4. Hakusanalla "helppo joulukortti" löysin tänne ja porokortteja tein. Minun versio löytyy blogistani. Kiitos ideasta ja hyvää joulua :)

  VastaaPoista