TUNTEET

12 kommenttia:
Kymmenen sormusta nimikkotunteineen. Osaisitko kuvien perusteella nimetä, mikä on mikä?

Nämä TUNNE-kuvat ovat viime syksyltä, jolloin kerroinkin yhdessä postauksessa päivän mittaisesta visiitistäni Kuopioon. Mua pyydettiin sinne malliksi erään korumuotoilijan sormuksille, lähinnä nettisivua ja portfoliota varten, ja tarpeen vaatiessa näyttelyprinteiksi. Suostuin tähän mukaan mielelläni, se oli hauska ja täysin uusi kokemus, ja korumuotoilu on hopeatyöharrastuksen kautta muutenkin lähellä sydäntä.

Nämä nimenomaiset sormukset eivät ole mitään myynnissä olevia sormuksia, vaan osa erästä näyttelykokonaisuutta nimeltä Punainen lanka. Itse kuvauksissa oli aika paljon haastetta. Ei pelkästään siksi, että oon muiden kameran edessä ihan amatööri: ei olekaan ihan helppoa yrittää ilmentää luontevasti montaa selkeästi määriteltyä tunnetilaa, jotka ovat erilaisia mutteivät aina kuitenkaan näytä niin erilaisilta. Mutta tällaisia olivat siis ne valitut kuvat!

susanna yläranta sormukset tunne rakkaus
rakkaus

susanna yläranta sormukset levottomuus
levottomuus

susanna yläranta sormukset tunne kiintymys
kiintymys

susanna yläranta sormukset tunne menetys
menetys

susanna yläranta sormukset tunne tasapaino
tasapaino

susanna yläranta sormukset tunne epävarmuus
epävarmuus

susanna yläranta sormukset tunne ystävyys
ystävyys

susanna yläranta sormukset tunne alakulo
alakulo

id susanna yläranta sormukset tunne elinvoima
elinvoima

susanna yläranta sormukset tunne kapina
kapina


Kuvat © Susanna Yläranta, lisämuokkaus ja rajaus © Helmi

Kuten huomata saattaa, mulla ei ollut mitään erityisempää meikkausta, hiuksetkin lähinnä vain löyhillä aukiharjatuilla lettikiharoilla. Jännää, miten toisen valitsemissa kuvista näkee itsestään ihan erilaisia puolia, kun normaalisti sitä jumittuu aina niihin tiettyihin omiin kuvakulmiinsa, jotka katsoo miellyttävimmiksi. Mä tykkään ehdottomasti eniten noista kahdesta viimeisestä, ne jotenkin meiningiltään edustavat niin suuresti myös mua itteäni, eivätkä vain sormuksia – tosin ne ovat kyllä mun lempparit myös sormuksiltaan. Pidittekö te eniten jostain tietystä tunnekuvasta?

Tähän vielä lyhyesti muita kuulumisia: joululoman loppu lähestyy, sen jälkeen pian myös korjausrakentamisen tussaustyön deadline (semmoinen samantapainen kuin se viime kevään projekti, millimetrien halkomista minimaalisilla tussipiirtimillä) ja pari lykkäämääni tenttiä. Toisin sanoen paljon asioita, jotka vaativat paneutumista, sekä siihen päälle se tavallinen arkikin, uusine kursseineen ja ohjelmineen. Tästä keväästä tulee taas ihan kaikesta tähänastisesta poikkeava, ootan sitä innoissani ja toisaalta aika jännittyneenä, saanko pidettyä kaikki langat käsissäni. Sellaista pienoista tunteiden sekamelskaa, haha.
12 kommenttia:
 1. Kuvista suosikkini on kyllä ehdottomasti kiintymys, tasapaino ja elinvoima. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Tasapaino taisi olla eka tunne jota kuvattiin, huomaa ehkä ilmeestä että on vähän alkukankeutta, vaikka tyyneyttä hainkin. :D Tykkään siitä sormuksen puuosasta kun se oli ihan mun hiusten värinen. :D

   Poista
 2. Tosi kivoja!! Jotenki kivoimmat tunnelmat mun mielestä on tossa kiintymyksessä ja ystävyydessä :)

  VastaaPoista
 3. Vau! ♥ Mun lempparit on varmaankin myöskin kaksi viimeistä, mutta toisaalta ihan kaikki on mun mielestä tosi onnistuneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mäki oon tyytyväinen näihin valintoihin, vaikka omaa naamaa onkin vähän outoa katsoa noin monesta eri kulmasta. :D Tykkään noista vikoista ehkä eniten juuri siksi, että ne toimivat parhaiten juuri noin tuolla tavoin laajempaa rajattuina, sillä myös käsien liikkeellä ja muotokielellä merkitystä kokonaisuuden kannalta. Muita kuvia pystyi rajata suppeimmiksi vaikka päälakeakin leikellen, niin että pääsi lähemmäksi itse sormusta ja tiiviimpää tunnelmaa.

   Poista
 4. Toi kiintymys nousi mun lemppariksi! Ja sulla on tosi kauniit silmät :)

  VastaaPoista
 5. Hauskaa kun arvuuttelin noita tunteita ja monet oli vähän sinnepäin, kuten esimerkiksi rakkaus oli onnellisuus, levottomuus oli epätoivoa, menetys oli surua, tasapaino tyyneys, epävarmuus muistutti alakuloa ja taas sun alakulo oli mulle turhautuneisuus. viimeinen jonka osasin arvata, elinvoiman luulin olevan toivo :-)

  Upeita kuvia kyllä! Ehkä omat suosikit on epävarmuus ja menetys niiden onnistumisen ja ilmeiden takia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :> Heh no ne kyllä ovat aika toistensa kaltaisia, ei ihme että arvaa hiukan sen nimenomaisen tunteen vierestä. :D

   Poista