Parvekkeesta kesäolohuone?

1 kommentti:
parveke kesä sisustus

Osallistun tällä postauksella Indiedaysin ja Hobby Hallin stailaushaasteeseen, jossa kohteina ovat terassit, puutarhat ja parvekkeet. Sopii mulle, koska mun kämppään sisältyy aika valtava parveke. Varsinkin jos aattelee, että asun yksinäni yksiössä, niin kaksi metriä leveä ja ainakin 3,5 metriä pitkä parveke on jo lähestulkoon yhden ylimääräisen huoneen kokoinen! Ja huoneenahan sitä voiskin pitää, ainakin kesäisin, kun kerran lasituksetkin löytyy.

Viime kesänä parveketta ei juurikaan käytetty, sillä se yksinäinen, kesätöiden täyteinen kesä ei oikein edistänyt parvekeideointia, vaikka muutoin kesä- ja kevät ovat yleensä sitä sisustusintoilun kulta-aikaa. Tästä kesästä saa luvan tulla ihan erilainen, myös parvekkeen käytön osalta. Enhän mä tiedä, kuinka kauan tässä kämpässä edes lopulta tullaan asumaan sitten kun Roopekin pääsee tänne muuttamaan, joten parasta vaan alkaa ottamaan hyöty ja ilo irti kaikista tän opiskelijaluukun parhaista puolista.

Jos tämän vuoden kesästä tulee samanlainen hellekesä kuin edeltäjänsä, mä käyttäisin mielelläni parveketta sellaisena olohuoneen viileämpänä korvikkeena, kesäolohuoneena, jos sen vain saisi sisustettua mukavaksi. Mun kämppä kun on kuumalla säällä ihan uuni, ilma ei kierrä vaikka ulkona tuulisikin, ja valoa riittää ihan auringon noususta sen laskuun. Se nyt on yleensä ihan vaan hyvä puoli, kun kyseessä ei ihan aikaisinta aamua lukuunottamatta ole suora paiste, ja iltaisin aurinko heijastuu mun kotiin sisään tehokkaasti vastapäätä seisovien valkoisten talojen seinistä.

parveke kesä sisustus

En tiiä kerroinko tästä kaikesta viime kesänä blogin puolella, mutta muutoin ainakin höpötin, miten haluaisin parvekkeelle hyllykkötelineen kukille, kuinka naapurin parvekkeelle on saatu mahtumaan sohvakin, ja miten kalusteidenkin jälkeen tilaa jäisi jopa grillille. Maisemissakaan ei ole valittamista, eikä huolta muiden kurkistelusta, kun ylimmässä kerroksessa satun asumaan.

Oon asuttanut tätä kämppää jo yli puolitoista vuotta, ja parveke näyttää edelleen lähes samalta kuin silloin muuttaessani. Betonipohjan päällä edellisen asukkaan hommaama ulkomatto, ja kalusteina on vain ne viime kesänä ostetut pari Ikean pihatuolia ja pöytä, yksi joku vanhempi vanhemmilta saamani jämätuoli, sekä yksi tyhjä kukkaruukku. Aika karua...

Viime kesänä parvekkeelle toi väriä se yksi ainoa amppeli. Kokosin tähän kollaasiin, miten mun ajatuksissa tuosta karusta parvekkeesta saisi sisustettua kutsuvamman ja rattoisamman ajanviettopaikan.

id parveke kesä sisustus kollaasi hobby hall

▪    Mukavat tuolit kahdelle hengelle.
▪    Jonkinmoinen pöytä, jonka päälle mahtuu vähintäänkin pari lautasta ja mukia.
▪    Hyllykkö kukille, kasveille ja muille kauniille asioille.
▪    Grilli, koska vähintään sähkögrillit ovat sallittuja myös parvekkeilla, ja grillsafka kuuluu mun mielestä oleellisesti kesään.
▪     "Lepolassen" eli sellaisen mukavan lukunurkkaustuolin, johon voisi kirjan tai läppärin kanssa käpertyä.
▪    Helposti liikuteltava sivupöytä grillaajan avuksi tai vaikka löhötuolin viereen alustaksi pikkupurtavalle.

Lisäksi parvekkeen ilmettä kohentaisi oleellisesti jonkinmoinen iso, värikkäämmän puoleinen matto, jonka voisi laittaa tuon ulkomaton päälle ainakin juuri kesän ajaksi, plus tietysti kukat ja kasvit (mä haaveilen omista mansikoista) ja sen sellaista väriä. Vai oliskohan vielä jotain, mitä tuohon komboon sopisi lisätä?

Itse tän haasteen idea on, että lukijat voivat äänestää mieluisinta terassi-, puutarha-, tai parvekestailausta Hobbyhallin kampanjasivulla, ja eniten ääniä saanut palkitaan 300€ lahjakortilla Hobbyhalliin. Ei voi sanoa etteikö olis houkutteleva palkinto, sillä aikalailla kalustais vaikkapa koko parvekkeen kertaheitolla. Jos tykkäätte mun stailauksesta, sitä voi äänestää täällä! :) Äänestys tapahtuu sillä tavoin kuvan alle kommentoiden, ja myös äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja.


ps. Terkut Kouvolasta! Instagramista (@helmihytti) voi halutessaan seurata ajankohtaisempia kuulumisten palasia.
1 kommentti:
  1. Upeelta näyttää sun visiot, muiden parvekesuunnitelmien ja sisustuksien ansiosta (takia) mua on ruvennut erityisen paljon harmittamaan tää meidän kämpän vajaallinen tila asunnon ulkopuolella. Suomeksi meillä ei ole minkään näköistä pihaa (lukuun ottamatta puuta "etupihalla", johon oon kytkeny mun fillarin kii) eikä ees parveketta, vaikka kakskerroksinen rivarinpätkä onkin. Syksyllä se ei tuntunut niin isolta menetykseltä vaikka edellisessä kämpässä oli lasitettu partsi, mutta ylläri näin keväällä pihan/parvekkeen puuttuminen suoraan sanottuna vituttaa. No onneks muuten tää kämppä on mainio ja vuokraki halpa. Kyllä mulla oli tarkotuksena ängetä ja mahduttaa tohon etupihalle kahden hengen penkki vaikka väkisin ja puoliks naapurin puolelle :-D vaikka siihen ei paista aurinkokaan paitsi just sillon ku se nousee eli ennen kuutta aamulla :-D

    VastaaPoista