Oman tyylin määrittely nurinperin

6 kommenttia:
Oon joskus nähnyt blogeissa semmosia IN/OUT-postauksia, johon on listattu sen hetkisiä top-juttuja ja kirjoittajan mielestä jo taakse jääneitä trendejä. Ne ovat joskus ihan viihdyttäviä, mutta harvemmin mikään on myöskään yllättänyt. Ne saivat mut ajattelemaan muotia ja "kuumimpia trendejä" omasta näkökulmastani – se on aihe, josta tuun tosi harvoin kirjoittaneeksi mitään.

Ajattelin tosi pitkään, että mulla ei ole omaa tyyliä. Että pukeudun niin tavallisesti ettei sitä voi laskea tyyliksi, ja että pitäisi noudattaa jotain erottuvaa linjaa voidakseen puhua "omasta tyylistä". Myöhemmin oon tajunnut, että mitä tulee pukeutumiseen, mähän oonkin hyvin pitkälle oman tieni kulkija. Ei sillä, että pukeutuisin mitenkään erityisesti – ennemmin päinvastoin, mutta ainakin pukeudun just siten miten itse koen parhaaksi ja mukavimmaksi. Eikö se meinaa samaa kuin oma tyyli?

Toki joskus vallitsevat muotijutut sattuvat osumaan samaan linjaan mun oman maun kanssa, ja sehän on enemmän kuin ihanaa. Hauskaa olla joskus "muodikas", ja on ihan parasta, jos kerrankin löytyy oikeesti omaan tyyliin sopivia vaatteita kaupoista useissa eri sävyissä ja malleissa. Kuten vaikka tää boheemin hippimäinen kausi joka aina välillä toistuu, niin sellaisina aikoina on ihanan helppo tehdä sopivia löytöjä.

Myönnän lankeavani joskus joihinkin ohimeneviin muoti-ilmiöihin, vaikka oikeasti tietäisin, etteivät ne sovi mulle. Mutta sallittakoon moinen, kun niiden kautta voi löytää itsestään uusia puolia: Joskus uudenlaisiin kokeiluihin liittyy oman maun ja tyylin vaiheittainen muuttuminen. Mä hommasin esimerkiksi ensimmäiset farkkuni joskus yläasteella, kun taas sitä ennen en voinut sietää farkkuja.

Siinä samalla tajusin, että oikeastaan oma tyyli voi olla helpompi määritellä sen perusteella, että mitä EI pukisi päällensä. Varsinkin niillä, jotka ovat ainakin kohtalaisen nirsoja.


Kuvien lähteet: harmaa neule, t-paita, musta paita, pikkuhousut, farkkuhame, mekko, harmaa toppivaal.pun. neule


► Vaikka farkut ovat nykyään ihan vakio-osa koko vaatetusta, niin farkkuhameet ja -takit ovat edelleen ihan pannassa.
► Ehkä pahin mun inhokeista on napit, jotka sallin vaatteissa vaan tosi harvoissa poikkeustilanteissa. Sit kuvitelkaa tän jälkeen nää kaks yhdistettynä, toisin sanoen yks tän hetkisistä kuumimmista trendeistä: farkkuhame jossa menee nappirivi. Tukehdun oksennukseen.
► Jos pikkuhousuissa tai rintaliiveissä on keskellä semmonen pieni rusetti, leikkaan se samantien pois. Samoin kuin muut tommoset vastaavat ällöt... Ainakin ne rusetit on muutoinkin aika nounou. Ja röyhelöt. Ja pilkut ja pystyraidat.
► En osaa käyttää vaaleanpunaista. Siis jos kattoo vaikka tota neuletta tossa kollaasissa, se on ihana muutoin paitsi siltä väriltä. Sen lisäksi että se tuntuu vaan tosi ällönlällyltä sävyltä, mulla on joku fiksaatio siitä, että se ei sovi yhteen oranssihtavien hiusten kanssa.
 Lyhyehköt paidat ja neuleet. Vaikka jalassa olisi normaalit housut, huomaan nykiväni lyhyemmissä paidoissa sitä helmaa alemmas. En itse ihan hiffaa, miksi paidan lyhyys häiritsee, kun mulla ei edes ole mitään ongelmaa takamukseni kanssa, että yrittäisin sitä peitellä.
► Jos jossain paidassa lukee jotain, sen pitää olla jotain oikeesti osuvaa. Jotkut kliseisistä kliseisimmät lausahdukset tyyliin "more issues than vogue" ja sanat kuten "love and peace" ovat ihan superäklöjä. Joskus harmittaa, kun muuten sopiva paita on pilattu jollain turhalla ja huonolla printillä.
► Pienet taskut asemoituina toppien ja paitojen eteen rintojen kohdalle – ne on ihan kamalia, enkä käsitä, kuka niitä edes käyttäisi mihinkään. Oi miksi pitää pilata niin monet hyvät topit tommosilla taskuilla...
► Nyöripaidat, siis ne joissa menee narut tai naurat rintamuksen kohdalle nyöritettyinä.
► Se kauluspaita+neule -yhdistelmä, että se kauluspaita roikkuu sieltä neuleen alta kuin joku leveä vessapaperi.
► Kaulurit ylipäätänsä. Sellaiset mitä on jossain mekoissa ja ovat ihan söpöjä, mutta ikinä en pukisi itseni päälle. Ja kauluspaidat. Yleensä siksi, koska napit, mutten toisaalta siedä myöskään sitä kaulusta.
► En myöskään osaa käyttää mitään pikkuisenkaan läpikuultavia vaatteita, vaikka ne muita pukisivat nätisti. En vaan tunne oloani hyväksi, jos rintsikat kuultavat läpi, hyvä jos kestän sitä, että jostain isompi kaula-aukkoisista paidoista vilahtaa olkain. Ja siis jotkut saa sellaisenkin tyylin toimimaan tosi hyvin, itse en vaan tunne oloni hyväksi.

Tosta kollaasista puuttuu varmasti jotain, mutta jo ihan näistäkin on aika helppo lähteä maalailemaan kokonaiskuvaa siitä, mitä se oma tyyli oikein pitää sisällään – tai mitä se ei ainakaan pidä.

Tätä listaa katsoessani tunnen itseni tosi rajoittuneeksi, mutta sittenpä olen. Olisi kyllä tosi mielenkiintoista kuulla, millaisia vaatteita te ette pukisi päällenne? Onko joitain trendejä, jotka kierrätte hyyyvin kaukaa?


Ja tosiaan, ällöän näitä listattuja vaatteita vain ajatuksella, että mun pitäisi pukea ne itseni päälle. Muiden päällä ne voivat jopa näyttää hyvältä ja sopia heidän tyyliinsä. :)
6 kommenttia:
 1. Mielenkiintoinen postaus! Itse koen olevani aika nirso vaatteiden suhteen ja välillä tuntuu ettei vaatekaupoilta löydy mitään tarpeeseen sopivaa. Onneksi kirppareilta löytyy niin monentyylisiä vaatteita että sieltä onnistuu lähes aina tekemään löytöjä. Omalla no-no -listalla ovat ainakin eläinprintit (etenkin leopardikuosi), lyhyet paidat, tosi monet printtipaidat sekä akryyli neulevaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Samaistun! Kirppiksiltä tosiaan tuntuu helpoiten tekevän oikeesti sopivia löytöjä – jos vaan käy hyvä tuuri kokojen kanssa!

   Poista
 2. Mä oon aika semmonen perusvaatteiden käyttäjä; farkut, kolitsit, neuleet, hupparit yms.. Kesäsin tietenkin mekkoja.
  Mä en ikinä laittais päälleni kauluspaitaa, minihametta (ellei se oo semmonen vyötärönkorkunen), leveelahkeisia housuja, pilkullista mekkoa (tai oikeestaan muitakaan paitoja, paitsi semmone pienipilkullinen menis)... Muutamana esimerkkinä :D Tietyt asuyhdistelmät on myös kauhistuttavia, kuten polviin asti ulottuva mekko ja farkut, kauluspaita topin alla yms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusvaatteet on parhautta. :) Ja totta muuten, pilkkukangas menee jos kyse on tosi pienistä pilkuista, en vaan erotellut sitä tuossa postauksessa koska aattelin että sellaista pienipilkkuista printtiä kutsuittaisiin ennemmin pistekuosiksi. :D Ja vitsit mikä mielikuva noista yhdistelmistä, haha! :D

   Poista
 3. Lenkkarit tavallisten/juhlavien/ yhtään minkäänlaisten vaatteiden kanssa, jos ei olla lenkillä tai muuten urheilemassa. Varmasti on mukavat ja hyvät jalalle mutta kun näyttää niin järjettömän tyhmälle, hyi. :D Siinä suurin inhokki, muita mitä en itse pukisi on juuri nuo nyöripaidat, napapaidat, nappihameet, midihameet, aika monet hatut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tennarit vielä menee mutta lenkkarit on tosiaan aika jännä. :D Mä oon kyllä tottunut niihin kun muilla on näkynyt niitä niin paljon, mutten ite omista yhtiäkään nättejä lenkkareita, että tulis muuten kuin urheillessa käytettyä.

   Poista