DIY - Täydellinen pikkupöytä vanhasta ompelukoneesta

17 kommenttia:
sisustus-ompelukonepoyta

Meidän viime lauantain operaatio oli saada viimein keittiöön pieni ruokapöytä. Sellainen juuri sopivan kokoinen aamupala- tai kahvittelupöydäksi, ja apupöydäksi ruuanlaittoon.

Miksi sen kanssa kesti näin pitkään? Koska täydellinen ei kävellyt valmiina eteen, ja oltiin taas niin tarkkana sen suhteen, että ei saisi olla mitään liian muovista tai väliaikaista, vaan että siltä huonekalulta pitää löytyä sielu.

Kun viime keväänä ostin torista vanhan ompelukonepöydän, mun ei ollut tarkoitus purkaa sitä, vaan käyttää ompelupöytänä sellaisenaan. Mutta mieli muuttui, kun Seinäjoen asuntomessuilla vierailtua istahdettiin suloiseen kahvilaan, jossa oli ihan täydelliset pienet kahvittelupöydät. Sopivan kokoiset parille kakkulautasella ja isolle teekupille, upealla valurautaisella vanhan ompelukoneen jalalla varustettuna. Se oli menoa se.

sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta

Täydellinen koko oli tässä tapauksessa 70cm x 70cm pöytälevy, joka saatiin aikaan 14cm leveistä mäntylaudoista. Sopiva väri saatiin aikaan pähkinän sävyisellä petsillä, jota käytettiin myös meidän edellisessä nikkaroinnin kohteessa. Siihen olisi tarkoitus laittaa päälle vielä väritön vaha, jotta pinta kestää paremmin kulutusta.

Vanha ompelukone oli helppo purkaa, koska aikoinaan tämmöset tehtiin toisiinsa pala palalta ruuvein liitetyistä osista, eikä kerralla muotoon sulatetuista muoviosista, kuten melkein kaikki nykyään. Kun mun ompelukoneesta katkesi muovinen lankarullanpidike, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin liimata se takaisin paikoilleen ja toivoa liiman pitävän. Vanhasta valurautaisesta koneesta sellainen ei noin vain irtoaisi – tai sitten se olisi helposti ruuvattavissa takaisin paikoilleen.

sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta sisustus-ompelukonepoyta

Pakko sanoa että me ollaan todella tyytyväisiä tähän! Kiemurrellaan aina ohi kulkiessa tyytyväisyydestä samaan tapaan kuin kesällä, kun saatiin viimein meidän haaveilema lankkupöytä. Entä mitä te tykkäätte?

Enää tästä keittiöstä puuttuisi sopiva tuolipari (nuo tuolit lainattiin nyt ruokapöydän ympäriltä) ja seinälle jonkinlainen hyllysysteemi. Mulla on monta erilaista visiota ja tosi vaikea päättää, ehkä voisin tehdä niistä eri vaihtoehdoista jonkinlaisen vertailevan postauksen... Ideoita otetaan vastaan! :)
17 kommenttia:
 1. Vau kuinka upea pikkupöytä! Niin näyttävä ja kaunis lopputulos kokonaisuudessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin tykätään, vielä pitäis vaan keksiä kokonaisuuteen sopivat tuolit! :)

   Poista
 2. pyhäinhäpäisy suorastaan! No ei sentään ihan. Nätti pöytä mutta harmi että vanhaa on tuhottu uuden tieltä. Nuo on aarteita nuo vanhat koneet. Mutta pöydän pinta on nättiä, vaikken ajatuksesta muuten pidäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näitä tuunattuja vanhoja ompelukonepöytiä on kyllä näkynyt aika paljon. Mun ajatuksena oli tosiaan alunperin säilyttää tuo koskemattomana, mutta kun se seisoi pitkään tarpeettomana nurkassa (pöydän muoto oli epäkäytännöllinen työpöydäksi) ja keittiönpöydälle oli tarvetta, tehtiin lopulta päätös toteuttaa tuo idea. Mun mielestä saatiin hyvin säilytettyä vanhan aarteen tunnelma ja sielu, vaikka käyttötarkoitus onkin uusi. :) Sen vanhaan ompelukoneen kauniin ompelukoneosan aion säilyttää koristeena. Periaatteessa se toimisi myös ilman jalkaosaansa käsivoimin, jos joskus sattuisi tulemaan tarve sähköttömälle ompelukoneelle. :)

   Poista
 3. Kuinka iso kämppä teillä on? :-) ja aivan ihana pöytä! *kateellinen laiska*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tää on 56 neliöinen pieni kolmio, että vielä on yks tyhjä huone (okei se on vaan täynnä kaikkee roinaa) odottamassa et mitä sinne oikein keksis. :D

   Poista
 4. Hauska idea ja söpö toteutus! toi lankkupöytä on kyllä sellanen, minkä itellenikin tahtoisin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lankkupöydät on kyllä todella ihania, suosittelen!

   Poista
 5. Tulipas upee pöytä ja fiilis on ihanan steampunkkimainen ah <3 kelpais tul kahvittelee sun työ joku päivä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Niin taitaa vähän ollakin! :D Hih tätä ei ookaan vielä edes kunnolla koeajettu vieraiden kera, eka haluun löytää semmosen kunnon valurautasen teepannun, että mätsää tähän pöytään. :D Lupa vähän hifistellä ja fiilistellä<3

   Poista
  2. Ooh täydellistä! Lisää kuvia sun kämpästä btw <333

   Poista
 6. Huikean hieno!! Sun diyt on kyllä aina niin kekseliäitä ja kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :> Samat sanat, tykkään sun blogista kovasti!

   Poista
 7. Ohoo, ihana! <3 Nyt tiedän, mitä tehdään meidän "turhille" singereille ;)

  VastaaPoista