1. ADVENTTILUUKKU – DIY Laserleikatut puiset lumihiutaleet

76 kommenttia:
Vaikka kokonaiselle blogijoulukalenterille ei riitä voimia ja aikaa, jostain keskeltä tota pimeää väsynyttä marraskuuta muhun iski, että johonkin kyllä riittää. Näin syntyi nopea idea advettikalenterista – joka siis kattaa vain adventtisunnuntait. Muitakin joulujuttuja voi toki tulla, mutta näitä voisi ainakin osata säännöllisesti odottaa.

Suunnitelmana on, että jokainen adventtiluukku sisältää sekä arvonnan että DIY-idean, joista voitte halutessanne repiä ideoita omaan jouluaskarteluihinne. Toivottavasti jäätte seuramaan, mitä muista adventtisunnuntaista paljastuu!

Erityisen jännäähän tästä tekee se, että tää oli niin äkkiseltään repäisty idea, ettei mullakaan ole vielä mitään käryä, mitä seuraaviin luukkuihin keksisin. :'D Että joo, ideoitakin otetaan vielä vastaan! Vanhoja joulukalenteripostauksia aikaisemmilta vuosilta löytyy paljon mm. hashtagien joulukalenteri ja joulu alta.

lumihiutaleet-laserleikkaaminen

Ensimmäisenä vuorossa on vanerista laserleikkaamalla tekemäni lumihiutaleet.

Nämä sopivat hyvin vaikka joulukuuseen tai muuhun ripustettavaksi!

Puu on varmaan mun suosikki kaikista käsityömateriaaleista, mutta samalla aika haastava. Se vaatii heti kaikenlaisia välineitä, jos aikoo tehdä muuta kuin liimailla tai solmia tikkuja ristiin.

Näitä lumihiutaleita ei ihan kotioloissa pysty valmistamaan, paitsi jos on varaa ja tilaa hankkia oma laserleikkuri. Mutta jos on idea, on myös paljon firmoja, jotka valmistavat suunnittelemasi idean alta aikayksikön. Eikä se edes maksa paljoa. Varsinkaan jos olet opiskelija, ja yliopistoltasi/koulultasi löytyy opiskelijoiden käytössä oleva laserleikkuri. Sitten ei tarvitse huolehtia kuin suunnitelmasta ja materiaaleista.

Luulen, ettei omien töiden laserleikkaaminen ole vielä kovin yleistä, koska kyseinen tekniikka ei ole vielä suurelle yleisölle kovin tuttu, eivätkä ihmiset siksi osaa itse hakeutua sen pariin. 

Vähän niinkuin 3d-tulostus. Jälkimmäiselle on jo omia 3d-kahviloita, jossa luomuksensa voi käydä tulostamassa – onkohan laserleikkureille myös? Aiheesta googlaaminen on aika haastavaa: suomeksi hakutuloksiksi tunkee vain juttuja silmien laserleikkaamisesta.

lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen

Koska mitään ohjeita tähän oli vaikeeta löytää, tässä pikakelauksena, miten homma käytännössä toimii:

1. Ensin luodaan laserilla "tulostettava" kuva/esine/asia. Siitä tarvitaan vektorikuva, esim. Adobe Illustratorilla piirrettynä. En tiedä päteekö tää joka kerta, mutta mulle ohjeistettiin, että viivojen tulee olla punaisella ja 0,001 mm paksua, että kone tajuaa sen leikattavaksi viivaksi, eikä rasteroitavaksi alueeksi. Mutta laserleikkurilla voisi siis leikkaamisen lisäksi myös kaivertaa ja rasteroida – en oo vielä ehtinyt perehtyä kaikkiin mahdollisuuksiin.

2. Sitten joko tilataan suunnitelma joltain laserleikkurin handlaavalta firmalta, tai kaivetaan jostain sopivaa materiaalia ja mennään käytettävissä olevan leikkurin tykö. Itse siitä käytöstä en oikein osaa neuvoa, kun laitteita on aika monenlaisia, ja itsekin oon kokeillut tätä vasta kerran.

Nää koristeet on tehty 3 mm vanerista ja sen jälkeen viimeistelty hiekkapaperilla ja pienillä viiloilla hiomalla. 

Tykkäsin siitä vähän palaneestakin sävystä, mutta lumihiutaleiden tuntui sopivammalta olla vaaleampia. Toki pinnan voisi myös maalata, mutta pidin tässä tapauksessa enemmän puunvärisestä puusta.

Lopuksi tein koristeisiin ripustuslenkit niistä materiaaleista mitä omista varastoista löytyi  – eli vihreästä paperilangasta ja hopean värisestä metallilangasta. Harkitsin myös olkilankaa ja punaista samettilankaa, ja tuntuu että paras olisi voinut olla joku ohut kimaltava hopealanka.

lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen lumihiutaleet-laserleikkaaminen

Arvonnan kohteena on siis tällainen neljän setti lumihiutale-koristeita. Jos vielä tekisin jonkun nätin rasian, niin sopii aika nätisti vaikka lahjaksi. Mä tykkään näistä enemmän kuin mistään lumihiutaleista tähän asti (joita löytyy mm. paperiset 3d-lumihiutaleet ja hamahelmi-lumihiutaleet), mutta entä te?

ARVONTAAN OSALLISTUMINEN:
Jos tykkäät ja sullekin kelpaisi tämmönen setti, kommentoi alle sähköpostiosoitteesi (jotta tavoitan voittajan) ja kerro, mikä teidän kotona on ensimmäinen joulun merkki? Osallistumisaikaa on ensi viikon perjantaihin (2.12.). Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille!

Onnea arvontaan ja mukavaa ensimmäistä adventtisunnuntaita! ❤
76 kommenttia:
 1. Mukaan arvontaan. Ja ensimmäinen joulun merkki on tänään esiin tullut joulukalenteri. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kynttilät on se eka merkki :)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Meillä kotona ensimmäinen joulun merkki on ehdottomasti sellainen mini kuusi! Muistan pienenäkin, kun ensimmäinen adventti tarkoitti sen esille laittoa ja sain aina nuorimmaisena koristella kyseisen kuusen. :)

  Oon muuten nyt itsekin päässyt laserleikkaamisen makuun sivuaineen kautta.:D On kyllä koukuttavaa puuhaa!

  heikkila9@hotmail.fi

  VastaaPoista
 4. Todella upeannäköisiä! Harmi vaan kun eivät ole ihan joka kodissa valmistettavia käsitöitä.. Ehkä siksi ne ovatkin niin erikoisen kauniita. ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan mielettömän kauniita koristeita! Meillä jouluun lähdetään ruoka edellä, nimittäin joulutorttuja paistamme ensimmäisen kerran usein jo marraskuussa! Sisustuksen puolella ensimmäisenä tulevat kausivalot.

  ansku.mm@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Teejoulukalenteri! :) Ja valokoristeet :D
  karmiinisuu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Oi vitsit miten siistejä :o nää olisi kyllä aivan ihanat, juuri omaan kämppään muuttaneena mulla ei mitään joulukoristeita vielä ole. Niin ja ensimmäinen joulun merkki tänä vuonna on ollut se, että yläkerran naapuri laulaa joululauluja :''D aika lailla aamusta iltaan.
  yksisarvismies@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Viimevuotinen jouluatsalea puhkesi sopivasti kukkaan ja sai parikseen punaisen amarylliksen. Siinä joulua kylliksi. Terv eevaannikki@netti.fi

  VastaaPoista
 9. Upeita! Joulunmerkki on kun joulukorttikuvat on otettu. telluk ( ♡) gmail.com

  VastaaPoista
 10. Vau, noi on tosi upeita!

  Kynttilöitä poltan paljon jo pitkin syksyä, ensimmäinen joulun merkki on paperitähti ikkunassa.

  lotttav [at] gmail.com

  VastaaPoista
 11. Ensimmäinen merkki joulusta on kun ikkunoihin vaihdetaan punakirjavat verhot =)
  sudemi@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Meillä kyntteliköt ilmestyvät ensimmäisenä ikkunoille. Iloista ensimmäistä adventtisunnuntaita! (:

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Kynttilät ja joulutortut, joita leivotaan jo hyvissä ajoin ennen joulua.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tosi hieno idea! Mukana ollaan :)
  ann.haan11na@gmail.com
  Ensimmäinen merkki joulusta on jouluvalot, jotka voinkin tänään ensimmäisen adventin kunniaksi vihdoinkin laittaa esille!

  VastaaPoista
 15. Oi miten kauniita♥ Joulun ensimmäinen merkki meillä on ensimmäiset itse tehdyt joulutortut, jotka tänä vuonna tuli tehtyä jo pari viikkoa sitten.

  miida.sofia@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Vau, nää on kyllä upeita! :) Ensimmäinen joulun merkki kotona on varmastikin vaivihkaa soittolistoille päätyvät joululaulut ja glögin ilmestyminen jääkaappiin.

  ella.levon ( a ) hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Apua, ihan uskomattomia! Meillä ensimmäinen joulun merkki oli se, kun aloin joskus lokakuussa suunnittelemaan joulukortteja (enkä oo vieläkään aloittanut, apua). viime viikolla aloin tekemään siilille tonttulakkia...:D

  janinarosaj@outlook.com

  VastaaPoista
 18. Voi miten kauniita. Meillä ensimmäinen joulunmerkki on hyasintti, sen tuoksu tuo joulun. Mukaan ihanien lumihiutaleiden arvontaan. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Joulun eka merkki on ehdottomasti se kun huomaa että verhot ja pöytäliinat sun muut ovat vaihtuneet punaisiksi ja kaiken maailman jouluvaloja on jokaisessa mahdollisessa verhotangossa ja rappukaiteessa. Eikä niitä edes muista ripustaneensa kun se vaan tulee tehtyä.
  viivi.kinnunen@yahoo.fi

  VastaaPoista
 20. Oikeastaan vaikea sanoa mikä on se joulun merkki. Mutta nyt vaikkakin oli vasta marraskuu, katsoin kaupungissa ikkunasta lumista maisemaa ja olo oli yllättävän rauhallinen ja levollinen vaikka päällä oli hirveä muutto- ja pakkaus- ja koulustressi. Ihan ihmettelin tuota oloa ja mielessä kävi joulurauha. Hengittelin siinä rauhassa vielä hetken ja muistelin äidin mottoa "asioilla on tapana järjestyä" ja jatkoin pakkaamista hieman levollisemmin.
  Ensimmäinen joulun merkki on varmaan ensimmäistä kertaa lämmitetty glögi.
  Meillä ei puolison kanssa ole joulujuttuja laitettu kun lähdemme tuonne Lappiin aina jouluksi. Joitain valoja on laitettu, mutta ei juuri muuta joulukoristetta. On minulla kyllä kaksi pientä joululiinaa,jotka olen laittanut esille.

  hannamarleenaparviainen(ät)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 21. Jouluvalot joulukuun ensimmäisenä päivänä :)
  ida.kojo@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Eka joulunmerkki on lisääntyneet tuikut siellä täällä ja tähtikoriste ikkunassa :)
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 23. Joulutortut glögin kanssa.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Voii kun ovat kauniita! Jouluvalot ilmestyvät jo syksyn alussa tuomaan tunnelmaa pimeneviin iltoihin (ja oikeastaan itselleni ne ovat enemmänkin kausivalot), mutta ehkä ensimmäinen joulun merkki on lämpimän glögin hörppiminen hyvässä seurassa ja jouluaterian alustava suunnittelu :) sansandelisa (at) gmail.com

  VastaaPoista
 25. Jouluvalot laitan jo marraskuussa, tuo ihanasti valoa pimeyteen :) veera.laine_@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Eka merkki joulusta on jo marraskuun lopulla, kun alkaa tekemään mieli askarrella kaikkea jouluista :) Ja tietysti jouluvalot.
  talviuninalle(a)gmail.com

  VastaaPoista
 27. jouluverhot laitan ensimmäisenä ikkunoihin. Kauniita noi koristeet.
  kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista
 28. Jouluvalot ja kynttilät sekä glögi!

  niemitaloniina@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Ensimmäinen merkki joulusta on joulukorttikuvien piirtäminen/maalaaminen. Tänän vuonna puha alkoi jo lokakuun puolella. :)

  laura.honkala(at)gmail.com

  VastaaPoista
 30. Kynttilät ja joulupiparit, olen aloittanut jo joulukorttien askartelemisen. T:Annika annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Aivan täydellisen ihania! Tänä vuonna pääsi ensimmäisenä himmeli tuomaan joulun tuntua. mehtamiehenmuusa@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Ihan älyttömän hienoja! Joulu alkaa näkyä meillä jo marraskuussa, kun on saatava joka puolelle paljon kyntilöitä sekä jouluvaloja piristämän pimeitä iltoja. Tällöin kotiin yleensä saapuu myös juuri paistettujen pipareiden tuoksu.

  heli.moisio@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Airiina
  Upeita ovat! Osallistun arvontaan yhdellä arvalla, joulunmerkki on joulukadun avajaiset, nyt saa laittaa jo jouluvaloja.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 34. Jouluvalot on ensimmäinen joulun merkki, sitten tulee piparit ja joulusuklaat. :)
  Todella hienot koristeet, ehdottomasti mukana arvonnassa. paivit14@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Ompas aivan ihania! :) kynttilät ja joululaulut alotetaan meillä hyvissä ajoin :)
  ellaannikai@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Ihanan näköisiä hiutaleita! Meillä ensimmäinen merkki joulusta on joulukorttiaskartelut loka/marraskuussa :D siitä se sitten lähtee.. kerttuka@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Vaaleat jouluvalot ja mustat pienet joulupallot peikonpähkinän oksissa, jota voi hämärässä jouluvalo- ja kynttilänvalossa punaviiniglögilasillisen kanssa fiilistellä. [Ja yllätys yllätys, Michael Bublén ääni taustalla laulamassa valkoisesta joulusta]

  helmi.frantsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Upeita. Ensimmäinen joulunmerkki taitaa meillä olla se, kun joku alkaa hyräillä/laulaa joululauluja ja tartuttaa sen muihin. Tänä vuonna ensimmäiset joulun merkit nähtiin tosin vieläkin aiemmin kun aloin väkertää omaa kässäjoulukalenteriani blogiin (www.kasintehtya.fi). sarinka(a)kasintehtya.fi

  VastaaPoista
 39. roosa.matt(at)gmail.com

  Meillä näkyy, tai no ennemminkin kuuluu, joulu ensimmäisenä joululauluista. Niitä on tänä vuonna soitettu jo viikkoja Spotifysta, ihan parasta kun voi kerätä kaikki parhaat joululaulut omaksi listaksi. Ensimmäinen näkyvä merkki joulusta ilmestyi eilen, kun saatiin postissa Finlaysonin Muumi-aleista tilattu sohvatyynynpäällinen. Kotikotona pikkuhiljaa saapuvan joulun ensimmäinen merkki oli äiti vaihtamassa jouluverhoja ikkunoihin.

  VastaaPoista
 40. Siis wau! Minä aina jaksa ihastella näitä sun ideoita - ihan mahtavia! Meillä kotona eka joulun merkki on joko joululaulut (mun soittamana pianolla) tai ikkunoihin ilmestyvät joulutähdet.

  linnea.nissinen@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Tosi hienoja :) meillä ekana laitetaan kynttelikkö ikkunalaudalle ja on tässä parit satsit pipareitakin jo leivottu lasten kanssa. ida.m.lahtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Jouluvalot ja glögin tuoksu

  krisse.peippo@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Aivan ihastuttavia tähtösiä. Jouluvalot niin sisällä kuin ulkona tuovat joulun tunnelmaa. nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Aivan upeita, vau! Minun kotonani ihan ensimmäinen joulun merkki on jouluvalot. Siitä se sitten vähitellen lähtee kohti joulukalenteria, pipareita, glögiä jne. :)
  Maisa (pienet.suloisuudet@gmail.com)

  VastaaPoista
 45. Onpa tosi nättejä koristeita. Meillä joulu alkaa jouluvalojen laittamisella, yleensä ensimmäisenä adventtipäivänä. Tänä vuonna poikkeuksellisesti ensimmäinen joulun merkki oli kuitenkin itsetehdyt joulukortit :) riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 46. Kun alkaa tekemään mieli jouluherkkuja ja tehdään torttuja :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 47. Jouluvaloilla koristelen kotia ja glögikutsut ystävien kanssa pikkujouluna ovat ensimmäisiä merkkejä tulevasta joulusta. Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 48. Jouluvalot.

  paivi_h83[at)Hotmail.com

  VastaaPoista
 49. Todella kauniita! Meillä ekat merkit tulevasta joulusta ovat jouluvalot. :)
  emmih96@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Ensimmäinen merkki on jouluvalot.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 51. Varsinainen joulunvietto alkaa kotonani ensimmäisestä adventtisunnuntaista. Kynttilät syttyy, joulutortut paistuu ja joululaulut soi!
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 52. Kynttilöiden polttaminen :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 53. Jouluiset tekstiilit on eka (tää koskee myös ite neulotun tonttulakin kaivamista lipaston pohjalta).

  theobold.weide@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Onpas upeita koristeita, kelpaisi kyllä itsellenikin! Meillä ensimmäinen joulun merkki taitaa olla pihalle ilmestyvät jouluvalot :)

  lea.bjorn@outlook.com

  VastaaPoista
 55. Joulutähti ikkunassa. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Ensimmäinen joulun merkki tänä vuonna oli glögin lämmittäminen ja nautiskelu kotosalla:) lankalopussa at gmail piste com

  VastaaPoista
 57. Tänä vuonna jouluvalot olivat ensimmäisenä merkkinä. Ihaniahan nuo lumitähtöset ovat! hippu(at)outlook.com

  VastaaPoista
 58. Kynttilät ja jouluvalot maljakossa :) Ihania lumitähtiä!

  anel1e(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 59. Oi, onpas hienoja hiutalekoristeita! Hiljalleen lisääntyvät tunnelmavalot, kynttilät ja amaryllis ovat meillä olleet nyt ensimmäisiä joulujuttuja. hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 60. Mukana ihanassa arvonnassa! Todella kauniita nuo lumihiutaleet :)
  Ensimmäinen joulun merkki meillä on yleensä se, että tytär haluaisi paistaa pipareita monta kertaa viikossa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Mukana! Eka joulun merkki on, kun kaupasta ostetaan glögiä ja pipareita :)

  mikolaveera@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Michael Bublen joululevyn soittaminen ja kuumana höyryävä glögi! <3 (Heti marraskuun alusta alkaen... :D)

  Joulunodotusterkuin
  Mimmu

  flower3000(a)suomi24.fi

  VastaaPoista
 63. oi miten upeita!!! Eka joulun merkki on ehdottomasti glögi ja jouluvalot :---) reettapellikka@hotmail.com

  VastaaPoista
 64. Ensimmäinen joulun merkki on meillä jo hyvin aikaisessa vaiheessa syksyllä kun aloitan joulufiilistelyt viikonloppuaamuisin pinterestiä selaillen ja joululauluja kuunnellen :)

  bxballe@hotmail.fi

  VastaaPoista
 65. siis ihan järjettömän hienoja, huh.

  Mulla joulun merkki on ehdottomasti se, kun löydän vaaleaa glögiä ekaa kertaa kaupasta ja saan sitä myös kotiini asti ♥
  (rosetta.hopiavuori@gmail.com)

  VastaaPoista
 66. Ihania!! Eka joulun merkki on aina glögi :D
  millaneuvonen@outlook.com

  VastaaPoista
 67. Mulla ilmestyy kynttilät ja valot jo joskus syyskuussa, niin niitä en edes laske joulujutuiksi joten ekat merkit joulusta on varmastikkin iso kasa vanhoja joululehtiä selattavaksi ja joululaulut. :)
  villuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 68. onpa ihania. glögi ja joululehdet pirpanaunelmia@hotmail.com

  VastaaPoista
 69. Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta kertoisitko millä ihmeen tussilla te arkkitehtiopiskelijat teette noita tussipiirroksianne?
  Itse olen käyttänyt Rotringin Iso- ja Rapidographia, mutta niitä ei saa enää Suomesta ja ovat niin pirskatin kalliitakin. Pitäisi löytää joku korvaava väline, erityisesti 0.1 mm:n tussille.

  VastaaPoista
 70. Hmm... En tiedä varmaksi, mitä tusseja muut käyttävät, mutta mulla on tällä hetkellä perus mustina tusseina Staedtler pigment liner -kuuden tussin setti, josta kapein on 0.05mm ja paksuin 0.8mm ja muut siltä väliltä. Edelliset oli Pigma Micron -merkkiä, ja niissä taisi olla samat kokoluokat. En tältä istumalta osaa verrata, kummat on paremmat, mutta jos ostaisin uudet niin varmaan valitsisin Staedtlerin. Tussipiirtimet, eli ne sellaiset perinteiset, oikeeseen millimetrien halkomiseen sopivat kidutusvälineet (parista työläästä koulutyöstä syntynyt niitä kohtaan on aika voimakkaita tunteita :'D) oli Aristo-merkkiä. Ne oli hyvät tosi pikkutarkkaan työskentelyyn, mutta niissä on myös oma vaivansa verrattuna normitusseihin, ja ovat aika kalliita, varsinkin suhteutettuna siihen, kuinka helposti menevät kärkestä rikki. Oon ostanut about kaikki tussini Temperasta Helsingistä, siellä on aika hyvä valikoima ja myyjiltä saa asiantuntevaa opastusta. Tuo Staedtlerin tussisetti taisi olla 10-20 euron väliltä, en valitettavasti muista tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta Helmi.
   Minä sen sijaan pidän tuosta millimetrien halkomisesta :D
   Yläkoulussa opettaja teetätti työn noilla Rotringeilla ja jäin heti koukkuun. Pitääpä tutkailla.

   Poista
  2. Ole hyvä! Mäkin pidän, periaatteessa. :D Tykkään siitä työnjäljestä mitä niillä saa, ja löytyy sen verran kärsivällisyyttä toteuttamiseen että oon tehnyt noiden koulutöiden lisäks jotain omiakin töitä - en vaan hirveesti pidä niistä tussipiirtimistä itsessään, noi tavalliset tussit on mun tarpeisiin riittäviä. :)

   Poista
 71. Todella kauniita koristeita. Olen miettinyt, että pitäis värkätä paperihiutaleita ikkunaan, mutta sitä en ole vielä ehtinyt tehdä. Valosarjojen esiinotto oli se eka merkki joulunodotuksesta ainakin tänä vuonna.
  backinreverieÄgmailÄcom

  VastaaPoista
 72. Mukana! :) liisaalppila@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Vallan ihnat! Nisset taitavat tulla ensimmäiseksi..tai sitten poikien huoneiden jouluvalot :)
  bikkenpilttuu at hotmail.com

  VastaaPoista
 74. Kyllä se taitaa olla joulubiisit, glögi ja kynttilät.. :)
  hankasaina@gmail.com

  VastaaPoista