Vuosi sitten Lomaleivossa – Bloggaajien mökkiloma Leivonmäellä

Ei kommentteja:
id-lomaleivo-mokkiloma
Yhteistyössä Lomaleivo (postaus ei sisällä affiliate-linkkejä vaan ihan tavallisia linkkejä)

Tasan vuosi sitten kesäkuussa vietettiin ihana viikonloppu Jyväskylän kupeessa, Leivonmäen kansallispuiston vieressä Lomaleivossa

Meitä oli 16 henkinen porukka upeita bloggaajia, ympäri Suomea, osa toisilleen ennestään tuttuja, osa täysin tuntemattomia. Mä en tuntenut entuudestaan ketään, ja vaati jonkun verran rohkeutta lähteä mukaan reissuun. Mutta ennakkojännityksestä huolimatta matka oli tosi ihana, ja oli tosi virkistävää viettää iltaa niin tiiviisti samasta aiheesta kiinnostuneen porukan kanssa.

Me vietettiin kolme aurinkoista päivää Lomaleivossa (saatiin majoituksesta alennusta blogiyhteistyönä). Meidän majoittaja toimi sydämellinen Viola Fredin, joka on Röykkälän lammastilan ja LomaLeivon mökkien emäntä.

Yövyttiin kahdessa isossa mökissä, Kielossa ja Kissankellossa, jotka sijaitsivat parin kymmenen metrin päässä toisistaan. Kumpikin oli varustettu riittävän useilla sänkypaikoilla, siisteillä keittiöillä, ja terasseilla grillikatoksineen – porealtaita nyt tietenkään unohtamatta. Puitteet oli kunnossa, ja jopa säät olivat meidän puolella.

Maalaismiljöö lampaineen heti etupihalla, järvimaisemat parisen kymmenen metrin päässä.

Nautittiin luonnosta (paitsi hyttysistä), järviveteen pulahtamisesta – osa jopa melomisesta ja polkuveneilystä – sekä auringonlaskusta ja yhteisistä ruokailuista. Pihapiirissä pyörimisen lisäksi käytiin luontokierroksella Leivonmäen kansallispuiston rengasreitillä, rauhassa fiilistellen pitkospuita myöten. Rakastuttiin muun muassa kesyyn Olivia-lampaaseen, hiljaisuuteen, lomafiilikseen ja tilan villalankavalikoimaan (siitä alempana lisää).

Kun bloggaajista oli kyse, reissussa oli mukana yhtä monta kameraa kuin oli osallistujia. Joten kerrankin on kuvia. joissa oon myös itse mukana. Ja vieläpä ilman, että aina olisi tarvinnut erikseen sopia ja järjestää. :D Joten kuvat puhukoot puolestaan!


lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Pilvi
lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Bongaa tytöt kuvasta.
lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Susanna
lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Miina
lomaleivo-mokkiloma
Kesy ja sosiaalinen Olivia-lammas!
lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Taljoja, huovutusvillaa, villalankoja...

Tilan päätaloista sai ostaa tilan omien lampaiden villalankoja ja taljoja. 

Rygia-lankaa, norjalaistaustaiden lammasrodun villalankaa, saa lammastilalta lampaiden luonnollisissa sävyissä.

Mä ostin tällä reissulta monta kerää tummaa villalankaa ja myöhemmin tilasin lisääkin, kun ensimmäiset loppuivat kesken. Se projekti on tosin edelleen keskeneräinen – iso villapaita on vielä ilman hihoja. Vaikka oon monia isoja projekteja saanut toteutettua, en oo koskaan vielä saanut kokonaista villapaitaa valmiiksi asti. Mutta tän suhteen on kova yritys! Oon sentään jo yli puolen välin, nyt vaaditaan vaan sopiva hetki tehdä se loppuun.

Jos sua sattumalta kiinnostaa kotimainen villalanka, näitä voi käydä ostamassa suoraan tilalta, tai tilata heiltä sähköpostitse. 

Itse tykkään tunnustelusta ja sen fiiliksen mukaan lankashoppailusta, mutta valikoimaa voi selailla Röykkälän lammatilan nettisivuilla. Siellä voi tutustua myös Rygja-lammasrotuun ja tilan lampaisiin enemmän. Jos kaipaat laadukasta, kotimaista, luonnostaan vettä ja likaa hylkivää villalankaa, voin näitä oman kokemuksen pohjalta suositella!


lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Joku tytöistä otti mun kameralla
lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Marianne
lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Saara
lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Sara
lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Saaralomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Saara
lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Joku tytöistä otti mun kameralla
lomaleivo-mokkiloma
Kuva (c) Joku tytöistä otti mun kameralla
lomaleivo-mokkiloma
Illalla lautapelejä!
lomaleivo-mokkilomalomaleivo-mokkiloma
Matkalla siihen mikä ekassa kuvassakin näkyi: auringonlaskussa järveen!
lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Täydellinen sunnuntai-brunssi vohveleineen ja hedelmineen, josta varmasti otettiin niin paljon kuvia ettei mun tarvitse laittaa tähän. :D
lomaleivo-mokkiloma lomaleivo-mokkiloma
Ryhmäkuva!


Vaikka oonkin vähän myöhässä tän kirjoituksen kanssa:

Kiitos meidän emännälle ja kaikille osallistuneille ihanasta viikonlopusta! 

Toivon koko sydämestäni, että tää ei jää ainoaksi kerraksi, kun saadaan aikaiseksi kokoontua isollakin porukalla vähän pidempään miittiin!

Koska mulla ei ole sellaista kaveriporukkaa, joiden kanssa tehdyt mökkireissut - tai mitkään muutkaan reissut - olisivat jokavuotinen perinne, eikä perheelläkään ole koskaan ollut ikiomaa mökkiä jonne olisi voinut kutsua useampia kavereita, tällaisilla reissuilla on erityinen paikka mun sydämessä. ♥

Mukana mun kanssa matkassa olivat:

Emilia K. – Emilia Ida Maria – @emiliakomulainen
Aino – Aino-Kaisa R – @ainoraitanen
Katja – Katja Johanna – @katjavaa
Laura – Laura – @laurajuliaaaa
Marianne – STAY FRESH – @mariannnne
Jenni E. – Jenni's lullaby – @jennislullaby
Pilvi – Terveisin mä – @pilvisti
Saara – Saara W – @ssaakku_
Sara – Sara V – @sara.oona
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti